[...] potreningowy zarowno jako posilek przed (1- 1,5 godziny przed treningiem) i po-treningowy moze sluzyc tez normlany 'obiad' czyli jakies chude mieso(ryba, twarog) z ryzem (kasza, makaronem, ziemniakami) po samym treningu zamiast carbo czy gainera zarzuc wafle ryzowe albo glukoze z wodą, moge byc tez 2-3 banany Zmieniony przez - M_F w dniu [...]
przed treningiem lepsza kasza, ten sok bym wypil po treningu zamiast gainera, zeby szybciej zjesc potreningowy to moze zdazysz jeszcze jeden normalny posilek przed snem (ew. ta odzywka bialkowa) pamietaj - im mniej supli a wiecej naturalnego pokarmu tym lepiej!
[...] , w tym czasie organizm nie odkłada nic w postaci tłuszczu tylko wykorzystuje wszystko na odbudowę organizmu - to jest taki okres w którym można sobie folgować dlatego spokojnie , przed makaronik , ryż albo jakaś owsianka czy kasza, po jajka , mleko , ser , i też makaron , ryż , kasza itd. rozumiesz o co chodzi jakby co to pytaj narqua
Nie rozumiem tutaj czegoś po co na siłe wciskać to białko po siłowni odrazu? Jezeli masz możliwość to weź kreatyne przed treningiem , po skończeniu siłowni leć do domu na obiad w którym dostarczysz i białko i weglowodany (np gotowana pierś z indyka czy kuraczaka i ryż lub kasza)
Czesc.. Ocencie moja diete. 16 lat, 185 cm wzrostu, waga 68 kg. Dieta typowo na mase. Aha i mam jedno pytanie nie wiem czy nie przesadzilem z bialkiem bo w mojej diecie jest tego gdzies 4,5 g / kg masy ciala, ale jestem ektomorfikiem( i gdzies wyczytalem, bodajże w tym poscie nortona http://www.sfd.pl/temat39176/ ze wlasnie dla przybrania masy [...]
[...] zwierzęce (za wyjątkiem mleka, ale już nie serów) - kwasotwórcze Dla przykładu do silnie kwasotwórczych produktów z uwzględnieniem ich kwasowości: wieprzowina (ok. 290), kasza jęczmienna (ok. 180), wołowina (ok. 140), cielęcina (ok. 125), szynka (ok. 160), śledź (ok. 115), jaja (ok. 160), ryż (ok. 80), sery (ponad 50), makaron (ok. 40). Do [...]
[...] jest zjadac NIE CZESCIEJ NIZ 4 RAZY DZIENNIE, z tym ZE OBFITE I BEZ PODJADANIA W MIEDZYCZASIE. Podstawa pozywienia powinny byc weglowodany, nawet do 60%, zwlaszcza ryz, kasza, makaron i ziemniaki. Na drugim planie pozostaje bialko - do 30%, CZYLI OKOLO 2GRAMY NA 1KG CIALA. Poszukiwac go trzeba glownie w serze chudym, rybach,jajach, miesiea [...]
[...] zdrowe nigdy. Niech wiec zamieni poieczywo jasne na razowe, slodycze na platki owsiane czy kukurydziane a ziemniaki (one jeszcze ujda, ale czasem niech zastapi je) ryzem, kasza czy makaronem. Ostatnia kwestia - w budowie kondycji pomaga kreatyna, wiec jesli kolega ma kase to niech zainwestuje co jakies 3,4 miesiac w cykl kreatynowy Zaznaczam [...]
weglowodanów? zalezy jakich. zlozonych - ryz, ziemniaki, makarony, kasza itp, prostych - cukier, owoce, glukoza itp. białka - mięso, ryby, sery tłuszczu - masło :) oleje roslinne itp. Mleko jest źródłem głównie laktozy, niewielkiej ilości tłuszczu i niewielkiej ilosci białka - ok 30 g/l, dla porównania suche mięso może mieć jakieś 300-400 g/kg, [...]
[...] zjadać nie częściej niż 4 razy dziennie, z tym, że obfite i bez podjadania w międzyczasie. Podstawą pożywienia powinny być węglowodany, nawet do 60 procent, zwłaszcza ryż, kasza, ziemniaki i makarony. Na drugim planie pozostaje białko - do 30 procent, czyli około 2 gramy na 1 kilogram ciała. Poszukiwać go trzeba głównie w serze chudym, rybach, [...]
ostatnio od kiedy zrobilo sie cieplo top 1 to dla mnie stymulatory testosteronu... w postaci opalonych laseczek w krotkich spodniczkach mmm potem odzywki bialkowe takie jak piersi z kurczaka, serek wiejski czy tuna, odzywki weglowodanowe jak np musli, kasza czy makaron zdrowe tluszcze jak oliwa z oliwek czy olej lniany
owowce, warzywa, kasza, ryż, płatki kukurydziane, jogurty (nie wszystkie), wędlina, poza tmy looknij do sklepu ze zdrową żywnością. Unikaj paluszków, orzeszków,chipsów,mrozonego zarca,konserw,wód kolorowych itd.
[...] Wystarczy spojrzeć, że takie produktu jak ryby i mleko zachwalane w walce z osteoporozą nie spełniają "norm" przyswajalności wapnia, więc powinny być raczej łączone z produktami które bilansują wszystko. Np. magnezu może uzupełnić kasza gryczana. Jak zwykle - pole manewru jest spore, aby wszystko chodziło jak w szwajcarskim zegarku
jeszcze mam pytanko odnośnie gotowania.W któryms poscie przeczytałem ze np.ryż ,kasza czy wszelkiego typu produkty które gotujemy traca po tym procesie na wartosci ok.20-30%.Czy jest to prawda? Jezeli z wyliczen wychodzi mi ze na posiłkek mam zjesc 125 g ryzu,czy to masa surowego produktu czy już tego po ugotowaniu?Ja sobie przyjem ze 100 g ryzu [...]
5-6 posiłków dziennie ryz,kasza,piersi z kurczaka,tunczyk,jogurty,czarny chleb,wafle ryzowe,itp masz co rzezbic? jesli nie to rób mase - dieta wysokoweglowodanowa jako uzupelnienie mozesz dokupic gainera
[...] dziennie robimy odwrotnie zamiast podac energie szybciej, dostarczamy ja pozniej 2) "Podstawą pożywienia powinny być węglowodany, nawet do 60 procent, zwłaszcza ryż, kasza, ziemniaki i makarony. OK Na drugim planie pozostaje białko - do 30 procent, czyli około 2 gramy na 1 kilogram ciała." 30% TO JEST ZAZWYCZAJ DUZO WIECEJ NIZ 2G/KG [...]