Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
ogólnie dodaj warzywa oraz zdrowe tłuszcze i wpisz to wg tego http://www.sfd.pl/JAK_DODA%C4%86_ZRZUT_Z_POTRENINGU__NOWA_WERSJA_!_-t969797.html zobaczymy jak kalorycznosc i podział makroskladników
Tak szczerze to nic a nic o sobie nie napisałeś , ile treningów , cardio , jak wyglada rozkład makroskladników , sama kaloryczność to nie jest wszystko. Sama waga to totalnie żaden wyznacznik , jak zmieniają się twoje obwody ciała w skali tygodnia dwóch ? Bo może progres masz dobry , pomiary lecą w dół a waga w miejscu co nie oznacza ze stoisz w [...]
Okej, posilki jesz co 2,5h-3,5h. Powinny sie skladac z : Wegowodanow zlozonych : ryz/makaron/ziemniaki/kasza/platki owsiane/chleb razowy, staraj sie wybierac produkty jak najmniej przetworzone. Bilako : drob/wolowina/ryby/jaja/twarogi/kefiry itp. tluszcze : oliwa z oliwek/nasiona/pestki dyni/orzechy/ Do tego jedz duzo warzyw i owocow. Potrzebujesz [...]
[...] Chovine 17 II 17:12 Źródła białka w diecie DawidAch 29 I 17:43 Olej kokosowy z Biedronki Chovine 29 I 17:20 Rozplanowanie treningu Chovine 23 I 00:22 Czy zmniejszacie kaloryczność Chovine 19 I 21:46 Ile czasu przed treningiem? Chovine 19 I 19:49 Picie kawy przed treningiem Chovine 11 I 17:31 Białko u kobiety 19 lat Chovine 21 XII 13:43 [...]
Zasady są proste Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W [...]
wylicz zapotrzebowanie kaloryczne i odejmij 200kcal i obserwuj reakcję organizmu i wagę. jesli waga bedzie stała po okresie 2tyg mozesz obciąć kolejne 200kcal, gdy zauważysz redukcję wagi to niech kalorycznosc pozostanie na stałym poziomie. pamietaj o zdrowych zrodlach poszczegolnych makroskładników, bez żywnosci przetwarzanej, fastfoodów i [...]
[...] Teraz od kaloryczności odejmujesz to co dostarczasz białkiem i tłuszczami i przerabiasz to na węgle. 2000kcal-480(Białko)-540(tłuszcze)= 980kcal. 980kcal dzielisz na 4(bo tyle kcal ma 1g węglowodanów) Czyli 980/4=245ww. Wszystko. Podstawiasz to pod własną wagę i kaloryczność i Voila. Zmieniony przez - MilkyLayne w dniu 2015-08-08 19:35:23
produkty wysokokaloryczne to wszelkie tluszcze, orzechy, zrodla ww, tluste miesa i ryby. niemniej jednak trudno tak doradzic, bo nie wiemy czego w twojej diecie brakuje (jakich makroskladnikow), jak wyglada cala jej kompozycja, kalorycznosc Zmieniony przez - kocio2009 w dniu 2014-10-26 05:34:38
Tutaj masz wszystko : Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Zostawiasz kaloryczność która wyliczyłeś ze wzoru - to jest Twoje zero kaloryczne http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - [...]
wrzuć ankietę bo ciężko powiedzieć czy dobrze dobrałeś ilość makroskładników. Białko 2 gr na kg masy ciała, tłuszcz 1 gr na kg masy ciała i pozostała kaloryczność z węglowodanów, więc raczej nie dobrałeś dobrze, albo za dużo tłuszczów albo za mało białka. Po za tym twoje zapotrzebowanie to 3644 więc dodając co najmniej 500, to daje ok 4150 kcal, a [...]
[...] Dla mnie gainer to szybki i prosty sposób na załatanie dziury kalorycznej w ciągu dnia. Ostatecznie i tak każdy przed wyborem powinien patrzeć na rozkład makroskładników i kaloryczność proponowaną przez producenta (a nie na całą resztę dodatków), bo to te zmienne będą odgrywały istotną rolę w realizacji naszego celu treningowego. Czyli wracamy [...]
[...] dystrybuowana równomiernie w ciągu dnia. Jeszcze w kwestii tych produktów, to wielkiego zła Ci one nie wyrządzą, ale tutaj doradzamy jak jeść zdrowo i wartościowo, bo kaloryczność i rozkład makroskładników to jedno, a mikroelementy, strawność czy wpływ na gospodarkę insulinową to drugie. Dlatego polecam Ci poczytać tematy podwieszone gdzie [...]
poczytaj tematy podwieszone i przejrzyj tematy w dziale. j/w- najważniejsze jest odpowiednie obliczenie bilansu kcal i makro, a następnie w dzienniku zywienia na potreningu.pl wrzuc do rozpiski odpowiednie produkty i sam zliczy ci kaloryczność i zawartośc makroskladników
musisz zdecydować jak to ma być dieta, jeżeli czujesz sie gruby to redukcyjna. jeśli zaś uważasz iz jesteś w sam raz możesz masować. po tym określasz proporcje makroskładników i kaloryczność a następnie dobierasz odpowiednie produkty i układasz diete.
Aha to ja źle zinterpretowałem pytanie :) No to tak jak najbardziej dodaj zdrowych tłuszczy i tak najłatwiej podniesiesz kaloryczność diety tylko pytanie jak wyglada u Ciebie rozkład makroskladnikow i ogólnie jadłospis , wiec tak jak kolega wyzej napisał wstaw najlepiej aktualny dzień jedzenia do oceny będzie łatwiej coś doradzić.
[...] więcej kalorii niż wynosi twoje zapotrzebowanie(całkowita przemiana materii) to nie będziesz redukował tkanki tłuszczowej . Jednak żeby mieć pewność czy masz dobrze dobrana kaloryczność Wylicz wg wzoru http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal W rozkładzie makroskładników na początek [...]