[...] jak daleko dojdziesz w tym czasie oczywiście musi być też dograne jedzenie bo jeżeli tutaj będziesz na deficycie albo na swoim zerze no to też nie będziesz tak budował tej siły jakbyś był na lekkim dodatku kalorii. tak więc to jak napisałem tutaj wiele zmiennych ma znaczenie i jeżeli ciebie nie znamy to tak naprawdę ciężko cokolwiek doradzić.
Co do diety to staram się nie ucinać jakoś kalorii, raczej moja masa się utrzymuje lub czuję, że jakoś poprawia się sylwetka i samopoczucie też jest dobre, ale przychodzi taki moment 1/2 tygodniowy, że zamiast progresować to ciężary, które tydzień wcześniej były lekkie stają się ciężkie. Co do snu i pracy to śpię 7/8 godzin dziennie oraz pracuję [...]
[...] myśli z mlekiem. Jak masz ochotę z wodą, czy jogurtem naturalnym, to wybierz taką opcję. Tutaj nie będzie specjalnej różnicy. Ważniejsza jest całość diety, ilość spożywanych kalorii i składników odżywczych, a nie to czy zjeść myśli, płatki jaglane, owsiane, czy też ryżowe. Zakładając, że żadne z nich nie powodują u Ciebie problemów trawiennych. [...]
[...] myśli z mlekiem. Jak masz ochotę z wodą, czy jogurtem naturalnym, to wybierz taką opcję. Tutaj nie będzie specjalnej różnicy. Ważniejsza jest całość diety, ilość spożywanych kalorii i składników odżywczych, a nie to czy zjeść myśli, płatki jaglane, owsiane, czy też ryżowe. Zakładając, że żadne z nich nie powodują u Ciebie problemów trawiennych. [...]
[...] niewiele. Ilość tkanki tłuszczowej w stosunku do nich co prawda nie jest niska, ale mimo wszystko po tak długiej redukcji warto wejść na dodani bilans kaloryczny. Przez najbliższe 2-3 miesiące jak najbardziej można skupić się na budowie masy mięśniowej. W tej chwili wejście na zerowy bilans kaloryczny i za dwa tygodnie dodanie 200-300 kalorii.
Warto pamiętać o tym, żeby te przerwy między cyklami treningowymi były robione z głową. Kończąc dany np. 2 miesięczny cykl, warto zwiększyć ilość kalorii do zerowego bilansu energetycznego i wprowadzać tzw. strategiczne roztrenowanie. Schodzimy wtedy trochę z intensywności treningu, odpoczywamy i dajemy się zregenerować układowi nerwowemu. Więcej [...]
[...] średni w obu. Chyba, że jeden będzie tylko dodatkiem. Mimo to, ciągle będzie to powodowało stratę czasu i sił na niego, a nie na ten ważniejszy. Drugi jest taki, że im większa aktywność fizyczna, tym więcej kalorii musisz spożywać. Jeżeli więc chcesz budować masę mięśniową, to wlicz całą aktywność obliczając zapotrzebowanie kaloryczne organizmu.
[...] ilości będzie miało pozytywny wpływ na kształtowanie. W takim przypadku zaleca się spożywać 2 gramy białka na kilogram masy ciała, około 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. W zależności od tego czy celem jest budowa masy mięśniowej, czy też redukcja tkanki tłuszczowej należy dość mniej lub więcej niż wynosi [...]
[...] pod kątem obowiązków dnia codziennego, czyli pracy, rodziny, domu, treningów. Rozłóż je tka, żeby Tobie było wygodnie i oczywiście żeby spełnić założenia ilości spożywanych kalorii i składników odżywczych. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat: https://www.sfd.pl/Czy_ilo%C5%9B%C4%87_posi%C5%82k%C3%B3w_ma_znaczenie_-t1126004.html
[...] Jeżeli czujesz taką potrzebę, to zrób. Ten jeden dzień tak naprawdę w żaden sposób nie wpłynie na efekt końcowy redukcji tkanki tłuszczowej. Jedyne na co może wpłynąć to lekki odpoczynek psychiczny, a pod kątem negatywnym problemy z funkcjonowaniem układu trawiennego. Nagłe zwiększenie ilości spożywanych kalorii nie jest dobre pod tym kątem.
Oczywiście, że da się budować mięśnie w zasadzie przy każdej aktywności fizycznej. Wszystko jest kwestią tego, czy będziesz w stanie dostarczyć odpowiednią ilość kalorii w swojej diecie. Może więc okazać się, że akurat Ty nie jesteś tego w stanie zrobić, ponieważ ogólnie jadasz bardzo niewiele, w trzeba dużo więcej. Teoretyczne wszystko jest [...]
[...] że odżywiasz się stosunkowo zdrowo. Osobiście czekoladę tę jednak bym zakwalifikował do tych 20 procent, a nie do 80. Nie zmienia to faktu tego, że spożywając dużo kalorii, w tym węglowodanów. Nie da się dostarczyć ich tylko że źródeł pełnoziarnistych. W takiej sytuacji może się okazać, że spożywamy ponad 100 gramów błonnika. Jak [...]
Miałem nadzieję że to może mieć jednak związek z hormonami albo insulinoodpornością no nic muszę poczytać o dietach na spalanie głownie tłuszczu na razie przychodzi mi do głowy dieta z 0 bilansem kalorycznym i dziennie spalanie kalorii na poziomie blisko 1000
[...] ale stałe pilnowanie diety jest nie dla mnie dlatego wróciłem z czasem do mojej wagi a teraz już ponad moją wagę. Tamto odchudzanie było bez ćwiczeń i z samym liczeniem kalorii bez pilnowania makro. Do tego odchudzania właśnie się przygotowuje z internetem czytając o redukcji jak najmniejszym kosztem mięśni których zresztą nie mam za dużo.
Dokładnie, nie dodajemy kalorii wg. schematu co tydzień albo co kilka dni tylko obserwujemy wagę, obwody i jak waga idzie to nie dodajemy, dopiero jak waga nam stanie dodajemy te 200kcal np., takim sposobem jak Ty robisz tworzysz coraz większą nadwyżkę inco za tym idzie jak kolega wyżej napisał niestety uleje Cię
[...] wahać się dość znacznie w ciągu dnia, czy też z dnia na dzień. Nie jest ona wyznacznikiem wyglądu sylwetki i efektów jej kształtowania. Zwiększyłeś trochę ilość spożywanych kalorii, więc mogłeś w ten sposób złapać trochę glikogenu, wody i taki był efekt. Nie jest to specjalnie istotne. Sugeruję skupić się na obwodach ciała i wyglądzie sylwetki, [...]
[...] nie będzie miało wpływu na ogół wyników kształtowania sylwetki w perspektywie xx tygodni. Chyba, że odstępstwa tego typu robisz co jeden/dwa tygodnie. Wtedy dodatkowe 3000 kalorii jak najbardziej może spowodować, że bilans kaloryczny wcale nie będzie ujemny, a bliski zera, lub nawet dodatki. Sugeruje zapomnieć o tym i wrócić do zaleceń. Jeżeli [...]
[...] jeśli jemy monotonne i ciągle to samo bo wtedy Nawet gdy nie znamy do końca makro to będziemy jeść tyle samo a potem w zależności od celu jeśli dołożymy to odpowiednio więcej lub mniej gdy będziemy ucinać. Ale gdy już poszczególne dni różnią się produktami to nie znając wartości może się okazać że dostarczamy raz dużo więcej a raz mniej kalorii
Każdy chleb, czy też bułki będą miały bardzo podobne ilości kalorii i składników odżywczych. Wynika to z tego, że każdy rodzaj mąki ma tyle samo węglowodanów. Różnica może być jedynie w kilku sytuacjach. W przypadku pieczywa niekonwencjonalnego, z mąki z grochu, ciecierzycy, fasoli, itp. Poza tym, również pieczywo pełnoziarniste, które zawiera [...]