[...] surowca. Wystarczy ze izolatu jest powyżej 2% a już można podać informacje o tym ze produkt zawiera też izolat białek serwatkowych. Niby niewielka inwestycja finansowa a jakie robi wrażenie na konsumentach ?! Jest jeszcze drobna uwaga : przepisy znakowania żywności zobowiązują do zachowania kolejności od największej ilości surowca do [...]
1 Niektórzy badacze mają niezbite dowody, że istnieje ścisły związek między grupę krwi a charakterem oraz predyspozycjami zdrowotnymi. Grupa krwi zdradza, jakie choroby nam zagrażają. "Mam to we krwi" - obecnie wydaje się, że to coś więcej niż tylko normalne powiedzenie. Krew, ten tajemniczy płyn, krążący w tysiącach kilometrów tętnic, żył oraz [...]
[...] mięśnia , organizm chcąc być gotowym na kolejny wysiłek o podobnej intensywności broni się w ten sposób że sprawia , że nasze mięśnie zwiększają sie w stosunku do tego jakie były przed treningiem. Tak to wygląda w WIELKIM uproszczeniu. Jak już wiemy jak następuje wzrost naszej muskulatury pojawia sie pytanie : Gdzie tu rola tej słynnej [...]
[...] cóż, sukces w kulturystyce uzależniony jest przede wszystkim od indywidualnych predyspozycji organizmu na działanie danego preparatu. Obok czynników czysto fizjologicznych, jakie mogą oddziaływać na cykl ustrojowych przemian leków w ustroju należy również uwzględnić czynniki żywieniowe. Jak się okazuje na zmniejszenie metabolizmu wielu [...]
[...] które same liczą zapotrzebowanie na podstawie kilku podanych danych. Z kaloryczność przy masie/redukcji jest sprawą indywidualną. Przy masowaniu należy zwrócić uwagę na to jakiego typu budowy, a więc także metabolizm się jest. O typach budowy możesz przeczytać tutaj http://www.sfd.pl/ t236043.html Ogółem ektomorficy mają problemy z przytyciem i [...]
[...] posiłki dziennie, czy to wystarczy ? 5. Przykładowy rozkład posiłków w ciągu jednego dnia na masę. 6. Przykładowy rozkład posiłków w ciągu jednego dnia na rzeźbę . 7. Ile i jakie płyny przyjmować ? 8. Co jeść po treningu ? 9. Kończę trening o 21 a idę spać o 23, co robić ? 10. Ile białka, ile węglowodanów przeciętnie w jednym posiłku ? 11. [...]
[...] aminokwasu ograniczającego białka produktów sojowych z 63 do 41, izolatu białka sojowego z 63 do 24% a z kazeiny z 63 do 53%. WĘGLOWODANY Są wrażliwe na ogrzewanie, a jakie będą zmiany to już zależy od środowiska - uwodnienia i pH a także od obecności białka. Skrobia pod wpływem temp. Rozpada się na związki prostsze, w środowisku wodnym [...]
[...] na spotkanie,urodziny,czy inną imprezę - to razem z nim wybiera się pojemnik z własnym jedzeniem. Nadchodzi okres redukcji. Myśli Jaś - czas na zmiany? A jedynymi zmianami jakie będzie miał Jaś jest to, że jego dieta będzie jeszcze bardziej monotonna, jeszcze bardziej rygorystyczna, zostanie pozbawiona większej ilości węglowodanów, ryż [...]
http://img845.imageshack.us/img845/2300/uq5w.png Uporządkowana i przemyślana dieta jest kluczem do odniesienia sukcesu w kulturystyce. W zależności od swoich krótkoterminowych lub długoterminowych celów, ogólna idea jest taka, aby spożywać ‘czyste’ kalorie, unikać wysoko-przetworzonych produktów zawierających duże ilości cukrów , spożywać [...]
[...] czyli włóknik, jest to ciało tworzące się podczas krzepnięcia krwi. Fibryna jest niebezpieczna dla ludzi, którzy prowadzą mało ruchliwy tryb życia. Do tej pory nie wiadomo, jakie składniki cebuli rozpuszczają fibrynę, ale fakt ten jest stwierdzony i najważniejsze jest to, że właściwość tę posiada zarówno cebula surowa, jak i gotowana lub [...]
[...] ich ilość. Zupełnie rezygnujemy z cukru rafinowanego. Podobnie z różnych syropów typu glukozowo-fruktozowy. Te nie mają żadnych prozdrowotnych skutków, a same negatywy. ‘jakie zatem źródła węglowodanów wybierać?’ Makarony, ryże, kasze, płatki owsiane, czasem ziemniaki. ‘Ale na forum każą zrezygnować z ziemniaków!’ Cóż, zupełnie z nich nie [...]
[...] do jakze pieknego swiata diet. W tym okresie nie stosujemy zadnych odzywek ani suplementow poniewaz nie sa one nam wcale potrzebne. Wstep moga pominac osoby ktore maja jakiekolwiek doswiadczenie w liczeniu kalori, znaja swoje cialo, umieja dobierac odpowiednie produkty i wiedza co to jest przykladowo indeks glikemiczny, nnkt, [...]
[...] Makaron nie tuczy, jest źródłem wartościowych składników spożywczych (m.in. skrobi i błonnika), jest niskokaloryczny i zawiera mało tłuszczu. Tuczące są za to dodatki, jakie do niego serwujemy - sosy, mięso, sery. Mrożone warzywa i owoce tracą cenne wartości odżywcze? Po części tak, ale są to straty niewielkie. Mrożonki są bardzo dobrym [...]
[...] naturalne pożądania kremowego pożywienia. Dr. Wiliam Ester pisze w Słowniku Naturalnego Jedzenia: ″Awokado jest jednym z najbardziej wartościowych produktów żywnościowych, jakie natura daje człowiekowi. Dla zainteresowanych eliminacją mięsa ze swej diety nie oferuje jedynie substytutu, lecz pożywienie, które ma zdecydowanie większa wartość dla [...]
[...] zasycą niż 2 batoniki o tej samej wartości kalorycznej. Na pewno po kolejny posiłek sięgniemy dużo później po pizzy niż po batonikach. Dodatkowo w fastfoodzie znajdziemy jakieś składniki odżywcze natomiast słodycze to puste kalorie. Dodatkowe pytania: 1. Ile ćwiczyć? Nie przesadzać z treningiem bo szybko się zniechęcimy. Chcąc schudnąć [...]
Racjonalne diety przygotowują specjaliści w dziedzinie żywienia. Są one oparte na rzetelnych badaniach, oceniane pod względem zawartości składników odżywczych i wpływu na funkcjonowanie organizmu ludzkiego. Coraz więcej ludzi na świecie ma problemy z nadwagą i otyłością. Większość z nich z różnym skutkiem, najczęściej nie najlepszym, stara się [...]
Witaminy i minerały Syntetyczne czy naturalne? Które są lepsze? Jakie są miedzy nimi różnice? Jakie będą konsekwencje wyboru? Czy istnieje możliwość przedawkowania? Co to są normy spożycia? Jakże często sami stajemy przed takim wyborem? Z jednej strony chcielibyśmy dostarczać [...]
Witaminy i minerały Syntetyczne czy naturalne? Które są lepsze? Jakie są miedzy nimi różnice? Jakie będą konsekwencje wyboru? Czy istnieje możliwość przedawkowania? Co to są normy spożycia? Jakże często sami stajemy przed takim wyborem? Z jednej strony chcielibyśmy dostarczać [...]
[...] Kończąc- albo dopiero zaczynając? - na zespole metabolicznym. /SFD/2017/3/2/89d2da609c164d878c9cb324dc9a78d7.jpg III) Iffym powoduje pogorszenie stanu zdrowia. Może jakieś badania na potwierdzenie tej tezy? czy może jest to oparte na obserwacji otyłych grubasów ze stanów. IIFYM osoby wysportowanej i zdrowej = dieta przeciętnego grubasa [...]
[...] 0 - 5) Kalorie spożyte w ciągu całego dnia podlicz wieczorem. Po kilku dniach przeanalizuj, czy ilość kalorii jest zgodna z zaleceniami. Jeśli zjadłeś zbyt dużo - pomyśl, jakie popełniłeś błędy. Podkreśl na czerwono produkty, które były w Twojej diecie niewłaściwe i należy zastąpić innymi, o mniejszej kaloryczności. PAMIĘTAJ: dobry skutek [...]