Cześć! Jesteś młodym człowiekiem, zatem nie powinieneś się obawiać tego, że jesteś szczupły, bo masa jeszcze Ci wzrośnie. Jednak możesz pomóc by wzrosła odrobinę szybciej, gdy zadbasz przede wszystkim o to jak jesz i o to jak ćwiczysz. Trening daje stymulację do wzrostu, zaś odpowiednie żywienie daje składniki do budowy ciała. Skupmy się na [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] Jeśli jednak należysz do jeszcze mniejszej grupy, która w ogóle nie toleruje białek mlecznych, to pozostaje zaproponować Ci białka jaja lub białko wołowe, które również fantastycznie wpływa na wzrost włókien mięśniowych. Białka jaja: https://www.sfd.pl/sklep/Szukaj.aspx?q=egg Białka wołowe: [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Aby schudnąć najlepiej ułożyć sobie jadłospis, który będzie smaczny i zdrowy oraz będzie dostarczał mniej kalorii niż potrzebujemy. Szukanie rozwiązań w postaci shake'ów i kaszek z reguły przynosi odwrotny efekt, gdyż po etapie gdy waga spadła mamy efekt jojo, bo nie zmieniliśmy nawyków, które są newralgiczne przy pozbywaniu się nadmiaru [...]
[...] kaloryczne. Następnie podział ich w następujący sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Bardzo fajnie, że chcesz zacząć trenować w domu i to się bardzo chwali, jednak muszę Cię zmartwić w 3 miesiące, to dużej masy nie zrobisz, a dopiero tak naprawdę rozpoczniesz przygodę ze sportami siłowymi bądź sylwetkowymi. Chcąc zrobić masę mięśniową musisz wiedzieć, że powinieneś spożywać więcej kalorii niż potrzebujesz. Aby obliczyć [...]
[...] zerowego, zadbaj o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Oczywiście, że swój wyrób zawsze będzie lepszy niż taki kupny. Co do białka: jaja, twarogi, mięso wszelakiej maści, odżywka białkowa. Z ryb tańszą opcją są śledzie czy makrela od czasu do czasu. Choć i tutaj trzeba się wykazywać rozwagą.
Oczywiście, że swój wyrób zawsze będzie lepszy niż taki kupny. Co do białka: jaja, twarogi, mięso wszelakiej maści, odżywka białkowa. Z ryb tańszą opcją są śledzie czy makrela od czasu do czasu. Choć i tutaj trzeba się wykazywać rozwagą. Makrelka mmm ,a co do szprotek?
[...] Potem mogę szczegółowo opisać co robię itp. W sumie, to na tym forum jak i na innych dowiedziałem się więcej o anatomii niż na lekcjach biologii. Ja proponuje byś założył swój osobny temat. Dobre źródła makroskładników ? Na pewno nie cola i chipsy, tylko ryż, kasza, ziemniaki, ciemne pieczywo, owoce, mięsa, jaja, ryby, twarogi, orzechy..itd.
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] się podzielić sobie makroskładniki w taki sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] poniższy podział makroskładników i źródeł pożywienia. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Jest to sylwetka, która wskazuje bardzo dobry potencjał na rozbudowę. Jeżeli będziesz sumienny i dobrze ułożysz sobie żywienie, to możesz naprawdę fajną sylwetkę zbudować. Żeby wiedzieć ile powinieneś spożywać kalorii zapraszam do artykułu poniżej: Gdy odżywianie usystematyzujesz, to warto zadbać o dobry trening. Poniżej masz kilka [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]