a moim zdaniem najważniejsze jest to aby dostarczc odp ilośc białka organzimowi, bo jak nzam polsksigo pakera idzie i kupuje izolat 800 g ( mówie o tych co niue maja kasy ) i je sobie 5 łyzek dziennie i jest zadowolony ze ma białko z najwyzszym bv, wiec przy ograniczonym portfelu priorytetem było by dla mnie kupinie jak najwiecej przyzwoitego [...]
Dwa pytania : 1. Mam wątpliwości w kwestii dawkowania suplementów. Mianowicie, od jakiegoś czasu kupuję izolat białka serwatkowego (OLIMP), jednak dopiero teraz zauważyłem pewne nieścisłości w kwestii informacjii o SPOSOBIE PRZYRZĄDANIA przedstawionego na odwrocie pudełka oraz samej miarki. Jest napisane, iż jedna porcja powinna zawierać 30 gram [...]
izolat szybciej sie wchłania i tym samym jest lepszym białkiem potreningowym, natomiast koncentrat wolniej sie whlania i tym samym jest lepszym baiłkiem na noc. Jak widzisz wszystko ma swoje plusy i minusy :)
Najlepszy jest Ultimate Whey Protein 92% , ale on jest bezsmakowy (izolat). Z pozostałych chyba wybrałbym Universala lub Prostara (na pewno nie Whey Supreme). Whey Prostar ma ok 75% białka
[...] Oczywiście w ten sposób związany i przetworzony aminokwas traci swoje własciwośic biologiczne. Jak to się ma do produkowanych białek serwatkoych. W trakcie produkcji izolatu białek serwatkowych produkt nie jest podgrzewany powyżej 70-80C, co więcej. Ktoś napisał że nasze białko podczas obróbki jest denaturyzowane??? A skąd ta wiedza [...]
[...] Proces hydrolizy pozwala(w przypadku dobrych aminokwasow) uzyskać bialko ktore w ok 30-40% będzie hydrolizatem a pozostale 60-70% to bialko jakie bylo poddane hydrolizie np.izolat bialka serwatkowego. Jeżeli firma podaje na etykiecie: 100% hydrolizatu izolatu bialka serwatki to po prostu kłamie. 100% bylo poddane hydrolizie , ale w [...]
Nie prawda, to na rynku amerykańskim stosuje się najczęściej aminokwasy o zawartości 20%-30% hyrolizatu białka serwatki a pozostałe to izolat i koncentrat. Zresztą przyjżyj się aminokwasom amerykańskim tam jest tak napisane. Natomiast oczywiście również na rynku amerykańskim są już wyłącznie hydrolizowane białka. W Polsce o ile się orientuję ten [...]
Witam postanowiłem zakupić jakieś białeczko i gainerek. Mam w sómie 200zł jaki zestawik proponujecie? Jaka jest średnio cena białka dobrej jakości za kg (koncentrat lub izolat serwatki),a jaka gainera??? Przy dobieraniu mi gainerka chciałbym zeby sporą większość stanowiły ww bo białko będę dostarczał z odżywki.
[...] pisałem artykuł o procesach powstawania białka./jeszcze nie został wydany/. napisaleś (cytuje): Co jest bardzo istotne. Białka serwakowe EXTENSOR - zarówno koncentraty jak i izolat - NIE SĄ PODDAWANE PROCESOWI WYMIANY JONOWEJ!!! -->dlaczego w reklamie waszych produktów jest napisane własnie że białka powstają w procesie IE? zapomniałeś dodać [...]
[...] w takim stanie ze niema sensu zaczynac odrazu z intensywnym treningiem i dieta,bo spadl mi metabolizm i niemam energi po chorobie i zmniejszylem ilosc kalori).7.30-30gram izolatu seratki+5 gram l-glutaminy.8.00-130gram platkow owsianych+300gram bialek z jaj(wychodzi 30 gram bialka,poprostu wbijam na wage)+5 gram egg protein dla smaku i pare [...]
87 porcji po 22g bialka kazda 76% bialka ( koncentrat izolat i peptydy serwatki) jak znam czarnego to cos napisze co i jak z nimi ... 8,6% wegli 5,2% tluszczu dodatek mieszanki enzymatycznej aminogen - proteaza , laktaza ,lipaza no i te smaki.......
a co ja moge napisać.. białko Ultrafiltrowany koncentrat serwatki + peptydy serwatkowe + izolat serwatki + Aminogen. jak dla mnie białko wypas, konkurencyjne dla reszty firm no i zza oceanu (zawsze coś nowego ) Smaki jakie tego są?
izolat - moze daltego ze ma wieksza zawartosc bilak na 100g. ale super polaczeniem byloby wpc + wpi wiec, tez w sumie ciekawostką mzoe byc bialko firma DYMATIZE produkt ELITE WHEY PROTEIN 77% białka WPI,WPC,peptydów serwatki 2500g za 175zł. - http://www.sfd.pl/temat151734/ - tu masz o nim posta.
stać mnie na 1kg białka za 120zł, ale pytanie - po co wydawać tyle na izolat? phytochema ceny też nie za rewelacyjne :/ czekam na ich CFM.. ponoć już niedługo będzie.