Znalazłem taką tabelę, podana ilość ALA, EPA i DHA w g na 100g produktu. Może się komuś przyda Omega-3 fatty acids content in fish and seafood per 100-gram portion ALA = alpha linolenic acid (18:3n3), EPA = eicosapentaenoic acid (20:5n3), DHA = docosahexaenoic acid (22:6n3), Tr = Trace amount. ALA (g) EPA (g) DHA (g) Total Finfish [...]
[...] wykorzystywane w diecie przedstartowej Mięso - Indyk, kurczak, wołowina, królik, jagnięcina, mięso z dzika, sarnina. Woda i Morze - Pstrąg, sandacz, szczupak, łosoś, halibut, morski szczupak i większość pozostałych ryb, włączając w to tłuste ryby morskie, owoce morza, z konserw tylko sardynki, szproty, łosoś i tuńczyk ( w sosie własnym, [...]
[...] ci mają dość odporny układ pokarmowy, ale niezbyt tolerują zmiany w diecie. Posiadacze tej grupy krwi powinni jeść wołowinę, baraninę, cielęcinę, ryby (takie jak dorsz, halibut, jesiotr, morszczuk, makrela). Zalecane jest także spożywanie czerwonej cebuli, papryki, kalarepy, dyni, brokułów, pietruszki, porów, szpinaku. Poleca się jedzenie [...]
Witam w swoim poście będę opisywał test suplementów, który przeprowadzam na trzech osobnikach, którzy dopiero zaczynają przygodę z siłownią. Jestem studentem wyższej szkoły Edukacji w Sporcie na kierunku wychowanie fizyczne. Moje i imię i nazwisko to Grzegorz Ratkowski. Test rusza już jutro o godz 18 00 i kończy się dokładnie za miesiąc. Ideą [...]
[...] źródłem witamin A, B i D. Zawartość tłuszczu w mięśniach ryb stanowi kryterium podziału ryb na trzy grupy: 1) ryby tłuste, zawierające powyżej 5% tłuszczu ( m.in. cesta, halibut, łosoś, troć, makrela, szprot, śledź, węgorz, sardynka), 2) ryby średnio tłuste, zawierające 1-5% tłuszczu( m.in. brzana, karmazyn, karaś, karp, leszcz, lin, płoć, [...]
[...] ci mają dość odporny układ pokarmowy, ale niezbyt tolerują zmiany w diecie. Posiadacze tej grupy krwi powinni jeść wołowinę, baraninę, cielęcinę, ryby (takie jak dorsz, halibut, jesiotr, morszczuk, makrela). Zalecane jest także spożywanie czerwonej cebuli, papryki, kalarepy, dyni, brokułów, pietruszki, porów, szpinaku. Poleca się jedzenie [...]
[...] otrzymywane są oleje rybie. Uzyskuje się je z tkanki podskórnej i kości, z tkanki mięśniowej lub całych ryb. Trany otrzymuje się z wątrób ryb chudych, a więc z dorsza, halibuta. Jest on bobaty w kwasy tłuszczowe, witaminę A i D oraz cholesterol. Oleje o wysokim stężeniu kwasów tłuszczowych n-3 (single ceell oils) pozyskuje się z hodowli [...]
[...] się natomiast gęsi, kaczek, i dzikiego ptactwa. W diecie podstawowej podaje się ryby chude (dorsz, karmazyn, sandacz, szczupak), zabronione są ryby tłuste (śledź, węgorz, halibut), ryby solone, wędzone, marynowane i konserwy. Do ryb stosuje się jedynie proces gotowania, czyli ryby z wody, pulpety, faszerowane i w galarecie. Do produkcji potraw [...]