[...] najwięcej szkodliwych związków zawierają ryby znajdujące się na szczycie łańcucha pokarmowego, czyli ryby drapieżne. Należą do nich m.in. rekin, miecznik, marlin, tuńczyk, halibut, szczupak, w których zawartość rtęci sięga często rzędu 1 mg/kg. Po drugie, od wieku ryby. „Im ryba jest starsza, tym większe prawdopodobieństwo, że jest [...]
[...] jako źródło WW w sumie razem daje mi to 144 g WW czyli prawie norma i dopuszczalna nadwyżka :) do chleba (kanapki) będę miał do wyboru m.in jajka sadzone, rybę (mintaj) bo halibut jest na razie za drogi jak na moja kieszeń, i kotlecik z piersi kurczaka. w tym chleb ten ma dużo błonnika który "prostuje" metabolizm i usuwa jakiś % [...]
[...] daj garsc orzechow wloskich/migdalow kupna tranu/mega-3 juz nie proponuje bo cierpisz na deficyt hajsu posilki 2,3,4-w kazdym wypadku zrobilbym cos na wzor salatki tzn halibut, jajka(jedno to za malo), serek wiejski zmieszalbym z oliwa i duza iloscia warzyw i zjadl to bez pieczywa. jesli potrzeba weglowodanow, masz ich za malo i musisz [...]
[...] że lubię teorię ) W każdym musisz uwzględnić źródło białka, optymalnie mięso (chuda wieprzowina, wołowina, unikaj piersi z kurczaka), ryba (najlepiej tłusta, czyli łosoś, halibut, makrela, oczywiście chude też mogą być), jajka. UIKAJ PIERSI Z KURCZAKA??? Ależ u mnie to podstawa! Dlaczego??? możesz też pić soki warzywne domowej (!) roboty A [...]
[...] (ale ograniczaj te puszkowane). Dla ciebie niezwykle ważne są gatunki morskie. Dobrze, gdybyś takie ryby jadła codziennie. Nie zapominaj też o tych tłustych (makrela, śledź, halibut, łosoś, troć) 7. Jajka, w nieograniczonej ilości. Najlepiej, gdybyś miała takie wiejskie, od kur z wolnego chowu. Wtedy jedz je również na surowo 8. Warzywa [...]
[...] nie mozna jeść w ten sam sposób codziennie i tego samego. zrodłem bialka będą dobrym: filet z indyka, udziec drobiowy, chuda wołowina, karkówka dobrej jakości, ryby (łosoś, halibut, tuńczyk), jaja, twarogi, jako dodatki - lżejsze sery typu mozarella, od czasu do czasu mozna dać odrobinę soi, zrodlem bialek są też nasiona i orzechy/migdały [...]
[...] wiec... - jaką rybę wybrać do zjedzenia przed treningiem i po? /przed moze byc tłusta, wtedy bez oliwy itp, po treningu chuda, bazuj na dorszu, lososiu, mirunie, mintaju, halibut - jakich przypraw unikać? /jesli nie sypiesz ogromnych ilosci to się nie przejmuj, do zawodow się nie przygotowujesz (chyba) - prosiłbym o podanie jakichś tabletek [...]
najlepsze tluszcze: tluste ryby morskie (makrela, halibut, losoś, sardynki, brzuszki z łososia), tran- omega-3, oliwa z oliwek, olej lniany, z orzechow wloskich (oleje musza byc tloczone na zimno i z pierwszego tloczenia, nierafinowane) orzechy: wloskie, migdaly, laskowe, nerkowce p.s. oliwe mozna pic i nawet trzeba kilka razy dziennie do posilkow [...]
jak masz omega-3 to nie ma koniecznosci dokupywania tranu. jedz tłuste ryby morskie (sledz, makrela, łosoś, sarydnki, halibut, szprot) kilka razy w tygodniu
[...] musisz tu miec bialko. jak nie mieso, ryba, to moze jajka, od biedy serek wiejski/twaróg+oliwa/orzechy, lub szejk bialkowy+ garsc orzechow wloskich przykladowo omega-3 gold bierz tak przynajmniej z 6 kapsów. 3x2 do posiłków te rodzynki wywal w III posilku ryby mozesz jesc rozne i jedz je czesciej: makrela, szproty, sledz, halibut, dorsz
Dzień 3z99 miał być halibut był pstrąg miał być ziemniak był ryż i dodałam orzechy Trening 17:45-19:15 Rowerek stacjonarny 12'/7 80obr/min program Hügel brzuch - skłony tułowia siedząc 1x12 czworogłowy uda - prostowanie nóg w siadzie 1x12 dwugłowy uda - uginanie nóg w siadzie 1x12 m. piersiowy - wyciskanie drążka w siadzie 1x12 plecy - [...]
[...] (ale mnie to nie przeszkadza w budowaniu formy), a smak nieporównywalnie na jej korzyść 1 kg mięska, 10-15 jaj dziennie, do tego 300g twarogu na noc, po treningu z 40-50 g białka w proszku i zapotrzebowanie dzienne z grubsza spełnione. kocio dobry ten halibut, bo szczerze nie próbowałem nigdy? Zmieniony przez - SebaWlkp w dniu 2011-06-10 03:46:13
[...] ilości (ale ograniczaj te puszkowane). Dla ciebie niezwykle ważne są gatunki jeziorne i tylko troche morskich. . Nie zapominaj też o tych tłustych (makrela, śledź, halibut, łosoś, troć) 7. Jajka, w nieograniczonej ilości. Najlepiej, gdybyś miała takie wiejskie, od kur z wolnego chowu. Wtedy jedz je również na surowo 8. Warzywa [...]