Hej. Jaki jest najzdrowszy sposób przygotowywania potraw? Gotowanie na parze? Czy np.z warzyw uciekają wtedy witaminy i minerały? Czy ciężko jest w ten sposób przygotować mięso/rybę? (długo to trwa?) Jaki sprzęt (jaka cena?) kupić?
[...] ok 1700 dokładnie to 1658,5 czy przy takich kaloriach da się jednocześnie budować mięśnie i jednocześnie spalać tłuszcz ? 2. Co najlepiej jeść nie mając zbyt dużo czasu na gotowanie ? 3. Co w okresie spalania będzie mi dawać bcaa ? 4. Jakie odżywki wybrać i jakie będą miały działania ? 5. Czy tym sprzętem co wymieniłem wyżej idzie coś [...]
Dzień dobry W związku z chwilową trudnością w kupieniu mięsa, postawiłam na eksperyment roślinny. Celowo nie użyłam nazwy "kotlety", żeby nie wzbudzać nadziej, że to przepis na schabowe :D. Składniki (1 porcja): - 100 g suchych nasion cieciorki - 150 g buraka - 56 g jaja kurzego ( 1 szt. M) - 15 nasion słonecznika - 2 ząbki czosnku - 1 cebula [...]
[...] 12-20%, Tłuszcze 83-100g 25-30%, Węgl. 336-522- 45-70% * Pracuje siedząco 8h dziennie. Dojazdy samochodem. Później zwykłe dzienne aktywności jak zakupy, sprzątanie czy gotowanie. Aktywność treningowa to tak - Od miesiąca jeżdżę na rowerze(MTB 29) 3 razy w tygodniu. Średnio ~26 kilometrów. prędkość 14-17km/h, 2 godziny jazdy. W czasie jazdy [...]
[...] i muszę pomyśleć nad innym miejscem ich przechowywania bo powoli już się nic nie mieści :D. Jestem aktywna w sporcie już ponad rok i czuję, że to moja pasja, tak samo jak gotowanie i przyrządzanie różnych pyszności właśnie z dodatkami z waszego sklepu i zastanawiam się czy byłaby możliwość zawarcia współpracy z wami - chociażby na sam początek [...]
[...] (zamiar był w momencie tworzenia soku). Od prawie 3 tygodni piję codziennie około 100ml soku 50 rano 50 po południu. Sok w porównaniu do tradycyjnego czyli po sokowniku gotowanie w baniaku z cukrem z dodatkiem często jeszcze wody. Czyli stężenie wartości odżywczych jest naturalnie najwyższe z wyłączeniem ekstraktów. Czysty soczek. No i gdy [...]
[...] amylozy będą charakteryzowały się niższym stopniem żelatynizacji, a więc i niższym indeksem glikemicznym. 2. Poddawanie jedzenia procesom termicznym Kontakt z wodą (gotowanie ryżu) jak i wszelkie inne procesy polegające na ogrzewaniu produktów również podnoszą indeks glikemiczny produktów. Przykładowo surowa marchewka posiada 35 GI [...]
[...] sprzedawane są na receptę. Może to być kłopotliwe, bo trzeba pamiętać o wizycie u lekarza. Ponadto miesięczna kuracja jest kosztowna (średnio do 350 zł). Odpowiednie gotowanie to więcej witamin Wiele witamin ulega rozkładowi w wyniku nieodpowiedniego przy-gotowywania positków. Oto sposoby zapobiegające utracie witamin przy obróbce [...]
im dluzsza -> gotowanie na miekko jest lepsze niz gotowanie na twardo . nie oznacza to ze surowe jajka sa dobrym pomyslem ___ a co do Wodyna to ma on swietne plany treningowe , ale nie jest wykladnikiem diety , ma on ja ulozona _pod_siebie_ Zmieniony przez - psonic w dniu 2008-12-13 11:57:33
pewnie że ma :-) Ja nawet upieczone mięso mrożę a potem tylko odgrzewam bo też nie mogę sobie pozwolić na gotowanie. Nawet powiem Ci że tak mi jest łatwiej bo poświęcam 1 dzień na gotowanie a potem mam luz przez kilka kolejnych bo sobie tylko wyciągam gotowe papu :-)
[...] zawsze mam czas na przygotowywanie czegos osobnego dla siebie :-( Staram sie jednak jak moge i wiem, ze bedzie lepiej. Zamierzam zaczac przeznaczac sobie cala niedziele na gotowanie zebym mogla nagotowac posilkow na caly tydzien lub przynajmniej polowe, moze wtedy bedzie latwiej. Badz co badz, nadal sie ucze, nie jestem idealna ani nigdy nie [...]
[...] jaja, olej kokosowy, cebula, kiełbasa domowej produkcji), soczewica zielona 2. Sushi z łososiem wędzonym i awokado(randka z mężem się przedłużyła na niedzielę i było wspólne gotowanie :-))) 3. Schab, kalafior Leki: Euthyrox 62,5 Napoje: różne herbaty, woda filtrowana PONIEDZIAŁEK-PIĄTEK (17-21 MARCA) - DIETA OCZYSZCZAJĄCA WG. ZALECEŃ OBLIQUES [...]
[...] są "od wewnątrz", efektywność obróbki jest szybsza, co za tym idzie straty substancji odżywczych są o niebo mniejsze niż np. przy gotowaniu. Poza tym nie odlewamy wody po gotowanie, do której przedostają się przecież witaminy i składniki rozpuszczalne w wodzie. Stąd też jest to metoda, która powoduje m.in. najmniejsze straty w zawartości wit. [...]
[...] buddyzm. Witarianizm- witarianie żywią się jedynie surowymi lub ocieplonymi do maksymalnej temperatury 46.7°C pokarmami, na ogół wegańskimi. Robią tak z przekonania, że gotowanie niszczy enzymy i składniki mineralne zawarte w warzywach i owocach. Naukowcy potwierdzają to, jednak zaznaczają także, że gotowanie czasem uwalnia więcej składników [...]
[...] zdrowo mają bogatych rodziców/mężów/sponsorów ;-) i pracą się nie hańbią. Większośc jednak pracuje. I spokojnie można wieczorem przygotowac pudełko z prowiantem do pracy - gotowanie ryżu 15 minut - w tym czasie podsmażamy mięso, albo kroimy wcześnej upieczone (raz na powiedzmy 3 dni) plus jakieś warzywa. Masło orzechowe to nie jest zdrowy [...]
[...] jest mu się niezwykle trudno pozbyć. Wodę się chloruje.Chlor- to gaz trujący, gromadząc się w organiźmie powoli go zatruwa .Chloru nie da się zlikwidować poprzez gotowanie.Dlatego by przyrządzić wodę do picia lub herbaty czy kawy należy użyć przegotowanej wody,która wcześniej postała minimum 2 -3 godziny (żeby trujący chlor się [...]
[...] przyswajane sa jajka gotowane na miękko. Lekkostrawna jest równiez jajecznica gotowana na parze. Jajka gotowane powyżej 10 minut są cięzej strawne, a oprócz tego takie gotowanie powoduje starty witamin oraz obniża ich wartośc odżywczą (nawet o ok. 40%). Na skutek tak długiego gotowania wokół żółtka powatsje zielona obwódka która jest [...]
[...] lub kefir, od czasu do czasu jakies otreby, platki owsiane, jeczmienne itd i to sie rozklada na sniadanie pierwsze i drugie obiadowo: ryz wymiennie z kasza (przewaznie sam- gotowanie to nie moja pasja) kolacja: jakies warzywka salatkowo, glownie pomidor, ogorek to w sezonie , bo poza to sobei daruje mieska nie jem bo nie lubie, czasem jakis [...]