SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

gotowanie

  • Gotowanie warzyw

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    jak to jest z warzywami,czy pod wpływem obróbki traca cześć witamin? jak długo powinno się je gotować. np kalafior czy brokuły, bo surowchy to chyba nie nalezy jeść bo sa nie przyswajalne.

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 14496 Data: 2008-09-03 22:49:57 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Gotowanie wieprzowiny i wołowiny

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] małym (czy dużym albo średnim) ogniu 7.po ugotowaniu wylewam wodę czy tam wywar z tego schabu 8. nie czekam ani chwili tylko wcinam schab (ewentualnie czekam 15-20min. na ugotowanie kaszy gryczanej) To ma być posiłek przedtreningowy, po treningu filet z kurczaka gotowany z kaszą gryczaną Nigdy nie przyrządzałem wieprzowiny i wołowiny (tylko [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2911 Data: 2009-06-05 12:29:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gotowanie odzywki bialkowej

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Mam pytanie odnosnie podgrzewania bialka w proszku. Chce sobie dodac do platkow owsianych, ktore zalewam wrzatkiem, albo goracym mlekiem. Czy straci wartosci odzywcze ? Widzialem sporo filmikow gdzie byly robione placki owsiane z odzywka i wszystko smazone, albo batony i odzywka byla zapiekana. Jak to jest z ta temperatura ? Aha i jak ktos ma [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 8961 Data: 2010-03-24 15:40:31 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • gotowanie miesa

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    z tego co wiem najzdrowszy sposob przygotowania miesa to gotowanie. teraz pytanie, jak uczynic drob/wolowine mniej suchymi, zeby latwiej bylo je zjesc po ugotowaniu. macie jakies sposoby?

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 12078 Data: 2007-07-06 15:37:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam ! Mianowicie do swojej diety jako zmiennik piersi z indyka dam tym czasowo wołowinę . I teraz pytanie ? - wiadomo zmazenie wolowiny zajmuje od 4-10 min - a gotowanie cza poswiecic dosc sporo czasu Dlatego pytanie do was co wybrac Ja osobiscie bym wybrał smazenie , poniewaz zajmuje mniej czasu Ale widomo gotowane jest zrowsze dlatego [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 7289 Data: 2010-06-27 12:42:31 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Kalorie - smażenie, mieszanie, gotowanie i inne mankamenty

    Temat
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Witam, Zaczynam i próbuje zredukować nieco wagi i korzystam z programu ustalającego mi dzienne zapotrzebowanie. Wszystko idzie dobrze, jednak mam kilka problemów przy nadawaniu kalorii.. Jak mam obliczać ile ma potrawa smażona kcal? Powiedzmy że mam filet z piersi kurczaka i ma on PRZYKŁADOWO 300 kcal przy 150 gram. Ile będzie miał po usmażeniu w [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 984 Data: 2013-03-16 22:48:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gotowanie na parze

    Temat
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Proszę pomóżcie w ogarnięciu tematu jak się gotuje na parze na które bardzo chciałbym się przestawić ze względu na oszczędność czasu. Chcę się zapytać o przyrządzeniu kurczaka tak aby wyszedł podobny do tego smażonego, no nie wiem z taką jakby panierką... Jakich przypraw używać? Czy mam go obtaczać w oleju czy oliwie? Czy może kupić jakiś olej [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 831 Data: 2012-11-16 17:58:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gotowanie na parze

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Stosujecie? Polecacie jakis konkretny parowar? Przepisy? Noszę sie z zamiarem zakupienia takiego sprzętu.

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 8884 Data: 2005-12-31 13:02:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gotowanie na parze a blanszowanie na parze?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Czytałem trochę podwieszonych i zaciekawiła mnie różnica między tytułowym blanszowaniem na parze, a gotowaniem na parze. Czym różni się jedno od drugiego? Czasem obróbki i temperaturą, w której zaczyna się gotowanie/blanszowanie? Ciekawi mnie też kwestia obgotowywania/odgotowywania mięsa, zwłaszcza nafaszerowanego hormonami i antybiotykami drobiu. [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 3223 Data: 2012-03-14 15:56:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Brak czasu na gotowanie.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] 16.00 i praktycznie codziennie do 1-2 w nocy trzeba siedzieć w książkach a już o 6 trzeba wstawać ...). Stąd też moje pytanie czy macie jakieś ,,tipy" lub szybkie zamienniki pełnowartościowych posiłków czy niestety ale z siłownią mogę się pożegnać, bo czasu na gotowanie praktycznie w ogóle nie mam. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam!

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 3788 Data: 2018-11-06 22:32:45 Szacuny postu: 11 (cały temat: 0)
  • gotowanie, smazenie - jakie straty ?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    przykladowo ryz na oapkowaniu ma 80g weglowodaniu. ile z nich zostanie po ugotowaniu ryzu ? albo makaronu? piers z kurczaka ma 20g bialka na 100g jesli ugotuje rosol na samych piersiach z kurczaka ile w 100 g takiej ugotowanej piersi moge sie spodziewac g bialka?? to samo tyczy sie smazenia ryby ? ile g zostanie ? mam ktos moze takiej informacje ? [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 4493 Data: 2008-01-13 11:49:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wieprzowina i wołowina - gotowanie

    Temat
    Iron Horse Series

    Jak długo gotujecie schab wieprzowy lub jakiś inny rodzaj mięsa wieprzowego lub wołowego? Co polecacie? Na wrzątek czy zimną wodę? Pytam, bo chcę pierwszy raz ugotować

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 7511 Data: 2009-06-05 09:55:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • https://www.youtube.com/watch?v=JaevZuBIXUY Zapraszamy do obejrzenia pierwszego odcinka "Gotowania z Naczkiem". W cyklu będziecie mogli zobaczyć jakimi smacznymi i zdrowymi potrawami można urozmaicić swój jadłospis. Potrawy według swoich przepisów przygotowuje Przemek Naczk V-ce Mistrz Polski juniorów w Kulturystyce, a prywatnie Kucharz w gdyńskim [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 4940 Data: 2014-03-20 15:53:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gotowanie na parze- smak

    Temat
    Po siłowni, o siłowni

    No pytanie jak w temacie - jaki smak maja potrawy gotowane na parze? Chodzi mi glownie o smak piersi z kurczaka. Czym (o ile w ogole) najlepiej doprawiac? Jakie warzywa najlepiej do parowaru ? Na dniach mam zamiar kupic parowar wiec wole wiedziec jak potrawy beda smakowac. A na co jeszcze zwrocic uwage przy kupnie ?? Pozdrawiam:)

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 5513 Data: 2008-08-22 18:17:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • gotowanie na parze przepisy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    jak długo gotuje się potrawy na parze.proszę o podanie czasów gotowania wędlin ryb warzyw ziemniakow jajek i innych produktów.kupiłem parowar elektryczny ichciałbym się zdrowo odżywiać, ponieważ jestem cukrzykiem . nie mogę jeść nic smażonego a wgotowanych produkty tracą swoja wartość.proszę o pomoc .

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5588 Data: 2010-10-27 11:37:21 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Ograniczenia czasowe a gotowanie.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam! Niedawno zacząłem stosować dietę. Ale mam kłopot z czasem aby gotować codziennie ryż, kuraka, jaja itd. Zajmuje to tak z godzinkę. Matki też nie chcę obarczać dodatkowymi zajęciami, myślę, że to co ma na głowie wystarczy. Co sądzicie w takim wypadku o gotowaniu na zapas- np. na trzy dni do przodu? Czy jedzenie znacząco straci walory [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1380 Data: 2008-01-07 21:47:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gotowanie odzwyki bialkowej.

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Witajcie :) Otoz interesowaloby mnie informacje nt gotowania odzywki bialkowej - dajmy na to ze chce miec cieplutka zupke etc ...i zagotuje po prostu odzywke bialkowa. Jak myslicie - stanie sie cos ? Grasik jak mozesz - wypowiedz sie co o tym sadzisz Interesuja mnie wszystkie typy i rodzajeodzywek bialkowych - od kazeinatow przez albuminy do [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 2057 Data: 2003-11-23 08:51:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gotowanie na parze, ale w czym

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    w jakim naczyniu gotować na parze, po posiadam takie sitko żeby tu położyć na garnku i coś na parze robić, ale to jest bardziej do klusek z truskawkami itp. Cięzko to raczje przykryć tylko miską, ale trzeba uważać zeby nie spadło. Czy zeby np. gotować an parze rybe albo kurczaka to potrzeba przykrywać czy nie ??

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 4360 Data: 2008-02-03 21:54:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tak jak w temacie. Bo przecież w tej wodzie zostaje najwięcej wartości odżywczych po ugotowaniu... Co robicie z tą wodą, bo kurczak potem jest prawie bez smaku... Ewentualnie czy może być pieczona pierś w mikrofalówce? Bo mam taką opcję jak GRILL Zmieniony przez - Czorny_Kor w dniu 2009-03-21 14:53:22

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 3518 Data: 2009-03-21 14:52:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gotowanie a smazenie

    Temat
    Po siłowni, o siłowni

    [...] ugotowalem ryz i piers a potem podsmazylem z przyprawami na patelni i czy to ma jakikolwiek sens? wiem ze lepsze jest zarelko gotowane, ale czy jesli podsmaze to z 3min to cale wczesniejsze gotowanie traci sens? roznica jest tez taka ze jak to podsmaze to moge zjesc o wiele wiele wiecej moj organizm przestaje wypychac to jedzenie na zewnatrz ;)

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 952 Data: 2014-01-27 14:36:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)