"Jak można zauważyć spożywam owoce wraz z sałatą, selerem, czy z ogórkiem w przybliżeniu co półtorej godziny. Poniżej podaję szczegóły (owoce i warzywa organiczne, najwyższej jakości, w sezonie): Kapusta włoska (ang. kale): 284 g (10 oz. t.j. uncji) Ogórek: 340 g (12 oz.) Liczi, śliwka chińska (Litchi chinensis): 312 g (11 oz.) Grejfrut: 340 g [...]
[...] czasami przerwy miedzy posilkami wynosza nawet 4-5 godzin a czasami 2 godziny. chcialbym jesc troche lepiej ale nawet nie mam czasu na przygotowywanie odpwoiednich posilkow (gotowanie ryzu miesa itd) wiec chcialem zapytac jakie pieczywo bedzie najbardziej odpowiednie jako zrodlo weglowodanow??? wszycy mowia ze chleb razowy - chodzi dokladnie o [...]
Witam Was serdecznie i bardzo prosze o pomoc i zrozumienie. Zrozumienie poniewaz troche glupio postapilem, kupuja wszystko to co mam i biorac to bez pojecia. A wiec, przyjechalem do UK sam i jestem tutaj sam, nie mam nikogo kto by mogl mi doradzic co i jak brac. Chce brac odzywki poniewaz mam problemy z prawidlowym odzywianiem. Gotowanie jest [...]
[...] przykladowo jest podane ze w 100 gramach jest 75 weglowwodanow to jesli chce zrobic danie zeby miec te 75 weglowodanow to waze suchy makaron i dopiero go gotuje czy waze ugotowanego 100 gram i bede tam mial 75 weglowodanow. i Jeszcze jedno czy weglowodany podczas gotowanie lub smazenia w jakis sposob sie zatracaja? Z gory dzieki za pomoc
[...] bogate posilki w ww i bialko staram sie jesc warzywa i owoce chociaz....no wlasnie o tym pisze, z tymi warzywami różnie jest, praca na 3 zmiany, obowiazki w domu sprzatanie, gotowanie itp. poprostu brak czasu ...ale jadam 4-5 posilkow dziennie (ser bialy, tunczyk, ryz, makaron, mieso,oliwa) ogolnie zdrowa dieta ..... prosze o podpowiedz i jakies [...]
[...] z filetami anchois, czosnkiem, bazylią, cukrem i pieprzem. Przykrywamy, odciętymi wcześniej, górnymi częściami pomidorów. 3 Pieczemy przez 15 min, od czasu do czasu polewając wypływającym sokiem. 4 Podajemy gorące lub letnie Piec w temperaturze: 190°C Porcje: 6 Przygotowanie: 15 min Gotowanie: 15 min Kalorie: 285 kcal Tłuszcz: 1,5 g
[...] razowego -3 całe jaja -3 białka -50g-100g żółtego sera -30g dobrej wędliny -trochę cebulki -przyprawy (ja daję pieprz, czosnek, zioła prowansalskie i trochę oregano) Przygotowanie: Gotujemy makaron, który następnie odcedzamy. Jajka i białka wrzucamy do miski i roztrzepujemy jak na omlet. Ser ścieramy do pojemnika i 1/3 wrzucamy do jajek. [...]
[...] lecz słyszałem , iż nie pomaga on w odchudzaniu.Jakie ćwiczenia mogą być pomocne?Brzuszki? Mam na oku dietę kapuścianą.Czy jest ona skuteczna?Co jest lepsze tradycyjnie gotowanie składników czy kupno słoiczka z tabletkami? Czytałem niektóre z tematów na forum o odchudzaniu lecz nie wiem które ćwiczenia dadzą najlepszy rezultat. Słyszałem [...]
[...] biedny jeśli chodzi o baseny i możliwość korzystania z nich. Proszę o porade od czego zacząć, gdzie się skierować, co robić. Dodam jeszcze, że zazwyczaj mam mało czasu na gotowanie, choć bardzo lubię to robić Płeć: Mężczyzna Wiek: 23 Waga: 115 Wzrost: 187 Obwód klatki: nie wiem Obwód ramienia: nie wiem Obwód talii: nie wiem [...]
[...] kg, przy 175 metrach, mam zamiar podbić do jakiś 75 kg. Od dłuższego czasu nie potrafię ułożyć sobie diety. Mniej więcej wiem jak to wygląda, lecz nie mam za dużo czasu na gotowanie wykwintnych dań, które są w menu mojej diety. Chciałbym zapoznać się z waszą opinią, na temat najważniejszych dań dnia i jego składników. Wiem, że najważniejszym [...]
Witam Jak to jest ze smażeniem ryb a dokladniej filetow mrozonych np. mintaja tluszczu na patelni niby co nie miara a wg http://www.jedzdobrze.pl/tabele/food,1659,ryby__mintaj__smazony.html taka rybka ma tylko 145 kcal ? Gotowanie na parze odpada bo nie ma sprzetu w piekarniku nie mam pojecia jak to sie robi wiec zostaje smazenie. Powiedzcie mi [...]
[...] -tuńczyk -serek wiejski -jakieś inne mięso jak mam zrobi:) -pewnie jakieś parówki ale wiem, że to syf -ciemne bułki i chleb -może ryż ale nie mam czasu zbytnio się bawić w gotowanie:/ -czasem jakieś ziemniaki Do tego jakieś owoce,jogurty,mleko... Może nie jest to dieta, ale postaram się naprawde. [...]
[...] a posypie się wszystko. Przestrzegaj zaleceń, a sukces masz murowany! Znajdź sobie hobby, bo skutkiem ubocznym VD jest nadmiar wolnego czasu. Zniknie problem z zakupami i gotowanie. Brzmi super, ale może powodować problemy. Większość ludzi ma tendencje do przejadania się na noc. A to nie mieliśmy czasu zjeść, a to rozładowujemy stres lub [...]
[...] w inny sposób. Pełnoziarniste płatki zbożowe i pieczywo z pełnej mąki zawierają dużo błonnika, witamin i pierwiastków śladowych, ich indeks glikemiczny jest niski. Długie gotowanie lub przetwarzanie niszczy ściany komórkowe surowców roślinnych, ziarenka skrobi stają się bardziej dostępne dla amylazy, szybciej ulegają trawieniu przez co IG [...]
Wiatm! Mam pewne pytanie odnosnie jajek;p hmm,czy zamiast np z rana zrobic gotowane jajko czy jajecznice mógł bym sobie wypic te 3-4 jajka? bo nieraz nie mam czasu na gotowanie i bawienie sie...
[...] przod , na tyl , lydki Nie przywiazywalem uwagi do cwiczen nog, bo wiem jak cwiczyc ta partie i nie mam z nia problemow... Zaznaczam, ze nie zalezy mi na jakims szybkim wzroscie, dlatego nie chce jesc zadnych kreatyn, odrzywek, aminokwasow itd... Mam sporo czasu na gotowanie i silownie. Bardzo prosze o porady, wskazowki. Z gory dzieki Pozdrawiam
[...] sięgają epoki neolitu. Ludzie zbierali nasiona dziko rosnących roślin, rozgryzali je na surowo, wypluwali, formowali placki i przypiekali na ogniu. Kolejnym krokiem było gotowanie z pokruszonych ziaren rzadkiej sycącej polewki. Gdy pojawiły się pierwsze kamienne rozcieracze, a potem coraz bardziej ulepszane żarna, można już było polewki [...]
[...] warzywa (surówki) są zawsze lepsze od gotowanych. Jest to prawdziwe jeśli przed przyrządzeniem warzyw moczysz je długo w wodzie lub gotujesz je za długo. Jednak zdrowe gotowanie (na parze) sprawia, że warzywa są łatwiejsze do strawienia, nie tracąc wartości odżywczych. Umysł Mit: Grubi ludzie są szczęśliwsi. To zgrabni ludzie są [...]
[...] jaja i kurczaki) Jakim sposobem po ugotowaniu poznać, że mięso jest już gotowe? Nie gotuję pod przykrywką, ale garnek mam o dość dużej średnicy i głęboki. Interesuje mnie gotowanie samego mięsa bez żadnych warzyw jedynie z przyprawą Vegeta. Na małym ogniu czy dużym gotować? Umyć mięso przed gotowaniem? Rozmrozić jeżeli tego wymaga (bo chyba [...]