[...] razowa z pszenicy durum Drugi: Makaron pełnoziarnisty " Ziarna natury makaron pełnoziarnisty świdry skład:mąka pełnoziastnista z pszenicy durum, woda, Produkt zawiera gluten. Czy ten razowy moge jeść bez problemu ? jako stały składniki diety, ten drugi troche mnie martwi gluten? ok, ale nie powinieneś jeść tylko makaronu, dieta powinna [...]
[...] osobiście uważam ze finalna ilość to 4 razy w tygodniu. Oczywiście można tak zrobić, ale lepiej rozłożyć ciała na 4, bo zaatakować je pod każdym kątem. daniel7884 gluten będzie w każdym płatkach pochodzenia owsa, ale również żyta czy pszennych. Jeżeli nie masz uczulenia na gluten, to śmiało jedz. Co do ilości wody, to tak aby [...]
nie dopytywałam bo to i tak godzinę trwało. mam to nagrane, może powiedział... Zapamiętałam głównie, żeby wyeliminować gluten, żreć węgle i zacząć się ruszać porządnie i tak trafiłam na forum. Bo co to kvrwa jest gluten %-)
Płatki żytnie mają gluten. W sumie owsiane też - te mniej i podobno gluten w owsie mniej zjadliwy ale zawsze... W strączki zainwestuj, ryż brązowy, kasza jaglana, gryczana - to są dla Ciebie dobre źródła węgli.
j/w masa idzie, waga idzie, zapotrzebowanie idzie, im większy jesteś tym więcej jesz. Teraz ja ponawiam: Czy powinienem omijać gluten, bo kupiłem rybę w puszce na smak i tam gluten? jeżeli nie tolerujesz to tak. ;-)
Ania, no gastrolog twierdzi ze to zespol jelita nadwralizwego (ostry w moim przypadku) w polaczeniu z nadwrazliwoscia (ale nie nietolerancja) na gluten. Odstawilam gluten i bylo duze polepszenie, a dzis nie wiem o co chodzi. Moze smietana byla "nieczysta" glutenowo, a moze po prostu czyms sie lekko strulam
[...] makaron pełne ziarno czyli podziela zdanie MaGora :-). Lubi -nie lubi. Kogo to obchodzi? A jak się nie lubi ćwiczyć, a by się chciało mieć 50 cm w bicu? :-D Węgle bez glutenu? A co za problem? :-) Gluten szkodził od zawsze. Tylko teraz znamy statystyki i mechanizm działania. Słowa klucze: kosmki jelitowe, przepuszczalność jelit i choroby [...]
[...] to animal studies, buckwheat is better than casein (a milk protein) for promoting muscle growth and body growth and decreasing blood lipds. For persons allergic to wheat gluten, it provides a gluten-free food with uses similar to gains. Roasted buckwheat is known as Kasha. Buckwheat is usually available as flour. # Caffeine Alkaloid that [...]
[...] kosmki jelitowe zanikają i każdy inny produkt nie jest właściwie "obrabiany" przez organizm i stąd mogą pojawiać się gazy. Po całkowitym wykluczeniu wszystkiego co ma gluten organizm odbuduje kosmki w ciągu kilku! tygodni i dopiero zacznie radzić sobie z resztą produktów jak należy. Kolejna sprawa to laktoza, w moim przypadku okazało się [...]
Widzę, że nietolerancje pokarmowe nie tylko u mnie . Ja mam wzdęcia głównie po glutenie ale zaobserwowałam, że gluten hamuje mi także redukcję. U mnie jest jeszcze nietolerancja na nabiał i kilka innych produktów . Jak się ma podejrzenia to zawsze można zrobić test na nietolerancje, wykonuje się go w niektórych laboratoriach albo można też zamówić [...]
Są wtedy bardziej elastycznie, nie łamią się, co w przypadku mąk bezglutenowych się zdarza Dzięki za uświadomienie ! Ja robię z samej gryczanej lub mieszam jaglaną z ryzową i jest OK. Nie łamią się, chyba,że zostaną niezwiniete placki do nastepnego dnia, to czasem sie zdarza. Nie mam jeszcze za dużego doświadczenia z kuchnią bezglutenową, bo ja [...]
Czesc Saida!!! Jak sie stesknilam to nawet nie wiesz :) Wykluczlam gluten bo mi tak kiedys szefowa kazala, gluten i nabial. Ale tak jak pisalam w kwestii glutenu nie wiedze roznicy, a nabial goni mnie mnie do toalety :)
j/w masa idzie, waga idzie, zapotrzebowanie idzie, im większy jesteś tym więcej jesz. Teraz ja ponawiam: Czy powinienem omijać gluten, bo kupiłem rybę w puszce na smak i tam gluten?
Na potreningu.pl był artykuł - gluten szkodzi osobom nań uczulonym. Jeśli ktoś nie jest uczulony, to organizm sobie z nim radzi. Bardzo często produkty bezglutenowe są gorsze, bo mają jakieś tam inne rzeczy. Osoby odchudzające się, po odstawieniu glutenu, nie zauważyły różnicy. Art. można sobie odszukać, bo mogłem coś przeinaczyć. Może gluten [...]
Anraz - raczje nie podejmę się opisania artykułu o glutenie, bo kończyłby się znakami zapytania (a tego często czytelnicy nie widzą lub nie lubią - chcą odpowiadzi: zabija czy nie). Ale pomysł sam w sobie jest dobry tylko trochę ponad moje siły. ŁukaszK fajny art o tym napisał ;-) JAsne że najbardziej wartosciowe sa przeglądy badań, ale w tej [...]