Wszystko można, tylko bez przesady! ;) Płatki owsiane zawierają spore ilości kancerogennych metali ciężkich, w składzie mają kwas fitynowy, gluten z zanieczyszczonych nim płatków może uczulać,a przesada w spożyciu owsianki może doprowadzić do insulinooporności. :)
[...] PRZEBYTE KONTUZJE: woda w kolanie + uszkodzenie chrząstki, dawno temu WADY POSTAWY: spłycona lordoza szyjna, tendencja do rotacji kręgów szyjnych, skolioza ALERGIE: mleko, gluten, pszenica, arachidy PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA: AZS CZY REGULARNIE MIESIACZKUJESZ? Nie CZY PRZYJMUJESZ TABLEKI ANTYKONCPECYJNE? Nie CZY PRZYJMUJESZ [...]
[...] przy tym zdrowy rozsądek i przede wszystkim zwracając uwage na konkretne przypadki. Dlatego nie u każdego w 100% wykluczam nabiał, ba nawet nie u każdego wykluczam gluten :P Ale uważam że w dużych ilościach gluten na prawde może przynieść wiele niekorzystnych zmian w naszym organiźmie dlatego jeśli ktoś czuje isę po nim dobrze wydaje mi [...]
[...] 1,17 było 1,0 więc chyba się polepszyło nawet Morfologia ok tylko MCV lekko podwyższone hemoglobina 14,3 Ob 4 Limfocyty i krwinki czerwone w środku normy zrobiłam jeszcze gluten i anty tg do odebrania później. 19.03.2014 r Suplementy kombucha, ostrpest plamisty Miska Jajecznica z cebulą i szpinakiem Wołowina z warzywami Dorsz świeży z [...]
TYDZIEŃ 1/ DZIEŃ 1/ 1. Wyrzucam gluten przed @ - po świętach brzuch jak u ciężarnej;) po pierogach 2. Woda mi się zatrzymuje okołoowulacyjnie i tydzień przed okresem,wrzucę jakieś diuretyki w jedzeniu np. żurawina, czerwona papryka i inne. 3. Jedzenie co usuwa estrogeny /ze względu na mięśniaki/ z organizmu babka płesznik, cebula, zielona [...]
[...] wyleczyć schorzenia. Troche analizowania wyników krwi osób z niedoczynnością i nadczynnościa troche z anemią. Sporo było też o podstawach typu czynniki antyżywieniowe, gluten,glikacja, któtkie przypomnienie o białka, eglowodanach, tłuszczach, itd. Ogólnie aż się nie chce wierzyć że w 2 dni można poruszyć tak wiele tematów i przerobić taką [...]
Ech, antek098! ... z tego oczytania nie wiesz nawet, że banan zawiera potas, a gluten i zboża szkodzą jedynie pewnemu % ludzi - czyli prosty wniosek, Twój utytułowany doktor od zbóż powiela głupoty, a Ty mu bezkrytycznie wierzysz. Poza tym nikt tu nie poleca zbóż w każdym posiłku - mijasz się grubo z prawdą. Mnie jakoś bardziej przekonują [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] troszkę miodu) - potreningowo 4. Kasza jaglana + karkówa + mieszanka chińska +PIWOOOO ~2800 kalorii . Kurcze, muszę mieć czym się dopychać, a już chociażby wrzucając sam gluten, nie ma większego problemu :-P SUPLEMENTACJA Na noc: Rhodiola 400 mg (w tym wit. b1, b2, b3, b6, kwas pantotenowy - wsio 400%) Liczyłem, że dziś dojdą paczuszki i [...]
[...] czterokrotnie – od razowego pieczywa. Włączając kaszę gryczaną do diety zaspokojenie dziennego zapotrzebowania na magnez to błahostka. Kasza gryczana nie zawiera również glutenu. Gluten jest dość kontrowersyjnym i zarazem wszechobecnym składnikiem diety. Istnieją przesłanki ku temu by uważać, że wykluczyć go z diety powinny nie tylko osoby na [...]
[...] zadowolona :) A jesli chodzi o skore - czasem wydaje nam sie ze znamy przyczyne takich czy innych problemow, a to ze to przez wysokie wegle, a to przez keto, a to przez gluten itd itd., ale tak wcale nie musi byc. Niekoniecznie musza byc winne wysokie wegle, tylko jakie to wegle jadlas, zrodlo wegli, czy jedzenie bylo dobrej jakosci, czy [...]
Mi wyniki zawsze dobre wychodzą.Kortyzol pod górną granicą normy, ale przy takiej ilości ćwiczeń też norma. To biorę wit. C 1-3 g Chodziłam ostatnio senna i zmęczona pewnie też kortyzol:) Włosy mi wychodziły garściami to wrzuciłam mg, b6, cynk i biotynę , i nie mam problemu. A z metabolizmem? Badania robiłam na tarczycy z usg jest zmiana pomimo [...]
[...] jelitową która występuje bardzo często w dzisiejszych czasach bo przecież niewiele osób przejmuje się stanem swoich jelit, podobnie u osób z nietolerancją lub alergia na gluten kazeina może wywoływać podobne objawy gdyż są zbliżone pod względen strukturalnym. No i na koniec laktoza, pomijając osoby z ewidentną nietolerancją, wiele osób ma [...]
Ech, antek098! ... z tego oczytania nie wiesz nawet, że banan zawiera potas, a gluten i zboża szkodzą jedynie pewnemu % ludzi - czyli prosty wniosek, Twój utytułowany doktor od zbóż powiela głupoty, a Ty mu bezkrytycznie wierzysz. Poza tym nikt tu nie poleca zbóż w każdym posiłku - mijasz się grubo z prawdą. Mnie jakoś bardziej przekonują [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] - wszystko luksio, tylko plecy jeszcze niezbyt idealnie, bo wieczorem dość mocno je czułem. Ale psychicznie bardzo mocno się zaspokoiłem ;-) Do tego delikatnie wrzuciłem glutenik i troche cukru - dajmy że cheatowo. Gluten średnio raz na tydzień staram się wrzucać. TRENING Aktywna regeneracja (gierka w kosza, trening mobilności, gibkości, [...]
[...] kwestią dlaczego ryż jest wybierany częściej niż makaron przy układaniu diet, jest to że coraz więcej osób ma nieprzyjemności związane z alergią czy różnymi chorobami na gluten oraz inne substancje zawarte w zbożach. Ma to na celu wyeliminowanie tych nieprzyjemności oraz poprawę naszej sylwetki. Co więcej jest to produkty wysoko [...]
[...] cierpisz na biegunkę to być może warto również przyjrzeć się swojej diecie. Niektóre produkty mogą powodować takie dolegliwości i później mylnie je wiążesz z kreatyną. Być może zbyt duże ilości laktozy w jakimś posiłku bądź gluten, który często może powodować problemy jelitowe. Pozdrawiam /SFD/2017/11/25/92b4b43729ba40f2ab8e2f61317207eb.jpg
Zamiast otrąb jemy płatki owsiane bądź inne (jaglane, żytnie czy jęczmienne) w zależności od tego czy jesz gluten czy nie. Wybór masz duży. Jajecznica, omlet (może być z płatkami), jajka w każdej innej formie, owsianka, sałatki. Wybór jest ogromny :P Polecam też: http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301.html [...]