[...] (Candidy) mam mnostwo Własnie tez sie zastanawiam czy nie isc do alergologa i zrobic testy. W sumie problemy wieksze zaczely sie od wprowadzania diety i sie stopniowo powiekszały. Mysle ze białko albo gluten moze byc tego przyczyna. Trzeba sie bedize wybrac na badania bo tak nie ma co gdybac. A jak u Ciebie MARCINSZ ? poprawia sie cos ? pozdro
chciałbym wyeliminować gluten z diety, i szukam tanich zamienników. Mąki są wysoko przetworzone chemicznie mechanicznie więc gryczana kukurydziana odpada. Ziemniaki i ryż są ok. Kasza gryczana i jaglana 3x droższe od jęczmiennej.. hmm, macie jakieś propozycje ?
[...] "Pani Dietetyk". W srode dostane rozpiske na 30 dni do reki, teraz mam forme online i juz mi sie podoba, choc duuuzo zmian. Dieta typowa pod Hashi, wykluczony nabial i gluten, rosliny krzyzowe. Suplementy jakie bd stosowac, to tylko BCAA i Izolat z metapure. Zobaczymy, co to bedzie. -Odstawiony YASMIN, brak okresu. -Potrzebny endo, ktory [...]
W ogóle stary, mgr inż rolnik ostatnio ja byłam w domu mnie zniszczył: "a ty wiedziałaś, że gluten to białko, ja dowiedziałem się ostatnio" K.urwa, jak on tą ARkę skończył \-)
Dam znać jutro jak wyszło ;-). Ale w sumie to jak ja gotuję kaszę jaglaną to ona jest taka kleista - całkiem jakby gluten miała :-)). To może wyjdzie. W każdym razie - składniki wszystkie jadalne, to obrzydliwe wyjść nie może %-). Byndzie dobrze.
Mąka orkiszowa to odmiana pszennej, zawiera gluten który nadaje elastyczności naleśniką a żytnia razowa to taka kwaśna,z pełnego przemiału,naleśniki wyjdą,ale nie ma co porównywać ze zwykłymi :-)
haha tez to mialem, kumpel mi zrobic bo nie wiedzialem o co tam biega ja dalej nad bialkiem sie zastanawiam, teraz mysle nad syntrax-matrix, ale ten gluten pszeniczny mnie peszy troche
skoro piwo to sam gluten,czemu mne po nim nigdy nic ni ebolalo? moze kiedys byl;am zdrowa...a od 4 miesiecy jest ze mna coraz gorzej....a matka mowila- to przez te twoje durne diety!
Ja robiłem z żytniej i wychodziło. Ale lepiej wychodzi z odrobiną pszennej, mimo, że zawiera gluten i jest przetworzona. Mimo wszystko ciasto lepiej wyrasta/
Czas na kawę i śniadanko kASZKO, JAK BRZUNIO? Dobrze :-) Wczoraj nie bolał. Odstawiam płatki owsiane. Najwyżej gluten cały odstawię. Ale najpierw zeżrę wszystko %-)
[...] cholerę znaleźć przyczyny, a eliminowałam już wszystko po czym mnie bolał, to spróbowałam wczoraj Maminego chleba na zakwasie, który upiekła, żeby sprawdzić czy na ten durny gluten zareaguję. No i pożarłam kilka skibeczek i poczułam chwilowy dyskomfort i nic poza tym. Wpadłam teraz na pomysł, że to wina masła :-D poobserwuje i zobaczę co z tego [...]
EasyDoor co do białka to uważam że bardzo dobre w dodatku dobra cena, co prawda zawiera ono gluten ale mi bardzo podchodzi , nie ma problemów żołądkowych. Siła też jest i wymiary do przodu. W Z O R E K jeżeli w czwartek wybrałem wyciskanie głową w dół to to ma być też dynamicznie ? I czy w czwartek ma sens podkładać butelkę pod plecy na płaskiej [...]
[...] inaczej skończysz na lekach non stop bo tylko to lekarze potrafia zapisac. Praktycznie z listy produktów ktore na dzień dobry sie wywala przy uczuleniach to właśnie jest gluten, nabiał, jaja, straczkowe, warzywa psiankowate ale ty niekoniecznie musisz kadą z tych rzeczy na pewno zle na jelita nabiał i gluetn wpłwya Zamiast wafli jeśc [...]
[...] . To jak z wchodzeniem po schodach :) ) Wykroki powoli sie robi, z napietym brzuchem, stopy zawsze na szerokosc bioder, a nie noga za noga. I znowu wybijsz sie z przedniej stopy, nie z tylu.Chodakowska duzo nie da, ale jak lubisz skakac to skacz. Ruch powinien sprawiac przyjemnosc :) Jesz chleb bezglutenowy i peczak? Przeciez peczak ma gluten.
Rozumiem że wrażliwość na gluten może powodować zastój w redukcji? Są jeszcze jakieś inne konsekwencje? Takie jak przy celiaki tylko łagodniejsze? Zmieniony przez - Dotkazoz w dniu 2012-04-19 14:26:32