[...] i owoce morza, - warzywa, owoce, - nasiona, orzechy, - przyprawy, zioła i naturalnie występujące tłuszcze. Zabronione jest natomiast spożywanie: - zbóż (kłania się tak modny gluten), - roślin strączkowych, - ziemniaków (nie licząc batatów), - mleka i wszelkich produktów nabiałowych, - cukrów, - jakichkolwiek produktów przetworzonych. Mało jest [...]
[...] Edit: Btw jak teraz prezentuje sie dieta i miska, bo jakos nie moge znalezc albo jestem slepy :D Z czego czerpiesz zrodla weglowodanow - przejumujesz sie takimi rzeczami jak gluten, laktoza lub masz pokarmy ktore zle trawisz? oraz jak zrodla tluszczy? nienasyconych do nasyconych? Zmieniony przez - Amos w dniu 2015-11-06 20:13:44 Miske trzymam [...]
[...] zytniej jesli wogole to biala nie jest daj jakis chlebek ryżowy np. czy waza lub podobne bulki chlebki zwykle nie dosc ze maja sporo wegli (w porownaniu do ryzowego) to maja gluten co powoduje yebniecie insu a tego nie chcesz nie w tej porze przynjamniej moze i byc danie bez wegli to juz zalezy od Ciebie jesli jaka pieczen,udko,pies - nie [...]
http://i.imgur.com/EDg5Z3g.jpg Siemnizacja ekipo! Wypiskę weekendową daję dopiero dziś wieczorem z soboty i niedzieli od razu bo tak zabieganego weekendu to nie miałem dawno. Wczoraj od rana do wieczora załatwianie i ogarnianie spraw związanych z naprawą telefonu.... bo trochę się posypał w dodatku miałem kilka rzeczy do roboty w postaci [...]
[...] wygląda każdy moj DT. Czasem leci ryz a czasem zamiast niego kasza gryczana/jaglana/ziemniaki. Z innych źródeł nie korzystam wg. Nie jem żadnych porduktów które mają w sobie gluten, laktoze i czuje sie świetnie. Po miesiącu bez tego syfu zaobserwowałem u siebie: (moze sie komus przyda). - Brzuch prawie cały czas płaski. Wiadomo ,że jak zjem taki [...]
[...] przez dłuższy okres czasu. Jak ja to widzę? - Dieta: 130g białka, 130g węglowodanów, reszta tłuszcz, żeby dobić do 1800kcal - Z diety wywalasz wszelkie produkty zawierające gluten - Wywalasz całkowicie nabiał - Owoce tylko po treningu - Wprowadzasz probiotyk w kapsułkach i duże ilości prawdziwej kiszonej kapusty i ogórków Do tego konkretny, [...]
Nie specjalnie widze korzysc w pelnoziarnistych, dla mnie jeden glutenowy szajs ale to moje osobiste zapatrywanie. Do rzeczy. Dieta kcal masakra, makro fatalne. Nie wiem po co bialko serwatkowe na tym etapie. Tluszcze bida straszna, jakosc bialka z kury , serka wiejskiego, bialek jaj (a przepraszam zoltka kurde gdzie) taka sobie, gdzie normalne [...]
[...] - doktorów z wieloletnim stażem, w których to książkach były zawarte również badania naukowe na ich końcach.... dowiedziałem się, że żboża to skupisko silnego antygenu - glutenu. Śmiałem się z tego, że to kolejna fanatyczna pozycja jakiegoś szalonego doktorka, odrzuciłem to w kąt....powróciłem do tych pozycji po jakiś 2 tygodniach, gdy po [...]
[...] gdy zmniejszłam ilość tłuszczy kosztem węgli odbiło się to na sylwetce powodując spuchnięcie. Zaczynając ten dziennik miałam ogromne problemy żołądkowo-jelitowe, wykluczyłam gluten i zdecydowanie ograniczyłam nabiał, co spowodowało znaczne polepszenie mojego stanu. Na początku ćwiczyłam schematem push, pull, legs. Z biegiem czasu przeszłam na FBW [...]
[...] się biegunki od razu po spożyciu posiłku, bóle brzucha i inne dolegliwości, których wolę na forum nie opisywać. Lepiej się czuję po odstawieniu produktów zawierających gluten, ale nie jestem zdiagnozowana i nie miałam przeprowadzonych w tym kierunku badań. Stan zdrowia: Ogólnie oceniam swój stan jako dobry. Nie mam poważanych dolegliwości, [...]
[...] się być kręte, strome i niezachęcające do wchodzenia po nich.. Iza przeciągnęła mnie kolejno przez: robale, dietę jabłkową, dietę wykluczeniową (ryby,jajka poszły won, gluten też nie za bardzo) protokół estrogenowy i insulinowy. Były zmiany rozkładu diety, manipulacja poziomem białka, tłuszczu i węgli... Zmieniały się treningi.. W końcu [...]
taka ciekawostka jak wykryc gluten info z wiki: "Najprostszą z metod pozwalającą stwierdzić, czy dany produkt zawiera skrobię (np. wędlina lub ser), jest test z płynem Lugola lub ze związkami jodu (np. jodyną). Należy kroplę rozcieńczonego płynu Lugola lub jodyny nanieść na nieznany produkt. W obecności skrobi odczynniki zmienią kolor z [...]
taka ciekawostka jak wykryc gluten info z wiki: "Najprostszą z metod pozwalającą stwierdzić, czy dany produkt zawiera skrobię (np. wędlina lub ser), jest test z płynem Lugola lub ze związkami jodu (np. jodyną). Należy kroplę rozcieńczonego płynu Lugola lub jodyny nanieść na nieznany produkt. W obecności skrobi odczynniki zmienią kolor z [...]
[...] czy obory moich sąsiadów również trudniących się hodowlą zwierząt. Pracuje od 13 lat z krowami a Ty Paawo ile przepracowales? Nie chcesz nie pij mleka, nie jedz mięsa, gluten również możesz odstawić. Nie moja broszka . A czy bronie rolników? Tak! To jest akurat moja broszka. Tym bardziej że sama nim jestem. A jedzenie nie rośnie w [...]
[...] dodatni bilans azotowy. W 100g białka z jaj jest 9g leucyny, a w 100g brązowego ryżu.... 8g leucyny xD to gdzie tu logika :D? Nie wspominając, że Whey ma średnio 10-11g, a gluten ma 7g. Także wg. mnie głupio nie robiłeś, sam jak miałem mniej białka w diecie (180g), to miałem pełnowartościowego 100-120g, teraz mam więcej, bo głodny chodziłem, [...]
[...] mi się zebrać do wybrania produktów i stworzenia jako takiej diety, ale jest ! i powiem tak: JEST TEGO ZA DUŻO!! idzie zwariować, tyle tego jest. Z jednej strony produkt bezglutenowy np. ryż brązowy a z drugiej choroba Hashimoto w której tego ryżu nie można jeść. Takich przykładów jest milion, ręce mi opadają, więc żeby nie popaść w paranoje [...]
[...] u mnie miano najlepszej knajpy we Wro! https://farm5.staticflickr.com/4457/37604060200_daf3ab5062_z.jpg Z racji, że byłem z koleżanką, która jest uczulona na białko jaja, gluten, nabiał i wszystko inne możliwe, to jedyne gdzie mogliśmy pojść na deser, to Legal Cakes. Kurfa nigdy więcej! Wziąłem gofra ze słonym karmelem i kremem czeko w [...]
[...] te odstępstwa od diety. Na kolanoskopie idę raczej na 100% bo takiego bólu nie miałam nigdy nie dosłownie "darłam się" z bólu tak jelita bolały. Narazie odstawię nabiał i gluten jak to nie pomoże dojdzie skrobia. Gastroskopie już miałam także tylko to zostało :D bziu masz rację z tymi produktami że szkodzą. Po prostu jestem jeszcze dwa dni w [...]
[...] ale z drugiej strony organizm ludzki nie ma problemów z przestawieniem się na dietę wyłącznie mięsno-tłuszczową, ale prawdopodobnie nie było długotrwałej jednostronności w tę lub tamtą stronę. Mam pytanie, bo nie czytam gazet naukowych, czy jest może którejs z Pan moderatorek wiadomo, bo spotykam rózne wersje - czy zakwas rozkłada gluten?