Ja jak Potrzebuję jeszcze doładować węglowodanów i nie mam ochoty na to żeby jeść jakiś posiłek w formie stałej to korzystam wtedy z mąki ryżowej i oczywiście białka typu WPC. Plusem dla mnie jest to że dobieram sobie taką ilość wody że robię sobie z tego gęstą papkę w formie budyniu, czyli nie jest to typowa odżywka do picia i konsumuje sobie na [...]
w tym dziale masz pełno przepisów, generalnie wystarczy zrobić omleta - płatki owsiane, jaja, białko, jabłko i już masz słodki posiłek, możesz wspierać się sosami zero, frużelina i inne produkty https://www.sfd.pl/sklep/S%C5%82odycze_dietetyczne-k122.html
Czy lepiej odżywkę białkową z jogurtem zależne jest przede wszystkim do tego jakiego składnika odżywczego potrzebujesz w konkretnym posiłku. Allnutrition Fruits In Jelly to produkt poprawiający smak określonego dania, np. omletów, naleśników, jogurtu naaturalnego, skyra, czy twarogu. Jak kto lubi. Odżywka białkowa z kolei ma za zadanie uzupełnić [...]
Zalezy na co masz ochotę, spoko to krem pistacjiowy jest https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Nutwhey_Pistachio-opis39692.html czy fruzelina https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Peach_in_Jelly-opis39908.html są też inne smaki
Jak wrzucisz to w bilans to nic złego sie nie stanie, finalnie i tak każdy z węglowodanów rozłoży sie do cukrów prostych :) Jak bys chciała ograniczyc węglowodany to możesz miód zastąpić frużelina lub jakimś sosem zero :) Tez wydaje mi sie ze bardziej zjadliwym produktem był by Skyr naturalny zamiast twarogu ^^
Z czystej ciekawości zapytam bo tego produktu jeszcze nigdy nie próbowałem. Na czym polega jego fenomen? Ja do naleśników używam np. dżemu niskosłodzonego z Łowicza 100% owoców, słodzonego sokiem jabłkowym (100g owoców na 100g produktu). Zawierają ok 30-34g węgli na 100g w zależności od smaku. Koszt ok 4,5 zł za 250g. W czym ta frużelina jest [...]
Z własnego doświadczenia wiem, że jak dodam zbyt dużo płatków zbożowych, czy mąki w stosunku do jaj lub białek jaj, to omlet wychodzi suchy, a naleśniki kruche i łamliwe przy zawijaniu. Rozwiązań jest kilka: 1. Dodajesz więcej jaj. 2. Dodajesz troszkę proszku do pieczenia/sody oczyszczonej. 3. Dodajesz białka jaj, np.: [...]
ja frużelinę jak otwieram to zazwyczaj o niej zapominam i poprzednią wyjadałem jakieś pół roku od momentu otwarcia i nic jej nie było - trzymana cały czas w lodówce No, przecież "Frużelina jeszcze nie dostała własnych nóżek i nie uciekała z lodówki, więc spokojnie można było jeść"....:->