odp. ad.1 Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikocjaminy/betainy odp. ad.2 Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest [...]
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, [...]
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, [...]
ad1) Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach.Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza ad2) Maltitol syntetyczna substancja słodząca i regulator [...]
ad1.) Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. ad2.) Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak [...]
1] Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ glikocjamina po trafieniu do wątroby ulega metylacji przez betainę lub metioninę, powstającą z betainy, i przekształca się w cząsteczkę kreatyny. 2] W batonach sportowych maltitol jest substancją słodzącą, nadającą smak. Dostarcza mniej kalorii niż cukier (sacharoza) przy tej samej [...]
1. Z glikocjaminą łączymy zawsze betaine, gdyż glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2. Maltitol jest substancja słodząca. W batonach pełni rolę słodzika. Jest substytutem sacharozy. [...]
1. z glikocjamina stosujemy(lączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteine w metionine, ktora metyluje glikocjamine do kreatyny. 2. maltitol zastepuje sacharoze i coraz czesciej tluszcz (ze wzgledu na konsystencje kremowa), stosowany w produktach o obnizonej kalorycznosci, bezcukrowych, niskotluszczowych, a wiec w batonach sportowych. 3. [...]
ujowy nie ujowy trzeba wspierać zgody %-) sponsor Olimpii Elbląg ;-) juz lepiej pic i wspierać niż pić jakiegoś innego szczocha %-) zawijam na zakupy, jakieś piro na sylwestra musze kupic. pzdr
1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2) Jest to Substancja słodząca 3)Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa
Znowu nici z wygranej..., może tym razem szczęście dopisze... 1.) Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. 2.) Maltitol jest substancją słodzącą, pełni rolę słodzika w batonach. 3.)M. Pudzianowski - Biała [...]
1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2) Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej [...]
1. glikocyjamine stosujemy z kreatyną ponieważ może nasilić jej działanie :P 2. maltitol to substancja słodząca ( ja coś znalazłem, że ma działanie przeczyszcające ) 3. Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg
ODPOWIEDZI: 1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2) Substancja słodząca 3) Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa JESLI WIARA CZYNI CUDA TO JA WIERZE ZE SIE UDA :D POZDRO 4 ALL
Z poprawką i drobnym uzupełnieniem: 1. Glikocjaminę łaczymy z produktami zawierającymi kreatynę, gdyż ta jest jej prekursorem. 2.Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych, stosowany jest jako słodzik. Alkohole cukrowe posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają [...]
1.Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2.Maltitol - E965 - uzyskiwany ze skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej przez hydrolizę enzymatyczną, zapobiega krystalizacji. W batonach ma funkcję słodzącą. 3. Kamila Porczyk - Warszawa Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz [...]
1.1.Z glikocjaminą stosujemy (łączymy w jedno) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Glikocjaminę łaczymy także z produktami zawierającymi kreatynę, gdyż ta jest jej prekursorem i znacznie ulatwia wchlanianie kreatyny do komórek [...]
1. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2.Jest to substancja slodzaca 3.Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa