"Zrobię tak, 3 miesiące na Egg prot. potem 3 m-ce na WPI, potem 3 na WPC, a potem 3 na mieszance ich wszystkich. Czyli za rok o tej porze będę wiedział, które jest dla mnie najlepsze." a ***aj to ze tak powiem. bierz zwykle wpc i nie patrz na reszte bo nie roznia sie praktycznie niczym. dobra smak maja dobry, moze mniej ww ale na efekt [...]
nadadza sie zarowno wszystkie wolnowchlanialne mieszanki typu pro longatum czy isobolic a nadadza sie rowniez bialka typu WPC,egg czy kazeina kazeine masz w serze bialym
jak jedne uniwersalne to bralbym ani szybko (WPI, WPC) ani wolonowchalnianego (egg, kazeina) tylko mieszanke jak np. sp 80 czy prolongatum Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2007-07-29 00:19:04
Obróbka termiczna zmniejszy nieco przyswajalność (o reakcji milarda już ktoś napisał), wydłuży kinetykę (tempo wchłaniania) i pozbawi serwatkę aktywnych mikropeptydów. Trochę szkoda tego białka do takich eksperymentów kulunarnych. Ja robiłem omlety z EGG.
Dzisiaj nogi i barki. Już mi się morda cieszy Uwielbiam też zginanie nóg na maszynie. Tymbardziej, że siła pięknie mi tak doszła po redukcji. hie hie. Ciekawostką jest, że moje barki i w sumie cała obręcz b. jest tak ukształtowana, że bardziej naturalnym ruchem dla mnie jest wyciskanie sztangi z karku niż z klatki. Nie czuję wtedy nigdzie napięć. [...]
Jak nie masz uczulenia na bialko z jajka to moze byc tez albumina np 80 Egg Protein - Olimp. Nawet w opisie jest cos takiego: "Szczególnie zalecany jest dla sportowców dyscyplin siłowych, siłowo-wytrzymałościowych, kulturystów oraz dla ludzi cierpiących na nietolerancję innego rodzaju białek np. uczulenie na białko mleka." Zmieniony [...]
[...] koncentrat w 80 % ... 2. jedyne co przemawia za nowymi formami to teoretycznie mniejsze dawki a tym samym mniejsze zakwaszenie ewentualnym nadmiarem aminokwasów.. 3. kiedyś egg czy kazeina były tańsze od serwatki - teraz robi się z nich odzywki nowej generacji o przedłużonym działaniu za niezłą kaskę... cholera - jak człowiek nie ma w tym [...]
geste, glosne a przesiadka z ostrowii na egg to jak z fiata na mesia w sensie smakowym, oczywista Zmieniony przez - emilooos w dniu 2007-10-09 20:52:55
Osobiście odradzam Sojavita. Jest wiele lepszych białek, także z Olimpa np. Egg protein, SP 80 itd. Jak powyżej już ktoś napisał: białko roślinne jest gorzej przyswajalne, więc szkoda pakowac w to kase. Ostrowia jest także dobrym wyjściem, wiem bo jadłem
hmm...dla mnie te bialko jest ciekawe bo zawiera Ekstrakt ze szpinaku (zawiera β-ecdysteron) 240 mg / 60 mg, ktory to poprawia asymilacje bialka, pozatym malo kogo stac na bialka ktore wymieniles wg mnie dobry stosunek ceny do jakosci ma bialko egg protein olimpu, i mozna je stosowac na dzien i na noc
Start with two quarts of skim milk. Add 6 scoops of GAIN FAST. Drop in three egg whites which adds about 12 additional grams of protein and 68 more calories. For more flavor, add one pint of your favorite ice-cream or frozen yogurt, and combine it with 4 tablespoons of malted milk powder. You’ll get about 563 more calories and 19 grams [...]