śniadanie tłuszczowo-białkowe, źródło węgli z nabiału? troszkę słabo . Dał bym rano jajco :) .np jajecznicę z płatkami owsianymi albo np bez węgli też się nada jeżeli dużo tłuszczy dasz . Też widzę braki w omega 3. Tego mleka z płatkami też widzę za dużo . Mozna sobie inaczej radzic . Nawet ten chleb żytni razowy jak dorzucisz tłuszcze białko i [...]
prawie polowa wegli z ryzu jest no ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby zamiast chleba dac kasze. co do bialka - czemu za duzo? niecale 3g na kg to za duzo? wegle uciac? do ilu i dlaczego?
[...] zdjęcie tyłem, bo coś krzywo wyglądasz. Sprawdź, czy masz diastasis - w regulaminie artykuł znajdziesz. Ułóż dietę na 120 białka/130węglowodany/80gtłuszczu - to na początek. Proponuję mocno ograniczyć nabiał, wprowadzić za to dużo rybek, zdrowe tłuszcze (olej kokosowy, avokado, orzechy). Zmieniony przez - Ruda_29 w dniu 2013-05-08 22:57:43
No to swietnie a ja na redukcji sie nie znam nic ale masy juz mam dosc chodze jak baba w ciazy i psychika siada bo juz nie moge patrzec na te zarcie a smieci za duzo jesc nie bede.. To myslisz zeby wskoczyc na 2.5g bialka 2 wegli ale ile tluszczy, z 1 bd git?
wg mnie powinieneś mieć taki stosunek btw przy takim zapotrzebowaniu: B 185g = 740kcal T 60g = 540kcal W 380g = 1520kcal Z czego wychodzi: 2800kcal Wg. mnie miałeś za dużo tłuszczu. Bo przy takim stosunku białek do tłuszczy w miarę szybko urośniesz, ale w tłuszcz. Ale w zamian za te tłuszcze, które Ci zabrałem kup sobie Omega3 i jedz minimalną [...]
Tylko nie kupuj mu karm marketowych typu pedigree czy inne friskies. Dobrze jest dawać też suchą karmę ale dobrej firmy bezzbożówkę, mało tego zje bo to sycące jest, białka ma dużo a nie syfu jakiegoś :-))
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Ale ja teraz nie zabrałem ze śniadania białka, nadal jest go porównywalnie dużo. Czy może jest go tam za dużo? Nie do końca rozumiem w czym tkwi problem
mówie Ci, jeśli godzina Ci nie wystarcza to pewnie dlatego że za dużo czasu poświęcasz na inne partie niż biceps i klatka. i zapewne nie stosujesz odpowiedniej suplementacji okołotreningowej. Polecam świetnej jakości białko http://niles1.w.interia.pl/obrazy/male%20wiaderko.jpg aż 11,8g białka w 100g Zmieniony przez - pat34 w dniu 2013-11-12 [...]
[...] ale czuję że przez te 2 dni codziennie wlatywało jakieś 2500. Nie byłem w stanie zjeść więcej, zwracało się niemal mięso ;) Ale waga na + odziwo :O (pewnie woda bo szynki dużo sodu miały). Dzisiaj waga 67,1 i wracamy do dietki: I 130g owies+4jajka+cynamon+banan 60g = OMLET II ziemniaki+kiełbasa z kurczaka 100g III Ryż basmati+100g piersi+10g [...]
Dużo cardio i mało kalorii jak na start. Nie zostawiasz sobie zbyt dużego marginesu, zresztą dziwny masz cel redukcji - 5 kg. A co jeżeli 3-4 kg poleci samej wody i glikogenu? Redukujesz tłuszcz czy kilogramy? Jak kilogramy to weź coś na przeczyszczenie :-) Radzę zwiększyć kalorykę, na pewno podaż białka bo 130 g to zdecydowanie za mało. Zacznij [...]
[...] na ich jakość miała jakiś znaczący wpływ na jakość ładowania pamiętaj - tłuszczo do minimum, fruktoza do 50g/sacharoza o 100g białko pewnie przekroczysz 2 g spokojnie. bo dużo wpadnie z roślinnego, ale tym się nie przejmuj po prostu staraj się dostarczyć pełnowartościowego białka w każdym posiłku co do ww polecam bułki, pieczywo, biszkopty, [...]
[...] Warzywa oraz owoce wybieraj w surowym stanie, nie przetwarzane. Unikaj dużych ilości marchwi, głównie w nadchodzącą zimę - pochodzi z upraw szklarniowych (zawiera dużo więcej azotanów). Braki w diecie, wydają się być w ilości dostarczanego żelaza, magnezu, wapnia, witaminy C. Ponadto zaburzona jest równowaga kwasowo-zasadowa (masz za [...]
Siemka..a ja mam pytanko takie dzwine dosc.. slyszeliscie o jedzeniu surowej maki z jajkami i mlekiem? wiem,dziwne i wychodzi z tego ciasto na nalesniki ;p ale czy to jakos nie szkodzi ? co prawda mąka ma duzo weglow a jajka i mleko conieco bialka ;)
[...] zależy od ilości i jakości :) Sery żółte szczególnie te droższe, typu szwajcarskiego czy holenderskiego to dobre źródło białka i wapnia, ale nie traktowałbym go jako jedyne źródło. Bardziej jako dodatek. Maślanka owszem :) jeśli jest naturalna przy produkcji masła, pomaga w trawieniu. Niestety dużo maślanek teraz to syfy z mleka w proszku
Swat Generalnie smażenie nie jest polecane. Panierka chłonie dużo tłuszczu. Oczywiście oliwa z oliwek jest odporna na utlenianie, ale wszystko zależy od czasu smażenia. Chcąc nie chcąc powstają rakotwórcze trans esquiss Jak produkt nie przeterminowany nic Ci nie grozi devel9k Trochę mało białka Black&White Jak dieta na masę, to nie masz czego [...]