SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

dlaczego

  • Rośnijmy szybciej - czyli metody ułatiwające sen

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    No właśnie nie pamiętam dokładnie dlaczego,ale kiedys czytałem, że nie wazne jak nasz organizm jest ustawiony (znaczy się zegar bilogiczny) to najlepszy odpoczynek i regeneracja sił przychodzi naszemu ciału miedzy godz. 22-3 - znaczy się sen w tych godzinach najszybciej regenerje nasz organizm, a później to już prawie same ładne sny po tej [...]

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 4811 Data: 2006-05-06 15:04:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zdrowe hamburgery

    Post
    Kuchnia SFD

    w takim razie napisz mi jakie zalety widzisz w tej mące pszennej? Czy też dlaczego widzisz równość pszenicy z żytem czy też orkiszem. Proponuję zrobić eksperyment i przez miesiąc-dwa bazować na tzw makaronie pełnoziarnistym, a następnie na lepszych źródłach - ryż, kasze, bataty, ziemniaki i samemu wyciągnąć wnioski. Zmieniony przez - Koniu151 w [...]

    Odpowiedzi: 52 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-17 09:29:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kryptonim : Kolos 180 >140,czyli redukuj z nami do lata 2017

    Post
    Aktualności - Kulturystyka i Fitness

    [...] "mięsożerstwo" jest kulturowo uwarunkowana dostępność, wygoda i przyzwyczajenie do pokarmów pochodzenia zwierzęcego, nie biologiczne uwarunkowanie do ich spożywania, więc to zmieniłem. @ Kuka - No i fakt że ciekawa dyskusja się zrobiła :-) Miła odmiana od słuchania bredni jakie mi czasami serwują ludzie jak im tłumaczę dlaczego jestem weganem :-)

    Odpowiedzi: 354 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-04-13 15:07:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • SFD CHALLENGE - 250 000 pompek w 2019 roku !

    Post
    Trening dla początkujących

    + 60 = 79 786 Dlaczego zaniżacie sumę o 100 tys ?

    Odpowiedzi: 860 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-12-03 14:53:40 Szacuny postu: 3 (cały temat: 0)
  • Paul Dillet

    Post
    Z archiwum kulturystyki

    zawsze się zastanawiałem nad tym dlaczego Pawełek miał takie problemy z pozowaniem..........pomijam oczywiście tu problemy z odwodnieniem :) podczas samych zawodów. Czasem po prostu miało się wrażenie, że koleś nie kontroluje swoich mięśni. /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/07885d9659d4498cb03672bd46342142.jpg [...]

    Odpowiedzi: 259 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-15 16:23:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • trening do oceny

    Post
    Trening dla początkujących

    Po co ten biceps dwa razy w tygodniu?? I dlaczego po tyle serii na takie małe partie jak bic tric czy barki Ułóż sobie porządny split 3 lub 4 dniowy lub FBW Do tego dieta i aeroby lub hitt pozdro

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 994 Data: 2008-04-08 15:53:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w tej sprawie aby sie upewnic czy teoria pokrywa sie z praktyka stwierdzily ze zmiane widzialy juz po pierwszej stycznosci z tym srodkiem. Pozniej powstaja pytania dlaczego Coleman ma tak duzy brzuch ? A no bo duzo je , nie prawda. Czy GH bardziej "rozwija" bebechy ? Nie sadze. SM to polipeptyd przez ktory posrednio dziala [...]

    Odpowiedzi: 76 Ilość wyświetleń: 9243 Data: 2007-10-30 03:16:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dobra, zwolenniczki słodyczy Odpowiedzcie teraz, ale szczerze: DLACZEGO wszystkie się redukujecie?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-15 18:51:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dobra, zwolenniczki słodyczy Odpowiedzcie teraz, ale szczerze: DLACZEGO wszystkie się redukujecie? ja się nie redukuję czy ta odpowiedź satysfakcjonująca? Zmieniony przez - vena84 w dniu 2011-02-15 21:09:30

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-15 21:08:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • No i mój pierwszy chlebek upieczony... Wyrósł ładnie, po 70 min. pieczenia był niestety jeszcze surowy, więc wstawiłam jeszcze, razem piekł się prawie 1,5 godziny %-) Po wyjęciu przekroiłam na pół żeby zajrzeć do środka, no cóż niestety od spodu był mokry, zakalca nie miał, ale taka gagła wyszła, nie wiem czemu... Zakwasu 50 g, mąki żytniej [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-28 09:33:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Słuchajcie, a jak to jest z tym mlekiem UHT, dlaczego ono jest podawane jako mnij wartościowe? Pytam po kłótni, pardą, dyskusji z matka, której próbuję przemycić mikofiltrowane, ale w necie jest multum dyskusji, tylko nie wiem, co jest merytorycznie sensowne...

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-18 21:38:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Słuchajcie, a jak to jest z tym mlekiem UHT, dlaczego ono jest podawane jako mnij wartościowe? Pytam po kłótni, pardą, dyskusji z matka, której próbuję przemycić mikofiltrowane, ale w necie jest multum dyskusji, tylko nie wiem, co jest merytorycznie sensowne... z dzieciństwa pamiętam smak mleka prosto od krowy i być może z tego powodu kupuję mleko [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-28 22:05:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] i tu w Irlandii mają chyba całkiem przyzwoite w składzie. Znalazłam Gluten free: Pork (80%),Water ,Cornstarch ,Spices ,Natural Colour (Carmine) ,Preservative Sodium Sulphite ,Yeast Extract Nadają się, czy sobie darować? I jeszcze odnośnie suszonych owoców - dlaczego sa one bardziej kaloryczne niż świeże i jakim cudem maja więcej fruktozy?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-21 14:16:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • nie wiem dlaczego ale nie mogę edytować swojego postu. Tutaj tak jest, czy cos nawala?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-12 09:20:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] widok każdego innego. Mimo, że kupowalam w małej piekarni i bardzo się nad tym skupiałam żeby był możliwie najlepszej jakości, to jak już mam porównanie, to zastanawiam się dlaczego tamten był taki góvvniany. No nikomu już nie można ufać... I tak mam wrażenie, że do sklepu to ja już tylko po masło i ser chodzę. Czas zrobić krowie poslanie na [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-03 08:49:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nie mogę edytować, ale pytanie dlaczego dmuchane ziarno jest mniej wartościowe. Bo i amarantus dmuchany nie jest wskazany.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-11 16:50:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] żeby wylać wode, w której się moczyły a ja od zawsze słyszałam, że się je gotuje w tej samej wodzie co były moczone. Nawet taki ciekawy artykuł znalazłam z wyjasnieniem dlaczego: http://www.e-dietetyka.pl/podstawy-zywienia/156-zmiany-zachodzce-w-produktach-podczas-procesow-kulinarnych-.html a Wy jak gotujecie? Bo ja ostatnie dwa pasztety [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-01 16:33:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] żeby wylać wode, w której się moczyły a ja od zawsze słyszałam, że się je gotuje w tej samej wodzie co były moczone. Nawet taki ciekawy artykuł znalazłam z wyjasnieniem dlaczego: http://www.e-dietetyka.pl/podstawy-zywienia/156-zmiany-zachodzce-w-produktach-podczas-procesow-kulinarnych-.html a Wy jak gotujecie? Bo ja ostatnie dwa pasztety [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-06 21:59:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] tym zawarte w nasionach oligosacharydy są przyczyną wzdęć, bo podczas ich rozkładu powstaje metan, wodór i te sprawy ;-) Obróbka termiczna wiele w tej kwestii nie pomoże, ale płukanie tak :-) To już się wyjaśniło, dlaczego po takich strączkach (gotowanych w nowej wodzie) mnie nie wzdyma ;) Dziś kolejny raz robię "czekoladę" z ciecierzycy :D

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-07 13:06:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny, mam pytanie o kapuste kiszoną! Czy mozna jesc pasteryzowana czy to ma byc niepasteryzowana? i dlaczego?? Wlasnie ze Szwecji dostalam polska kapuste ale na sloiku napisane - PASTERYZOWANA:-?:-?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-15 17:40:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)