[...] godzinę, ale im dłużej tym lepiej - oczywiście trzeba wydłubać te nieszczęsne oczy i skrzela. Potem do wywaru dodaję uduszone ;-) na oleju warzywa - pomidory, cebulę, czosnek i papryki, przetarte na pulpę. Doprawiam ostrą papryką, pieprzem, a 10 minut przed podaniem wrzucam do zupy filety z ryby (pstrąg, karp) - i voila, jest pycha :-)
suple na regeneracje, przede wszystkim bcaa, cos jeszcze? jakies witaminy itd? wiadomo, micha podstawą. Wit C 2g ed cynk w postaci chelatu oraz inne pierwiastki w dobrze przyswajalnej formie Tran/omega 3 #witD czosnek w kapsułkach a z supli to aminki kreta betaalanina
nie wiem, nie używam - obtoczę ją w co znajdę, dorzucę czosnek, cebulę - do lodówki na parę godzin a potem cyk do piekarnika. Ziemniaki czasem też tam wrzucam, ale szczerze mówiąc wolę ugotowane osobno obsmażone na tłuszczu z boczku :-P
złapałam jednego wolnego na 10.40 więc zwalniam się z pracy i lecę! czosnek i inne cuda nie działają- cały urlop przechorowałam wiec obawiam się że bez antybiotyku się nie obędzie :-( do napisania później!
[...] szwedzkie meatballs, ale nigdy nie robiłam. No i bez dodatku bułki tartej, bom na diecie bez glutenu. Ja zawsze idę na żywioł. Bułki nigdy nie dodaję. Wrzucam jajo, starty czosnek, startą cebulę doprawiam różnie, za każdym razem inaczej. Jeśli świnka to z gałką, pieprzem, solą, słodką papryką. Indyka lubię z cynamonem, wędzoną papryką albo [...]
[...] LOW CARB...przepis znalazłem gdzieś na SFD...widziałem to chyba w dzienniku Eltoro lub Wackiego ale nie pamiętam. W każdym razie: Do miski mielimy pierś z kurczaka, cebulę, czosnek, sypiemy pieprz, paprykę ostrą czerwoną w proszku, trochę sosu TAO TAO ciemnego, zioła prowansalskie, 2 jajka. Całość mamlamy na masę. Jest to nasza pizza. Dajemy do [...]
[...] Dzisiaj ogarnąłem obiad potreningowy (z mniejszą ilością węgli bo mam DNT)...chyba będzie stała pozycja już w menu. Do miski: - 280g kurczaka - 2 jajka - cebula cała - czosnek wyciśnięty - marchew tarta - pieprzymy, przyprawiamy czym mamy pod ręką, można inne warzywa też Całość mieszamy w misce i na patelnię (ja użyłem akurat masła [...]
[...] !!! Aż chce się żyć. Wiosennie za oknem jak i na talerzu :) Co tu dużo pisać ^^ POSIŁKI: *ŚNIADANIE 1: -łosoś wędzony -chleb -ogórek, cebula, sos czosnkowy (jogurt naturalny+czosnek) /SFD/Images/2015/10/6/a10bc8dd18b24c8d881e4a6f64538fbe.jpg *POSIŁEK 2/3: wiosna za oknem i na talerzu :) -warzywka -pierś z kurczaka [...]
[...] zobaczyłem ile to jest 635 gram na wadze to stwierdziłem że więcej nie ma sensu. Zjadłem z tego 500 gram. Największe co w życiu zjadłem chyba. Do tego kura, cebula, jaja, czosnek, przyprawy...wyszło mega duże żarcie potreningowe. Wszystko na patelnie i taki mix pyszny z tego wyszedł. Niestety i tak się przejadłem - max to 300g kurczaka + 300 [...]
[...] pomijając kwestię, że w samym maśle nie ma nic złego, to np. nie wyobrażam sobie zjeść jajecznicy bez masełka;-) Do smażenia najlepiej wrzucić klarowane. Ja kroje pomidory, czosnek, cebule, trochę pora, dodaje łyżkę oliwy, mieszam. Rybe wczesniej skrapiam cytryną i dodaje sol/pieprz. Potem do folii, warzyw wrzucam na rybe, zamykam i pieke z 15 [...]
Czy to prawda, ze czosnek po podgrzaniu a takze zjedzony w calosci traci swoje wlasciowosci zdrowotne?. Na zajeciach na uczelni dostalem taka informacje. Ponoc powinno sie go pokroic aby ulegnal utlenieniu
Bo ja wiem czy dobre? Mnie smakują %-) A przepis prościzna: ogórki ile mi trzeba, pęczek albo dwa (zależy ile ogórków) tego zielska do kiszenia, zawsze dodatkowy czosnek, zalewam gorącą wodą z łyżką soli na litr. Przykrywam talerzykiem obciążonym słoikiem z wodą, albo jakimś kamulcem i na następny dzień już tam ryja pcham żeby zacząć konsumpcję [...]