[...] długa obróbka termiczna, która sięga aż 40 min. Pasuje idealnie do mięsa, ryb. ryż CZERWONY ryż ten ma dość słodkawy i delikatny smak, lekko orzechowy aromat , podobnie jak czarny i podobnie jak z czarnym potrzebuje długiej obróbki termicznej, około 30-40min. Pasuje do dań z mięsem, sałatek. ryż DZIKI jest bardzo mało popularny w Polsce, [...]
[...] w pokarmach żelaza jest w stanie przyswoić organizm zdrowego człowieka. W pokarmach pochodzenia zwierzęcego (żółtka jaj, wątroba, mięso, płucka, cynadry oraz kaszanka, czarny salceson i czernina) około 40% żelaza występuje w łatwo przyswajalnej postaci hemowej (mioglobina, hemoglobina). Jego przyswajalność z pokarmów wynosi około 20%. W [...]
czesc mam taki problem .Na lewym najadrzu mam siny guzek jet on twardy i przy sciskaniu czuje bul tak jak bym uciskal jadro, jeston na lewym najadrzu u gory jadra ...................................pomocy