Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Dzięki za szybką odpowiedź. 129/371/109 W takim razie co byś polecił w tych przekąskach (II i V)? A o tym syropie na necie piszą same negatywne rzeczy, czy jest sens świadomie sobie dawkować taką dawkę cukru? Zmieniony przez - Sterling34 w dniu 2013-03-09 20:46:02
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] taki brzuch, robiłem setkami brzuszki, ale wszystko przykryla mega opona. Zacząłem działać od 1 marca. Zacząłem od diety. Nie jem niczego co jest przetworzone, nie używam cukru, nie pije piwa, nie jem słodyczy. Warzywa, nabiał, ryby, drób, zero oleju, tylko oliwa, trochę owoców. Do tego późnym wieczorem ok 20 biegam ok 40 minut. Zacząłem też [...]
[...] łańcuch) najłatwiej je zamienić na glukozę To dlatego podczas treningu czujemy się świetnie po przyjęciu solidnej porcji bcaa. No, a jak mamy się czuć po takim "zastrzyku" cukru?! To stąd ta większa wytrzymałość i pompa mięśniowa. Węgle robią robotę Efekt jest jeszcze bardziej odczuwalny jeśli ktoś trening robi na pusty żołądek, naczczo czy na [...]
[...] jest na cukrze, ale jak Obli tłumaczyła w dzienniku BlueCrocus to pisała, że grzyb zjada cukier. Faktem jest, że kombucha jest słodka, więc nie wiem jak to się ma do cukru w przypadku Twojej koleżanki. Popatrz : http://www.sfd.pl/BlueCrocus_Po_zdrowie_i_sprawno%C5%9B%C4%87-t887095-s48.html Zmieniony przez - Gesti w dniu 2013-03-10 [...]
[...] łańcuch) najłatwiej je zamienić na glukozę To dlatego podczas treningu czujemy się świetnie po przyjęciu solidnej porcji bcaa. No, a jak mamy się czuć po takim "zastrzyku" cukru?! To stąd ta większa wytrzymałość i pompa mięśniowa. Węgle robią robotę Efekt jest jeszcze bardziej odczuwalny jeśli ktoś trening robi na pusty żołądek, naczczo czy na [...]
[...] na krześle, masz opisane że dwunóż i bez kg Przy podciąganiu oparłeś nogi o krzesło ? Staraj się zachować jak najpełniejszy ruchu, nawet kosztem ilości powtórzeń Żadnego cukru Mało białka po tym treningu (czyli ktoś tu musi więcej poczytać ;-)), pokalkuluj sobie czy dasz radę zainwestować więcej w dietę, jeśli jest z tym kłopot to postaraj [...]
[...] autor przytoczonego tekstu. Idąc dalej: To dlatego podczas treningu czujemy się świetnie po przyjęciu solidnej porcji bcaa. No, a jak mamy się czuć po takim "zastrzyku" cukru?! - fizjologiczna odpowiedź organizmu na glukozę i BCAA jest zgoła inna. Spożycie czystej glukozy powoduje silną odpowiedź ze strony insuliny co ma swoje następstwa [...]
Co to znaczy słodkie wino ? Zapytam wprost- sama pędzę w domu i trochę cukru do niego idzie, to takie mogę pić czy nie? ;-) konkretnie 12-14 kg cukru na 50 litrów:D Zmieniony przez - Gesti w dniu 2013-03-11 17:58:24
[...] w przypadku pieczenia? Np.: ciasto: mąka, jajka, mleko, cukier... po upieczeniu gotowe ciasto ma w dalszym ciągu (mimo zmiany konsystencji) wartość kcal mąki, jajek, mleka i cukru? Konkretnie o co mi chodzi: czy obróbka termiczna produktów spożywczych to zjawisko fizyczne (energia się nie zmienia), czy przemiana chemiczna? (energia wzrasta lub [...]
[...] - Marta wszystko wyjaśnia. Wszystko zależy, czy nie dostaniesz specjalnego zalecenia od Moderatorek, bo wtedy wiadomo - musisz się dostosować. A w tych konfiturach dużo cukru? W sumie, to nie wiem, jak to jest z tymi domowymi dżemami, ale podejrzewam, że cukier je dyskwalifikuje. Zmieniony przez - porandojin w dniu 2013-03-11 19:41:48 [...]
Gesti - takie domowe to wg nie jest slodkie / polslodkie jednak. Wytarwne ma 1-3% cukru (już po fermentacji) - ale jak to sprawdzic pojecia nie mam. Ja kupuje wino. Trening of today Trening B 11-03-2013 A Martwy ciąg 10 x 45 kg 10 x 45 10 x 47,5 B1 Wyciskanie sztangi stojąc 10 x 20 kg 10 x 20 kg 9 x 20 kg B2 ściąganie drążka górnego do klatki [...]
Robiła któraś z was kombuche z białej herbaty? nigdzie się w dziennikach nie spotkałam i mam wątpliwości..i czy 100g cukru na 1,5L wystarczy i czy jako 'starter' mogę dać łyżkę octu jabłkowego?
[...] Miska na potreningu.pl Baby mnie wczoraj zaatakowały. Ciastem z Dnia Kobiet. Okazało się, że przydusiły w lodówce całkiem niezły zapas i już miały zaczynać orgię cukru, margaryny i mąki, kiedy jedna weszła do pokoju i z zachwytem w oczach krzyknęła:"O Boże, ile zostało ciasta!" Skwitowałem to niewinną uwagą, że owszem, zostało, cały [...]
[...] funkcję wyrabiania ciasta np. automatem do pieczenia chleba lub po prostu mikserem. Składniki: 220g mąki razowej Niepełna łyżeczka drożdży instant Szczypta soli Szczypta cukru 30g oleju rzepakowego lub masła klarowanego 150g zimnej wody Dodatki: Przecier pomidorowy Gotowane mięso z kurczaka (lub inne) Papryka Pieczarki Mozzarella Bazylia, [...]
natura. zawsze będą wahania składników. jeżeli coś ma mieć zawsze takie same wartości - od tego jest fabryka. tam znormalizują mleko, żeby zawsze miało 3,2%, soczki owocowe, żeby zawsze miały tyle a tyle cukru. a co wyrośnie w glebie, zawsze będzie miało trochę inne wartości.