beda spore skoki cukru i insuliny nie wiem czy to odbije sie komfortowo na prace mozgu... mozna sprobowac aczkolwiek mysle, ze bardziej rozsadnie i zdrowiej jest podzielic posilki na 3 weglowodanowo bialkowe /rano, przed, potreningu/ oraz 2-3 tluszczowo bialkowe w pozostalych okresach w dniu Zmieniony przez - e-lite w dniu 2008-05-31 11:56:15
To wszystko zależy od jadłospisu całościowego. a najlepiej w ujęciu tygodniowym , a szczególnie od poziomu nasycenia glikogenowego ;) niektórzy mogą efektywnie ćwiczyć na czczo, drudzy nie mózg nie potrzebuje koniecznie cukru z zewnątrz sam sobie pobiera z glikogenu wątrobowego
musli niekonieczne musi być zdrowe jak jest sklepowe, poprzez dodatki moze tam siedzieć sporo cukru. MOżna smażyć i redukować masę wagi parowar wcale nie zagwarantuje nam redukcji a się trzeba męczyc smakiem. Można domowej roboty burgery wcinać, tortille różne. Co do odzywiania zerknij do działu odżywianie i tam diete wrzuć a tu wypełnij ankiete [...]
Universal 3100 Gain Fast jest świetny. Smak jest bardzo dobry nie ma w nim tony cukru jak w podobnych, po rozmieszaniu jest nieco gęstawy ale z wypiciem nie ma problemu. Fajnie syci ale nie zalega w żołądku. Jako uzupełnienie diety moim zdaniem super. Polecam
jak na co dzień jesz zdrowo, pilnujesz kcal, czy nawet redukujesz i przesadzisz jednego dnia z bombą kcal cukru, tłuszczów trans, czyli żywności wysokoprzetworzonej z dużą zawartością soli czyli tzw. pełna świnia to napuchniesz od wody :-)
[...] nic, włączając w to takie firmy jak np BSN. Pojawiło się jedno badanie, które potem okazało się wałem. Dlatego myślę, że jest ok. A na potwierdzenie mam badanie krwi. Akurat mam Anabolic Protein. Poziom cukru we krwi waha się nieznacznie. Gdyby było tak jak mówisz, to cukier przy tych 37% skoczyłby masakrycznie. Nie skoczył. To o czymś świadczy.
pewnie normalny gainer czyli tona cukru i troche bialka.. czego sie spodziewazz po gainerze ? Tyle dobrych przetestowanych jest <dobrych pod jkatem smaku>
To zupełnie inna bajka... Kakao rozpuszczalne zawiera mnóstwo cukru, sól i setki innych ulepszaczy, a samo kakao stanowi tylko niewielką część w całkowitej masie produktu. Kakao naturalne zwykle nie posiada żadnych dodatków.