[...] był jak najprostszy i najkrótszy. • Węglowodany zapewniają pokrycie zapotrzebowania organizmu na energię przez bardzo długi okres czasu. Trzeba jednak unikać rafinowanego cukru, czerpać go natomiast z takich naturalnych produktów jak owoce i miód. • Do każdego posiłku powinny być zastosowane jarzyny i to nie ze względu na dużą ilość witamin [...]
hej :) zaczelo mi sie robic troche slabo dzisiaj, ale dzielnie trzymam. nie moglabym zamiast cukru dodac mleka do kawy? laktoza czy normalny cukier to chyba jeden kit, prawda? a co do uwag tyki - to wszystko prawda, ale od czegs trzeba zaczac, a kopenhaska sprawia ze wierze w sile mojego charakteru i mam dobry start :) minus 4 kilo! pozdrawiam [...]
Miętki - ale są przecież soki bez dodatku cukru, chociaż jest ich na rynku rzeczywiście coraz mniej... Ja soków, które mają w składzie cukier w ogóle nie kupuję, bo mi nie smakują.
Misiek-nie zwykłem się z Tobą kłocić bo Cie lubię. Snickers nijak nie jest cukrem-jest mieszanką cukru, tluszczu, białka I stąd inaczej niż cukier będzie się zachowywał. Dośc o snickersach, temat właściwie juz stał się ogłupiający.. Co do :"E tam nie wieszaj sie wiem sa tacy co na masie maja 9% fatu ,i gdzie tu sprawiedliwosc" To [...]
metanadren zobacz dokładnie jakie to są węglowodany. W batonie jest ponizej 3 g cukrów wpływających na skoki insuliny i cukru we krwi. Węglowodany w batonie to w ponad 75% polyole. Baton znakomicie nadaje się jako przekąska na d. nisko węglowodanowych jak i posiłek uzupełniający białko przy wszelkiego rodzaju dietach. Cena 5,99 pln , w internecie [...]
dlaczego dalem w piec ? snickers nie jest z cukru ? poza tym...dlaczego zatem na forum nie poelca sie jedzenia cukru...snickersoow czy grzeskoow zamiast ryzu ...? w koncu cukier jest wolniej wchlaniany...
[...] które przyspieszają rozkład alkoholu do aldechydu octowego. Jednak gorzej jak komus jest na tyle niedobrze ze nie jest w stanie wypić mdlącego i słodkiego gainera.wtedy sok grejpfrutowy jak znalazł. Pomijam fakt ze soki kupowane w sklepie to mieszanka cukru wody i niewielkiej kilkunastoprocentowej zawartości kocentratu soku naturalnego. Zdr.
[...] toczyła sie o ig batonu i o to co je zmniejsza.proste.W ryzu wystepuje błonnik ropzpuszczalny wiec też je zmniejsza, ale jak widąc niewiele. Bez kitu A porównanie cukru do snickersa tochyba jakiś żart..dałeś w piec Przykład marchewki? A jak będzie np. z arbuzem? Powtarzam:nie mylę ig z gl, bo o ile ig określa rodzaj raczej węgli w [...]
[...] wartosci dla 100g, wiec jest to 100g samego miesa, czy miesa z koscia? Bede wdzieczny za odpowiedz. Moje posilki np. w poniedzialek wygladaja nastepujaco: 1. Kawa napar bez cukru 200g Mleko zaw. 3,2% tłuszczu 50g Ser twarogowy chudy 200g Orzechy włoskie 20g Oliwa z oliwek 10g 2. Tuńczyk w wodzie 140g Ser Gouda 50g 3. Oliwa z oliwek 15g Jaja [...]
[...] w tych produktach stosunku wapnia do fosforu, wynoszącego w przybliżeniu 1:1. W przypadku mleka i mlecznych napojów fermentowanych przyczynia się do tego także obecność cukru mlekowego zwanego laktozą. Sądzi się, że czynnikiem ułatwiającym wchłanianie wapnia są również fosfopeptydy, powstające w procesie trawienia głównego białka mleka [...]
[...] z międzynarodowej organizacji LMO twierdzą, że 80 procent ludzkości mleka po prostu nie trawi. W Polsce, gdzie tradycja picia mleka jest długa, problemy z przyswajaniem cukru mlecznego, zwanego laktozą, ma połowa obywateli. Z badań doktor Doroty Szostak-Węgierek z Instytutu Żywienia i Żywności w Warszawie wynika, że prawie 20 procent [...]
dlaczego uwazam ze mylisz ? no bo cukier ma wyzsze ig niz ryz..cukier to 75ig a ryz ok 60... glownym skladnikiem snickersa jest cukier a zatem jego ig bedzie takie jak cukru...zatmiast rooznic sie beda gl... w ryzu ig ogranicza blonnik a w snickersie tluszcze...
[...] jest troche wyzsze niz ryzu...moze chodzi Ci o gl...jednak nigdy sie nie zgodze z tym ze cukier jest wolniej wchlaniany niz skrobia..." Chce zauwazyć ze snickers oprócz cukru ma też sporo tłuszczu i troszkę białka, co w znaczacym stopniu zmniejszajego ig, w przeciwieństwie do ryżu.Tylemy dlatego ze taki snickers to prawie 300 kalori [...]
wrrrrrrrrrr,już o tym pisałam sto razy;) po treningu organizm MUSI UZUPEŁNIĆ GLIKOGEN.jeśli nie dostanie cukru z pozywienia zacznie TRAWIĆ MIĘŚNIE i cała robota na nic.
[...] synergistycznie z insuliną. Ochotnikom z cukrzycą typu II podawano codziennie po posiłkach jeden, trzy lub sześć gramów cynamonu w proszku.W ciągu kilku tygodni stężenie cukru we krwi badanych osób było średnio o 20 procent niższe niż w grupie kontrolnej. Okazało się także, że jedzenie cynamonu zmniejszało we krwi ochotników ilość tłuszczów [...]
[...] dodatkowej porcji ww w postaci: 1. glukozy 2. ryzu ilosc tluszczu u osoby pijacej glukoze bedzie wieksza niz u 'ryzowca' i jeszcze jedno...glukoza nie obniza poziomu cukru...robi to insulina ktora jest wydzielana w NADMIARZE podczas szybkiego dotarcia glukozy do krwioobiegu...ten sam mechanizm powoduje uposledzenie wrazliwosci na insuline [...]
[...] wiemy do czego to prowadzi,ale fakt nie zaprzeczalny ,ig to tylko sprawa charakteru lub jego braku ze sie tak wyraze ,czym to motywuje glukoza bardzo szybko podnosi poziom cukru i rownie szybko go obniza wie to kazdy,co moze spowodowac zle samo poczucie i glod kolejnych kcal,ale to nie ona powduje ze tyjemy ,tylko dodatkowe kcal ,ktore [...]