Chodzi o te 5g cukru w 100g makaronu durum?! Nie wiem czy to dobry pomysl zmniejszac bialko w diecie? Dostarczam 1.5-1.8g bialka na kg masy ciala. Jestem na redukcji wiec chyba lepiej spozywac bialko na rzecz ochrony miesnia przed spadkiem? Zmieniony przez - RUGBY-MAN w dniu 2016-06-06 13:24:21 Zmieniony przez - RUGBY-MAN w dniu 2016-06-06 [...]
[...] zywnośc, tym lepsza, tym więcej ma wartosci odżywczych. Czyli ryż będzie lepszy od wafli ryżowych, a własnoręcznie upieczone mięsko od wędliny ze sklepu. Unikamy cukru. Na diecie,zwłaszzca redukcyjnej masz dbać o to, by organizm otrzymywał jak nawięcej wartosciowych produktów. I tłuszcze. Kobiety potrzebują tłuszczy dla prawidłowego [...]
[...] gr 340 kcal, czyli nalezy domniemywac, że jest słodzona. Aż sprawdziłam kalorycznośc mojej liofilizowanej żurawiny - i to jest 270 kcal. Jakby była wpisana żurawina, z której makro wynika, że nie jest słodzona, to bym się nie przyczepiła :-) Aczkolwiek podziwiam, dla mnie, mimo, że lubię kwaśne rzeczy żurawina bez cukru jest hardokowo kwaśna.
[...] ale po czasie ( mam tu na myśli dość długo okres ) jakoś robiłem się mniej głodny niewiem czy to rzeczywiście tak działa że organizm się nie przyzwyczaja tylko ja tak jakoś mam ale no wydaje mi się że coś może w tym być ( nie jestem dietetykiem ) no i jeszcze jedna ważna rzecz nie pij rzeczy z dużą ilością cukru bo to też Ważne pozdrawiam.
Witaj, Anubis nic się nie dodaje żadnego cukru ! Przecież laktoza rozkłada się na galaktoze i glukoze ( to też przecież cukry) , jak ktoś nie ma problemu z laktozą to nie musi przecież rezygnować z niej. Pozdrawiam
[...] jajek i tluszczu. Żadna "pierś dulano", tylo wpisujemy mięso, np pierś z kurczaka, podajac wagę przed obróbka - surowego mięsa. 100 g słodzonej żurawiny, to prawie jak 100 g cukru, jak bardzo potrzebujesz czegoś słodkiego to sobie zostaw 10-15 g i wystarczy. Mięsa także tłuste, a nie tylko sucha pierś, zamiast białego ryżu także kasza, ziemniaki. [...]
[...] mózgu z powodu miażdżycowego zwężenia tętnic i choroby zwyrodnieniowej kręgosłupa szyjnego powodującej - nacisk na naczynia - niewydolność serca - spadek poziomu cukru we krwi - udar cieplny - zatrucia" źródło: http://www.poradnikzdrowie.pl Ja bym zaczął od zmierzenia ciśnienia, bo tylko to można zrobić przed wizytą u lekarza, która i [...]
http://www.sfd.pl/Kilka_prostych_przepisow_na_niskokaloryczne_sosy_do_potraw.-t508143.html https://www.youtube.com/watch?v=znGxtvyjMOA I zamiast cukru np słodzik dodać.
[...] Ci wygodnie możesz jeść 3 posiłki albo 6. Regularność czasowa i ilościowa może mieć znaczenie w odwołaniu do psychologicznych aspektów odżywiania (na redukcji) i przy niektórych schorzeniach. Pisałeś dość chaotycznie i nie zrozumiale. Czy dobrze zrozumiałem, że jesz 0.5 kg cukru do truskawek? Zmieniony przez - 4mass w dniu 2016-06-16 20:13:07
17 gram cukru w 100 gramach. Nie polecam. Jak lubisz jogurty to zrob sobie sam z naturalnego i owocow. Zrodel bialka masz mnostwo m.in. mieso, ryby, jajka ;) Zmieniony przez - misiekboro w dniu 2016-06-18 21:37:09
Witaj, Taki jogurt nie powinien być elementem naszej diety , gdyż zobacz ile samego cukru zawiera. Lepiej kupić kefir czy jogurt grecki niż takie powyższy "białkowy" jogurt. Pozdrawiam
zdrowy zamiennik cukru, ogólnie postrzegany jako zdrowszy również od innych słodzików. naturalnie występuje on w owocach, owocach morza, grzybach czy winie, ale ten który spotkasz w sklepie pozyskiwany jest najczęściej z drożdży z gliceryny odpadowej. nie podnosi poziomu insuliny i glukozy a ponadto ma tez funkcje antyoksydacyjne. spokojnie możesz [...]
Owoce też wliczamy. Mniej nabiału więcej mięsa, nie musi byc drogo, wątróbka wychodzi taniej niż serek wiejski. Musli tak, jeśli sam robisz bez dodatku cukru, jeśli nie, zamień na platki owsian, jaglane itp. Z jajek i platkow mozesz omlet zrobic, z owocami czy warzywami. 4 posilek do wymiany, uwzgledniaj warzywa. Dodaj zdrowe tłuszcze,bo u ciebie [...]
Białko roślinne liczymy. Posiłki z kurczakiem trzeba rozpisac inaczej - waga mięsa przed smażeniem plus tłuszcz uzyty do smażenia, wtedy będzie bardziej wiarygodnie. Ograniczyłabym rodzynki, bo to jednak sporo cukru, a teraz sezon na świeże, bardziej wartościowe owoce.
[...] trzeba rozpisac inaczej - waga mięsa przed smażeniem plus tłuszcz uzyty do smażenia, wtedy będzie bardziej wiarygodnie. Ograniczyłabym rodzynki, bo to jednak sporo cukru, a teraz sezon na świeże, bardziej wartościowe owoce. Mięso oczywiście ważone przed smażeniem i oliwe wliczam również. Z tym białkiem natomiast różne opinie są. Nawet [...]
[...] nad swoją intuicją dot. ilości i jakości zjadanych pokarmów, a poza tym używać głowy - chyba widać i czuć, nawet w posiłku z restauracji, czy jest tam dużo tłuszczu albo cukru albo białka? Wystarczy zwracać uwagę na tłuszcze i cukry i już jest połowa sukcesu. Chude mięso łatwo odróżnić od tłustego... Ociekającą majonezem sałatkę od [...]
[...] wydaje mi się zbędny - wystarczy przecier i przyprawy ziołowe (liść laurowy, ziele angielskie, kminek, pieprz, jałowiec itp.). Kapustę kiszoną zwykle miesza się z surową kapustą, żeby nie był zbyt kwaśny, ale to rzecz gustu. Ketchup to głównie źródło cukru i ksenoestrogenów (jeśli jest z plastikowej butelki), więc to mało zdrowy dodatek.
[...] rundzie. Co do diety nie chodzi mi o zbilansowaną et cetera, gdybym taką potrzebował udałbym się do dietetyka, po prostu chcę się w miarę dobrze odżywiać, zdrowo i żeby mniej więcej mieć energię na dzień...Unikaj cukru - nie pij słodzonych napojów tylko wodę. Unikaj przetworzonego jedzenia, szczególnie fast foodów. Jedz kasze, ryż, makaron...