powideł da się dużo zjeść ;-) opakowanie ptasiego mleczka też da się zjeść, a wielu mówi, że nie %-) bezy uwielbiam, dobrze, że nigdy nie robiłam - ale swoją drogą to beza nie jest taka zła, białko i cukier. Zmieniony przez - Nene87 w dniu 2020-10-21 11:19:35 ja akurat bezy, ptasiego mleczka i delicji nie znoszę :P
Rano jeszcze badania swoje i Asa na cukier, insulinę i glikowaną. U mnie wszystko ładnie, Młodemu dieta w ciągu 3 tygodni obniżyła insulinę z ok 20 do 12, ale ciągle jeszcze dwucyfrowa...
[...] zmiana strony i jest ok... Dieta - mam juz doswiadczenie z Mamą - ale As ma inny problem. Babcia ma za wysoki poziom cukru bo trzustka sfatygowana, insuliny mało robi; As ma cukier zawsze w normie, ale osiąga to szalonymi poziomami insuliny - przegrzeje tą trzustkę. Zero cukru, mąka owsiana, migdałowa, orzechowa; ziemniaki i makaron - mało, [...]
Insulina i cukier były bardzo wysokie! Wskaźnik Homa jak w cukrzycy. Na to na pewno miał tez wpływ whey pity późno wieczorem po treningu o 21. Chude białko i nabiał tez wybijają insulinę... potrzebowaliśmy naprawdę kilka dni przerwy i odstawienia białka w prochu na noc.
Tak się zastanawiam nad budyniem na chudym mleku na śniadanie. Nie jadłam od 20 lat. Mogłoby ładnie wejść. Tylko ze to skrobia i cukier…. Jakie tu źródło białko dołożyć??
Tak się zastanawiam nad budyniem na chudym mleku na śniadanie. Nie jadłam od 20 lat. Mogłoby ładnie wejść. Tylko ze to skrobia i cukier…. Jakie tu źródło białko dołożyć?? okołotreningowo to zjeśc bez kombnacji budyń normalnie ;-) jeszcze dodać owoców czy czegoś węglowodanowego dodatkowo :P na normalne śniadanie tez się nic nie stanie, chociaż jak [...]
[...] - idąc chodnikiem czułam zawroty głowy i droga mi się "rozmywała". Gdy doszły do tego duszności i ból w mostku poszłam do lekarza. Zrobiono mi tylko morfologię i cukier i niby na tej podstawie lekarka uznała, że to nerwica. Cukier był za wysoki (123 przy normie 98), drugie badanie wykazało 97. Prób cukrzycowych nie miałam, tak samo [...]
[...] z tego powodu zupełnie nie potrzebne. Pisz jakieś odczucia z treningów bo nie wiadomo czy ciężko czy lekko. Jak masz parcie na słodkie to lepiej, żebyś w takich sytuacjach zjadła owoc niż szukała "zdrowych słodyczy" - choć cukier to cukier nie ważne czy czarny czy biały czy eko czy nie ;-) Zmieniony przez - Arphiel w dniu 2013-07-17 21:59:42
Volverine używaj słodzika dużo zdrowszy niż ten przeklęty cukier na prawdę i rób progres taki jak ci kiedyś mówiłem bo zauważyłem że od dłuższego czasu stoisz na tych samych ciężarach
[...] słodzidła raczej w tym przeszkadzają. Zmieniony przez - Eiszeit w dniu 2014-08-12 12:14:37 Byc może masz rację,ale ... Uważam,żę uzależnienie powoduje przede wszystkim cukier jako taki, a nie sam słodki smak, chociaż przyzwyczajenie do słodkiego ma swoje znaczenie. Smak słodki, tak samo jak pozostałe – slony, gorzki, ostry, kwaśny, powinien [...]
[...] białko podbijaja " - myślę, że przeceniasz nieco ilość jaj w cieście :-) Ile ich dasz na blachę?8? To białkowo wcale nie taki szał, jeżeli mówimy o całej blaszce. Do tego cukier + kupa tłuszczu - no way aby to wpasować w michę redukcyjną. No i na facetów bym się nie oglądała, jak robią formę, to zdają się nie patrzeć na całość organizmu, [...]
hej lejdiski :-) pozwolicie, że odbje trochę od tematu- szukam przepisu na fajne fit ciacho urodzinowe i zauważyłam w kilku przepisach - cukier kokosowy? co to za wynalazek? używamy czy nie?
hej lejdiski :-) pozwolicie, że odbje trochę od tematu- szukam przepisu na fajne fit ciacho urodzinowe i zauważyłam w kilku przepisach - cukier kokosowy? co to za wynalazek? używamy czy nie? Moja opinia: kokosa prawie nie czuć. W smaku bardziej karmelowy ale to moim zdaniem ginie w gotowym produkcie. A nie ma makro tak dobrych jak inne "słodziki" [...]
Wypełnij profil, ale odpowiem ci na kilka pytań: 1. kawa z mlekiem + cukier? jestem nalogowiec - 2 dziennie - co poczac :? JEŚLI JEST TO MLEKO NISKOTŁUSZCZOWE (ALE NIE TO ZAGĘSZCZONE)TO JEŚLI WYELIMINUJESZ Z TEGO CUKIER TO MOŻESZ BEZ PROBLEMU PIĆ (KOFEINA TEŻ PRZYSPIESZA METABOLIZM) 2. pfiko?... juz poruszany temat ale nie do konca, raz w tyg [...]
nabial zbudowany jest z bialka,weglowodanow (laktoza,cukier mleczny) , i tluszczow (nasyconych glownie). stosunek bialka do reszty jest maly /rowny(mleko,jogurty), wiec jest to slabe zrodlo (twarog ma przewage bialka) , aczkolwiek niekotrzy maja problemy z laktoza ,w tym podniesienie poziomu wody podskornej itp. Mleko to np tylko dodatek, jako [...]
[...] siedział bokiem na łóżku, bo nie potrafili uregulować poziomu cukru. Kiedy go zobaczyłam kazałam zmierzyć poziom cukru (miał 230). Podawali po 15 jedn. 2xdziennie i mierzyli cukier po 6h. Vadim czuł się okropnie. Powiedział że cukier cały czas ma strasznie wysoki. Wtedy lekarz zdecydował żeby Vadim sam spróbował wyrównać poziom bo oni nie bardzo [...]
dokladnie. mysle, ze jedzenie jablek nie utuczy zbytnio jesli sie ma umiar w jedzeniu na co dzien. a ten cukier 'jablkowy' nie jest taki grozny. na 100g jablek mamy 3,1g sacharozy(łyzeczka cukry to ok. 5g). dodatkowo w owocach zawarte sa mikro i makroelementy niezbedne do spalenia tego cukru(w przeciwienstwie do cukru rafinowanego, ktory bierze to [...]