[...] białka serwatkowego jest to produkt białkowy pozyskiwany z mleka, który charakteryzuje się znacznym oczyszczeniem surowca od pozostałych komponentów takich jak węglowodany (cukier laktoza) oraz tłuszcze. Podczas jego produkcji dąży się do uzyskania jak najlepszej jakości produktu, który charakteryzował będzie się delikatnym smakiem, lepszą [...]
[...] jakości kruchym batonem proteinowym opartym na najdoskonalszej formie białka (hydrolizowane białko serwatkowe). Dodatkowo wzbogacone o błonnik, który pomaga nam trawić cukier. Są bardzo smaczne i pożywne. Idealny, aby delektować się przy filiżance dobrej kawy. Zalecane dawkowanie Spożywać jako przekąskę. Alergeny: produkt zawiera mleko, [...]
[...] od tej pory niczego. Staram sie jesc mniej cukru i weglowodanow.Bialka czasem mam 200g z normalnego jedzonka. I tu mam prosbe:Czy moglby mi ktos powiedziec co robic aby cukier spadl?? Jaka diete? Co jesc a czego nie? Bede wdzieczny za wszystkie rady. Jesli miales podobny problem, lub mozesz cos poradzic to pisz. Za najlepsze rady poleca [...]
[...] Myślałam, że jestem mądrzejsza od wszystkich - od 1 stycznia wprowadziłam ćwiczenia - 3-5 razy w tygodniu (40-60 minut) Ćwiczę głównie z trenerkami na yt. Zastąpiłam cukier do kawy ksylitolem, baaardzo ograniczyłam słodycze. Było zdrowo (znaczy wg mnie - dużo warzyw, tylko chude mięso i ryby, wszelkiej maści ziarna - w rozsądnych [...]
Witam, Składniki 1 kg twarogu chudego 8 jajek 40 - 50g miodu cukier waniliowy wiórki kokosowe Sposób przyrządzenia: 1. Twaróg mielimy kilka razy żeby grudek nie było 2. Dodajemy żółtka z jajek, miód i mieszany 3. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier waniliowy 4. Pianę dodajemy do masy twarogowej i delikatnie mieszamy żeby nie złamać piany 5. [...]
[...] i ten mi bardzo smakuje. Byłem ciekaw czy różnią się włartościami odżywczymi poszczególne smaki i oto co widze: -waniliowy skład:twaróg chudy homogenizowany, wsad smakowy:cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, substancje zagęszczające:skrobia pektyna, regulator kwasowości:kwas cytrynowy, barwnik kurkuma, aromat, śmietanka pasteryzowana [...]
[...] masła 2 szklanki cukru 4-5 łyżek kakao 8-10 łyżek mleka (można dodać do tego jeszcze olejek zapachowy jakiś lecz nie trzeba ) przygotowanie: W garnku roztopić masło dodać cukier kakao i mleko (dodatkowo olejek) wszystko zagotować trzymać na ogniu puki nie rozpuści się cukier (zeby potem w zembach nie strzelało) garnek z masą zdjąć z ognia [...]
[...] zeszłym tygodniu miałem dziwne dolegliwości i udałem się do szpitala a tam okazało się że strasznie podskoczyło mi ciśnienie, które oscyluje na poziomie 150/100, oraz spadł cukier (62). Cukier był pewnie chwilowy ale ciśnienie ciągle się utrzymuje w okolicach 150/100 Wg. lekarzy jest to efekt rzucenia palenia i wzmorzonego wysiłku. Zalecono mi [...]
[...] rozdrabniam ją blenderem). Mieszamy jeszcze chwilę. Gotowy serek możemy skonsumować od razu lub schować do lodówki ;) Wartości(wersja z WPC): Kcal ~ 414 ( plus ewentualny cukier waniliowy) Bialko ~ 73g Tłuszcze ~ 6g Węglowodany ~ 17 ( plus ewentualny cukier waniliowy) Smacznego! /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/ Zmieniony przez - bearino w dniu [...]
[...] do podania w sałatce lub zaserwowania jako samodzielne danie. Składniki: Pierś z kurczaka (86%) Sos pomidorowy (14%) czosnek, sól, modyfikowana skrobia kukurydziana i cukier] Zalecane porcjowanie Doskonały do sałatek i jako osobne danie. Składniki aktywne Porcja 155g Ilość porcji w opakowaniu 1 Opakowanie 155g SKŁADNIKI Chicken Breast [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Xylitol_i36617_d400x400.jpg OPIS 40% Mniej kalorii niż cukier Niski indeks glikemiczny IG=8 Odpowiedni dla diabetyków XYLITOL. Słodzik stołowy na bazie ksylitolu, do żywności. XYLITOL zawiera substancję słodzącą (ksylitol), która wyglądem i smakiem przypomina cukier. Ksylitol zawiera o 40% mniej kalorii od [...]
Witam , prosze ocenić tą dietke, nie jestem kulturystą, póki co nie mam także czasu na siłke, chce zrzucic pare kg, mam do dyspozycji rower treningowy + wolny pokoj ;-d (kiedys zrzuciłem 32kg, był sam rower i jakis trening domatora w domu + dietka, aktualna dietka jest troche luzniejsza od tego co mialem wczesniej ale prosze o opinie) sniadanie [...]
[...] (4-O-β-D-galaktopiranozylo-D-glukopiranoza) to węglowodan zaliczany do grupy dwucukrów, zbudowanym z D-galaktozy i D-glukozy. Substancja ta znana jest również pod nazwami cukier mleczny lub cukier mlekowy. Laktoza występuje w mleku ssaków (mleko jest jedynym źródłem laktozy w przyrodzie). Wytwarzana jest z glukozy przez tzw. aparaty Golgiego w [...]
Witam, zdecydowałem się opisać swoją historię, gdyż chciałbym się poradzić w zasadzie do jakiego lekarza się udać i jakie badania zrobić, bo próbuję na ślepo różnych specjalistów i nic z tego nie wynika... Mam 35 lat, wybitnie siedzący tryb pracy przy kompie, nadwagę, aczkolwiek zawsze byłem raczej sprawny fizycznie, staram się dużo jeździć na [...]
[...] Minneapolis zdecydowała się więc na uczestnictwo w specjalnym programie oczyszczającym. Stopniowo eliminowała, jeden po drugim, różne produkty z diety. Najpierw oczywiście cukier i kofeinę. Później mięso i nabiał. Ostatecznie jadła jedynie ryż i warzywa, a dwa razy dziennie piła obrzydliwy w smaku suplement dietetyczny. Później powoli zaczęła [...]
[...] się boją, ZWRÓCIE UWAGE NA OSTATNIE ZDANIE Fruktoza Z Wikipedii, wolnej encyklopedii. Jump to: navigation, search Wzór fruktozy Powiększ Wzór fruktozy Fruktoza, czyli cukier owocowy (z łac. fructus - owoc), jest to monosacharyd (cukier prosty) występujący w owocach i miodzie. Chemicznie są to bezbarwne kryształy o temperaturze topnienia [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Cześć od jakiś 3 miesięcy intensywnie chodzę na siłownie- mój cel to nabranie masy mięśniowej i późniejsze wyrzeźbienie :P Gadałem z ludźmi właśnie na siłce i powiedzieli, że dużym kluczem do sukcesu jest dieta... tak więc tutaj prośba do Was, żebyście ocenili tą dietę :) Wiek 17 Wzrost 179 Waga 70 Zapotrzebowanie ok. 2900 kcal [...]
Glukoza/dekstroza - to węglowodan znany również pod nazwą cukier gronowy należący do monocukrów. Znajduje się w tkankach zwierzęcych, owocach, miodzie, a poza tym stanowi podstawową jednostkę tworzącą cukry złożone. Przez organizm człowieka glukoza wykorzystywana jest przede wszystkim jako główne źródło energii- należy podkreślić fakt, iż komórki [...]
[...] Peanut Butter Zawartość jednej porcji zaw: % RWS * 100% Peanut Butter Wartość energetyczna : 161 kcal 8% Tłuszcz 12,81 kcal 18% - w tym nasycone 1,70 g 9% Węglowodany 3,31 g 1% - w tym cukier 1,72 g <1% Błonnik 2,03 g Białko 7,14 g 14% Sól 0,01 g 1% SKLEP http://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_100_Peanut_Butter_Crunch-opis35274.html