[...] przetrenowania, np po 2 tygodniach 2godzinnych intensywnych treningów. Nie Daję BAMF-owi glutaminy żeby jej straty w osoczu odzyskał. Osocze samo o siebie zadba. W osoczu cukier też zawsze będzie w normie, a jeśli nie jest to masz cukrzycę, albo zaraz się przekręcisz. Czy chcesz mi zasugerowac że podanie węglowodanów ma uzupełnić cukier w [...]
[...] różnych mechanizmów regulujących ich poziom w poszczególnych tkankach i płynach ustrojowych. Dodatkowo magnez jest zwiazkiem egzo-, a glutamina endogennym ;-) W osoczu cukier też zawsze będzie w normie, a jeśli nie jest to masz cukrzycę, albo zaraz się przekręcisz. Czy chcesz mi zasugerowac że podanie węglowodanów ma uzupełnić cukier w [...]
[...] DOMSy dołu: dwugłowe, pośladki i… odrobinę czwórki : -)) edit: Spojler z czwartku: Chciałam sobie dziś pokontrolować cukier, ale na czczo wyszło: 91 (starym glukometrem) i 71/96/87 (nowym), także nie wiem, który pomiar przyjąć :/ Po godzinie od śniadania podobnie: 94/69/67/84. A od nakłuć [...]
[...] witaj w klubie :-D Mój mózg właśnie 3. dnia próby bezwęglowych śniadań zupełnie strajkuje #-P Więcej T, a mniej WW ze względu na hipoglikemię reaktywną - żeby mi nie spadał cukier i ze względu na insulinooporność - żeby nie pobudzać tarczycy do wytwarzania jeszcze większej ilości insuliny. Tak mi się wydaje, bo tak naprawdę to już mam mętlik. [...]
[...] Zresztą, tak czy tak mam teraz więcej niż wcześniej i na chłopski rozum to a) pogorszenie glikemii na czczo, b) mniejsza praca trzustki i mniej insuliny rano, stąd wyższy cukier - ale pewnie to zbyt daleko idące wnioski, tak szybko to się pewnie nie zmienia. Po potreningowym z 49g ww chyba bez tragedii, jeśli można wierzyć temu glukometrowi. [...]
[...] po śniadaniu było mi słabo i miałam lekkie zawroty głowy i problemy z widzeniem, a tym razem potem zaczęło mi się totalnie kręcić w głowie (a siedziałam). Zmierzyłam cukier 12.15: 91, więc to nie kwestia jego spadku, nawet biorąc pod uwagę niedokładność pomiaru. I cały dzień słabo się czułam (taka niemoc w nogach, rękach, brak [...]
[...] po śniadaniu było mi słabo i miałam lekkie zawroty głowy i problemy z widzeniem, a tym razem potem zaczęło mi się totalnie kręcić w głowie (a siedziałam). Zmierzyłam cukier 12.15: 91, więc to nie kwestia jego spadku, nawet biorąc pod uwagę niedokładność pomiaru. I cały dzień słabo się czułam (taka niemoc w nogach, rękach, brak [...]
[...] podoba mi się, że nie jest to głodówka. Czy na tym bilansie tyjesz, chudniesz? Czy może jest stabilnie? Co do doboru posiłków to ja bym Ci sugerowała odstawić zupełnie: - cukier, - dżem kupny - domowy też jest z cukrem, więc ja bym tu albo brała surowe czy zmiksowane owoce albo w ogóle coś innego - chleb pszenny (w zamian może być razowy), u [...]
[...] tylko strączki, często zainfekowane jakimś grzybem, wiec superfood to to nie jest ;-) Nie szkoda Ci ww na daktyle? 30 g daktyli i 150 ziemniaków. Daktyle to praktycznie sam cukier. Już zaglądam na tego bloga :) Po prostu nie spodziewałam się, że tyle mi to wyjście zajmie, miałam wyskoczyć, załatwić jedną sprawę, a się przeciągnęło niestety. O [...]
Smacznie wygląda :-) Na masło sól albo cukier :-) Cały czas niepokoił mnie ten cukier, coś gdzieś z tyłu głowy mi się telepało, ale nie wiedziałem co :-) Jednak to prawda, że sen pomaga rozwiązywac problemy, u mnie sprawdza się nie pierwszy raz - obudziłem się i wiedziałem - jako dziecko moich rodzinnych stronach jadło się chleb ze śmietaną i [...]
[...] była tendencja spadkowa, choć waga mnie niezbyt obchodzi, a jedynie dziwi bo obwód w pasie w dół, natomiast biceps, udo ciut w górę. Glikemia nadal zaj**ista. Na czczo 71 cukier Cukier 3h po posiłku 60B 120W 10T = 78 Tak samo mija drugi tydzień odkąd walę SAA gdzie nie waliłem prawie 4 miesiące z krótką przerwą 10 dni więc po prostu wszystko [...]
[...] tak dobrego trawienia jak obecnie, wiec w jaki sposób ma mi to zaszkodzić w robieniu formy? Glikemia - do tej pory 75-80 na czczo. Po 2,5-3h po posiłku 50B 200W 10T - 80 cukier Obecnie podbicie GH trochę mi zawyżyło cukier, ale wystarczyło dać berberynę na noc i już jest jak było. Więc nie rozumiem skąd pomysł, że ma mi to przeszkodzić, a [...]
Niski cukier, albo hioka po treningu, nie jest dowodem na stopniowanie jakości wrażliwości insulinowej. O co mi chodzi, ponieważ jesteś na redukcji to sam ten fakt stanowi o tym, że w deficycie zwyczajnie nie da się mieć spapranej glikemii przy takim bfie. Natomiast co stopniowania lepsza czy gorsza. Sam niski cukier jest wynikiem na pewno [...]
Laktoza to nie białko przecież %-) No nie , to cukier mleczny wiem o tym dobrze , ale on głównie uczula , u mnie nabiał jest głównym czynnikiem uczuleń
[...] po niecałym roku wszystko się elegancko ustabilizowało w moim wnętrzu :)). Nie mogłam długo się pogodzić z tym,że nikt nigdy wcześniej nie wpadł na to,że przyczyną może być cukier i męczyłam się przez tyle lat..ale najważniejsze,że już wszystko jest ok i mam nad tym kontrolę. Przestrzegam Was przed ZALECZANIEM ! SZUKAJCIE PRZYCZYNY, a przyczyna [...]
Postaraj sie wyeliminować z diety cukier (wszelkie płatki na melko także "Fitness",jogurty,słodycze,biały chleb,ziemniaki,buraki,soki owocowe o chipsach,frytkach itd nie wspomne).Sama jestem na diecie antycellulite i trzeba naprawde dużo samozaparcia aby wytrwać.Moje dotychczasowe nawyki żywieniowe wygądały mniej wiecej tak-na śniadanie [...]
[...] z mięsa i drobiu należy zrezygnować zupełnie. Płyny - pić 2 litry wody (oczyszczonej filtrami, albo butelkowanej źródlanej, ale nie mineralnej )dziennie. Produkty zakazane cukier oczyszczony, nawet brązowy, sztuczne słodziki. Należy zastąpić go miodem lub naturalnym sokiem z winogron. wszelkie inne tłuszcze poza olejem lnianym na zimno [...]
[...] nowy stan równowagi odpowiada utrzymującej się nadwadze. Przybiera-nie na wadze wskutek tłustej diety wynika ze spożywania produktów o dużej gęstości energetycznej (pieczywo cukiernicze, ciastka, desery, dania gotowe, wędliny, sery i tłuste mięsa). Przy takim sposobie odżywiania nadmierna podaż energii utrzymuje się; jeśli natomiast żywi-my się [...]
[...] a także często piją alkohol. Glukoza zawarta w miodzie jest 40 razy skuteczniej wykorzystywana przez organizm niż ta wytworzona sztucznie. Dietetycy namawiają więc, by cukier zastępować miodem. Nie bez znaczenia jest i to, że jest on mniej kaloryczny niż cukier (100 g miodu to 324 kcal, a cukru - 405 kcal). Nie bez przyczyny miód uchodzi za [...]