[...] przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji. Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i przewiewnym magazynie. Zastosowanie: odżywki, wyroby farmaceutyczne, cukiernicze, mięsne, itp. WYMAGANIA FIZYKOCHEMICZNE Zawartość wody max 8,0% Białko min 83,5% Tłuszcz max 0,2% Cukier redukujący max 4,0% pH 8,0 - 9,0 [...]
[...] wysiłku aerobowego dobrze jest uzupełnić utracone płyny napojami izotonicznymi. Oto przepis na przygotowanie ich domowym sposobem. Przepis 1. Sok pomarańczowy - 0,5 szklanki Cukier - 9 łyżeczek sól - pół łyżeczki woda - do 2 litrów Przeaził mnie ten koktail....cukier 9 łyżek.....ja chyba od roku ani jednej łyżki cukru nie jadłem %)
no wiem o czym piszesz wiesz wydaje mi sie, ze to objaw hipoglikemii przynajmniej w moim przypadku a wiem bo zawsze jak spada mi cukier to mam zawroty glowy jak wstaje no i wlasnie na tym zwale to mam i ogolnie odczuwam, ze cukier na maxa spadl dobrze sie podratowac fruktoza czyli zjesc se owoca no albo sok raz pamietam przy***alem 180mg efki na [...]
no tak ja cukru nie stosuje bo jest przetworzony chemicznie i rowniez uwazam ze taka zywnosc nie jest najlepsza ale ja tak calkiem teoretycznie. no ale druga sprawa mowicie cukier rano i po treningu nie ale glukoza i fruktoza tak no qrde a wczesniej moiliscie ze cukier sklada sie z glukozy i fruktozy wiec wasze wypowiedzi sie jak by nie patrzec [...]
nio srednie jablko to 200g czyli 2-3 jablka zakladajc ze enie slodzisz,nie pijesz slodzonych napojow,ciast,ciasteczek,dzemow,przetworow i musztard,keczupow i wszystkiego oc ma dodnay cukier 50g to zlaosnie malo panowie przypominam 100g cukrozy(sacharoza,cukier stolowy) = 52,5g glukozy + 52,5g fruktozy
daruj se to te węgle to cukier więc ... tak samo mógłbyś pić cukier z wodą daj już sobie spokój tu chodzi o bardziej skomplikowane weglowodany koniec tematu
[...] 20 % izolatu białka serwatki o niskiej zawartości tłuszczu, posiadający wspaniałe spektrum aminokwasów wolnych i rozgałęzionych oraz 75 % węglowodanów (maltodekstryna i cukier gronowy), które uwalniają się stopniowo utrzymując wysoki poziom energii. Zawiera także zestaw witamin (C, B1, B2, B6, E, PP, biotyna, kwas foliowy), które są [...]
banan po tr to smiech - zanim go organizm przerobi na glukoze - bo tu o to chodzi - glukoza najprostszy cukier i on jest potrzebny po tr. wiec zanim tego banana przerobi na glukoze to sie sciemni :))))))) hehehe zreszta co Wy macie z tymi owocami czy innymi waflami ?? ma byc najprostszy cukier a nie fruktoza czy jakies wafle. stawiam na carbo a [...]
hm... chlopaki zle mnie zrozumieliscie. Ja sie w pelni z Wami zgadzam ze ta dextroza bedzie dobra do kreatyny tylko wydaje mi sie ze nie za ta cene... przeciez zwykly cukier czyli sacharoza jest dwucukrem ktory zawiera w sobie 50% glukozy i 50% fruktozy. Fruktoza jest w naszym organizmie zamieniania w glukoze wiec wydaje mi sie ze cukier stolowy [...]
[...] – cztery szklanki dziennie, pamiętając, że docelowo należy pić 6 – 8 szklanek wody dziennie; Ogranicz spożycie słodyczy i innych produktów bogatych w cukier do 2 małych porcji dziennie i wyłącznie jako dodatek do innych posiłków; Jeśli dostarczasz organizmowi mniej niż 2500 kcal dziennie, dodatkowo zażywaj witaminy i [...]
[...] boli czasem i jestem pobudzony jak sie duzo napije, troche pomaga mi spiroloktan obrzeki schodza a i skora robi sie bardziej nawilzona . myslalem ze to moze cukrzyca ale cukier mam ok , a przy obciazenie 75 gramami glukozy podskoczyl mi cukier z 85 na czczo do 91 , niby w normie ale malo podkoczyl po takiej dawce gluzkozy czemu? tylko nie [...]
[...] jajecznica 60g chleb razowy 50g //Przed treningiem to ten obiad by pasował, a ta przekąska wcześniej. 5 po treningowy 19.00 wafle ryżowe 30g dżem 20g twaróg 100g cukier 20g //Najpierw wafle ryżowe z miodem zamiast dżemu 15 min po treningu(0,5g węgli na kg), 30 minut póżniej np: makaron z tuńczykiem w sosie własnym, cukier wywal. 6 [...]
d-ribopsa to zwykły cukier prosty. Według mnie cukier któego wzór wynosi C5H10O5 to po prostu monosacharyd. Monosacharydy majątaki wzór, róznią się jedynie występowaniem i wiązaniami pomiędzy atomami. jakoś tak to z chwmii zapamiętałem. No i ryboza wchodzi w skłąd DNA. Jeśli sie mylę, to prosze - poprawcie. Zapraszam też eksperta do skorygowania [...]
[...] więc za duzo białka może powodować tycie tak samo jak cukry i tłuszcze. ale generalnie od białka najtrudniej przytyć, więc to raczej nie jest prawda. jogurty smakowe mają cukier, więc nie przesadzaj. tak samo owoce, mają fruktozę, a ten cukier może się jeszcze szybciej przyczynić do tycia. oczywiście to nie znaczy że masz nie jesc owoców,są [...]
kopt dziekuje za wyjasnienie. jezeli chodzi o cukier trzcinowy prawdziwy to kupilam dla kolezanki za jakies 8 zl. I speclajnie przeczxytalam wszelkie informacje na opakowaniu - cukier trzcinowy byl w skladzie a nie xzaden barwnikowany:) wiec spoko moznas dostac. W smaku jest dosyc dziwny:)