[...] kiedy go brać i w jakich ilościach. Może zdarzyć się tak, że w ogóle nie będziesz go potrzebował. Kreatynę odstaw i nie ruszaj, jest w ogóle niepotrzebna początkującym, lepiej wykorzystasz ją za jakiś czas. Z dextrozy bym zrezygnował, lepsze carbo. Dextroza to zwykły cukier i nie widzę głębszego sensu się nim faszerować, aczkolwiek to Twój wybór.
kipek to raczej nie będzie smakowite, powiem więcej składniki też niezbyt dobre jajka surowe? żelatyna? cukier, co to , to nie ale przynajmniej zajrzałeś i znalazłeś 'coś' nie tak jak innym sie ****a nie chce ...
Rób tak żeby zgadzał Ci sie bilans to po pierwsze, poza tym jaki jest sens rezygnowania z posiłku dla odżywek? Tym bardziej takich jak carbo - czyli cukier. Jedz posiłek potreningowy i nie kombinuj :-)
ja jak mam grdke zaplana to se smaruje tormentiolem jak ropna to klindamycyn zel potem oproznia i tormetiolem jak zaskorniki to skinoren w zelu albo aknefug oxi zel i mam czysta twarz ale do tego dieta zero slodyczy wiadaomo cukier pozywka dla bakteri
jakryc ty to masz zimne podejscie do sprawy i dobzre syringe mi chodzi o to ze jak wcinasz cukier do herbaty to jest to sacharoza ktora jest rozkladana wnaszym organizmie do glukozy i fruktozy a tak na marginesie wspermie jest fruktoza material energetyczny dla plemnikow ps ja jak wcinalem slodycze mialem duzo zmian jak mam diete to czystka [...]
[...] alfa-D-glukopiranozylo-beta-D-fruktofuranozyd tak więc jak sama nazwa wskazuje jest zbudowany z dwóch jednocukrów a dokładniej heksoz(C6), podczas procesu inwersji następuje hydrolityczny rozpad cząsteczek sacharozy na mieszaninę (w stosunku 1 : 1) cząsteczek D-glukozy i D-fruktozy. Głównym źródłem fruktozy są owoce(cukier owocowy)
no, to rzeczywiście wcale nie żywisz się cukrem :-) wywal tą syfiastą pszenicę - makaroniki itp zadbaj o właściwą podaż tłuszczów w diecie, zredukuj ilość białka w diecie - im jesteś bardziej tłusty, tym chętniej jest ono przerabiane na cukier...
Jak ktoś chce trochę ekonomiczniej to po treningu może z glikozą, bo akurat w tym czasie ten cukier nabije aż tyle masy w innych porach przyjmowania lucek
[...] uzupełnią glikogen. Płatki owsiane zawierają węglowodany złożone, które się do tego nie nadają, a połowa cukrów prostych w rodzynkach to fruktoza, która - jako chyba jedyny cukier prosty - przechodzi skrócony szlak metaboliczny i nie jest przez organizm wykorzystywana do uzupełniania glikogenu w mięśniach (tylko w wątrobie). Słowem - wybór [...]
[...] na czyjejs opinii. Jeśli bierzesz się za ocenę danego produkty, patrz nieco szerzej, jak indeks glikemiczny, który niestety jest średnim wyznacznikiem czegokolwiek. Zainteresuj sie gęstością odżywczą, czy ładunkiem glikemicznym, jeśli już w te tematy chcesz brnąć;-) Owoców także nie jadasz, bo mają w sobie cukier i są "złymi" węglowodanami?;-)
jaki posilek ? najlepiej kup biale pieczywo i zjedz z 5 kromek jak ci cukier nie wskoczy na 120+ jakies 10-15min po zjedzeniu to moze byc chwilowa nadprodukcja insuliny - ale mowie pierwsze co to lekarz nikt na zadnym forum ci nie pomoze. a jeszcze cos - jak czesto jesz posilki z weglami ? Zmieniony przez - glomgur w dniu 2007-12-05 17:48:16
[...] napisac nie ma. Ma jelsi tych wegli bedzie 500g+ i beda ładowane w kazdej porze. Nie ma znaczenia jesli to okres przed + po treningu. Wtedy wiadomo ze gdzie indziej ten cukier idzie. Wiec nie mozna napisac ze nie ma znaczenia - bo ma znaczenie w niekotrech sytuacjach. Teraz dla mnie nie ma znaczenia, ale za pol roku robiac mase bedzie juz [...]
Swego czasu robiłem sobie bardzo dużo koktajli owocowych. Najlepsze były śmietanowo-jagodowe:) No, ale dodawałem b.duże ilości cukru stołowego, więc za odżywcze to nie było. Zastanawiam się jak ten cukier zastąpić. Słodzikiem? Za dużo musiałbym tego wrzucić.
Hm cukier do białka? To po co kupować białko jak sami robimy z tego oszukanego "gainera" Ja potreningowo stosuje whey protein complex 100%. A Ostrowia to nie tylko te smaki...