[...] pozyskiwania energii z tłuszczy czy z węglowodanów fajna lektura, oczywiście wszystko bardzo ogólnie ale nie trzeba studiować biochemii, żeby zrozumieć, że tłuszcze nasycone dają więcej energii od wielonienasyconych do tego dochodzi strata energii przy utlenianiu i usuwaniu zbędnych wiązań z metabolizowania kwasów wielonienasyconych. Dr. [...]
[...] Węglowodany są głównym składnikiem energetycznym, wykorzystywanym przez organizm podczas wysiłków fizycznych. Węglowodany dzielimy na proste i złożone. Węglowodany proste dają szybki zastrzyk energii, gdyż szybko się przyswajają. Węglowodany złożone, które przyswajają się wolno, zaopatrują organizm w energię na znacznie dłuższy okres, ale jako [...]
Plan żywieniowy musi być dobrany zarówno do naszego wieku, wzrostu, wagi oraz celu, jaki chcemy osiągnąć. Równie ważne są jednak nasze preferencje żywieniowe. Układając dietę musimy wziąć pod uwagę nasze zapotrzebowanie kaloryczne, a następnie na podaż makroskładników w diecie. Do określenia zapotrzebowania kalorycznego pomocne mogą być [...]
[...] mogą diecie przeszkodzić, zalezy jakie bierzesz. Muszą byś otręby, bo płatki owsiane to dodatkowe węglowodany. A smakują przecierz tak samo więc o co chodzi? Lepsze efekty dają owsiane. I są smaczniejsze Jaefka nie ma w przepisie aerobów, bo to jest nieodłączny składnik KAŻDEJ diety odchudzającej... Malinowa, te Twoje modyfikacje mogą [...]
[...] wyeliminowana w ciągu trzech lub czterech dni, w obecności uszkodzenia wątroby lub nerek jest możliwe, że lek będzie zatrzymany przez dłuższy czas." Dziwne, nowsze artykuły dają tablicę możliwych okresów półtrwania, od 3 godzin do 5-14 dni. Inne niedawne artykuły utrzymują, że okres półtrwania u ludzi jest nieznany. W prostych słowach: DNP TO [...]
[...] i odrzucam jak mogę niezdrowe węglowodany. Ale co ja mogę wiedzieć, poczytaj artykuły, nawet na potreningu.pl a sam dojdziesz do wniosku że węglowodany szkodzą więcej niż dają pożytku. Łatwo i tanio się na nich tyje ale to jedyna zaleta. Ogranicz węgle do 200g a resztę zastąp tłuszczami, sprawdź przez miesiąc i napisz. Jak nie zauważysz [...]
Plan żywieniowy musi być dobrany zarówno do naszego wieku, wzrostu, wagi oraz celu, jaki chcemy osiągnąć. Równie ważne są jednak nasze preferencje żywieniowe. Układając dietę musimy wziąć pod uwagę nasze zapotrzebowanie kaloryczne, a następnie na podaż makroskładników w diecie. Do określenia zapotrzebowania kalorycznego pomocne mogą być [...]
[...] tego suplementów w chorobach mięśni, serca, schorzeniach wątroby i nerek, zaburzeń gospodarki lipidowej i węglowodanowej a także jako uzupełnienie diety. Badania te nie dają jednak pełnego potwierdzenia korzystnego działania l-karnityny, co jakiś czas pojawiają się wątpliwości co do zastosowania jej przez osoby odchudzające się. [...]
[...] jest inna? Tate & Lyle upiera się, że sukraloza przechodzi przez organizm w stanie niezmienionym i że ciasne wiązania między atomami chloru i cząsteczkami cukru dają w efekcie bardzo stabilny i wszechstronny produkt, który nie jest metabolizowany. Nie oznacza to jednak, że sukraloza nie jest metabolizowana w organizmie w ogóle i tacy [...]
masz kilka wyjść. Wg mnie najlepsze są krótkie sesje aerobów po treningu siłowym (ok 20min) w celu podkręcenia metabolizmu a co za tym idzie łaknienie Ci się powinno zwiekszyć :-) Poza tym węglowodany złożone dają podobny efekt więc możesz dorzucić ww na rzecz tłuszczy Ewentualnie możesz kupić enzymy trawienne.
Plan żywieniowy musi być dobrany zarówno do naszego wieku, wzrostu, wagi oraz celu, jaki chcemy osiągnąć. Równie ważne są jednak nasze preferencje żywieniowe. Układając dietę musimy wziąć pod uwagę nasze zapotrzebowanie kaloryczne, a następnie na podaż makroskładników w diecie. Do określenia zapotrzebowania kalorycznego pomocne mogą być [...]
[...] kasza gryczana) oraz nasiona roślin strączkowych (fasola, groch, soczewica). warzywa spożywaj je w ilości 350 - 500 g na dobę. Mają one niewielką wartość energetyczną, dają uczucie sytości, są źródłem witamin, soli mineralnych i błonnika. Jedz surówkę do każdego posiłku! owoce spożywaj je w ilości 200 - 300 g na dobę (pamiętając o wliczaniu [...]
Plan żywieniowy musi być dobrany zarówno do naszego wieku, wzrostu, wagi oraz celu, jaki chcemy osiągnąć. Równie ważne są jednak nasze preferencje żywieniowe. Układając dietę musimy wziąć pod uwagę nasze zapotrzebowanie kaloryczne, a następnie na podaż makroskładników w diecie. Do określenia zapotrzebowania kalorycznego pomocne mogą być [...]
Co do wypowiedzi dariosa to pierwsze słyszę,że sie można otłuscić po mleku na noc tym bardziej że pije mleko 0%A węglowodany jem i to dużo w ciągu dnia bo dają one energię ale w nocy właśnie niewiem czy robie dobrze,że jem same białka
[...] wieków wykorzystuje orzeszki cedrowe jako produkt spożywczy. Cedrowa tajga, według słów popa Awwakuma, to „zesłane przez Boga” cedrowe zagajniki, które w urodzajnych latach dają ogromną liczbę orzeszków - do półtora miliona ton! Z ilości tej można otrzymać 220 tysięcy ton białka spożywczego wysokiej jakości i łatwo przyswajalnego; 150 tysięcy [...]
[...] która "rozregulowywuje". Raz "robi chorobę" innym razem nie. Zależy na jaki stan organizmu w danym momencie trafi. Podobne może zadziałać ogórek - dając wzrosty cukru, czy chuda ryba. Tak często działa pomidor/keczup, tak może zadziałać kapusta kiszona. Tak samo uszkadzająco działają konserwanty i glutaminiany (parówki, [...]
[...] mięśni, a na pewno nie nabijesz mięśni ogromną furą białka. Tak samo naukowcy "udowadniali" jakiś czas temu, że poszczególne ćwiczenia na klatę pod różnymi kontami nic nie dają, bo stymulacja jest taka sama na płaskim co na skosie.No to fajnie, ale praktyka dowodzi co innego.Skos stymuluje przyrost góry klatki, a płaski nie.Jak nie robiłem [...]
[...] na masie , wbrew czasami mającym biednym treninga zwyczaje i względna nieznajomość podstawy wplątywały że dużo za bodybuilders ma . Dużo dodatku dystrybutory , ażeby sprzedają ich produkt , miałyby ty wierzysz inaczej. Jeszcze, że jest żadna przyczyna zaniechać . Przez używanie stan sztuka trenującej podstaw , zużywając pożywny bogatą dietę [...]
[...] składzie naszej flory jelitowej, przywrócić jej równowagę, wyleczyć przewód pokarmowy oraz przywrócić poprawne wchłanianie. W jelitach znajduje się bogaty ekosystem, składający się z ponad 400 odmian bakterii. Niektóre z nich nie są groźne, ale inne są. W jelitach zdrowej osoby te zróżnicowane społeczności bakterii walczą ze sobą nawzajem o [...]
[...] ze różne produkty żywnościowe są trawione różnym czasie. Masę energii, przeznaczonej na czynności życiowe i walkę z chorobami, organizm traci na próby strawienia obiadu składającego się z nieodpowiednio dobranych składników. Niestrawione resztki pokarmu dostają się do jelita grubego, oddzielają się od strawionego pokarmu, zlepiają się w bryłkę, [...]