SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wyniki tsh normy

  • wyniki tsh normy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    mój wynik tsh to 0,005 mlU\ml

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1109 Data: 6/15/2010 5:01:43 PM Liczba szacunów: 0
  • 50 lat i sterydy

    Post
    Doping
    PRO

    Dzisiejsze wyniki: TSH 1,60 norma 0,27-4,2 FT3 5,4 norma 3,1-6,8 FT4 13,8 norma 12-22 Estradiol 82,53 norma 27,1-52,2 Prolaktyna 486,8 norma 86-324 Progesteron 1,06 norma do 0,474 Test powyzej skali. Lekko podniesiony cholesterol calkowity. Ostatnio czasami boli mnie glowa, czy to moze byc od PRL. Bralem niepokalanek 4 ed, ale na mnie chyba nie [...]

    Odpowiedzi: 2260 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/19/2018 4:56:45 PM Liczba szacunów: 0
  • 50 lat i sterydy

    Post
    Doping
    PRO

    Dzisiejsze wyniki: TSH 1,60 norma 0,27-4,2 FT3 5,4 norma 3,1-6,8 FT4 13,8 norma 12-22 Estradiol 82,53 norma 27,1-52,2 Prolaktyna 486,8 norma 86-324 Progesteron 1,06 norma do 0,474 Test powyzej skali. Lekko podniesiony cholesterol calkowity. Ostatnio czasami boli mnie glowa, czy to moze byc od PRL. Bralem niepokalanek 4 ed, ale na mnie chyba nie [...]

    Odpowiedzi: 2260 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/19/2018 4:37:18 PM Liczba szacunów: 0
  • 50 lat i sterydy

    Post
    Doping
    PRO

    Dzisiejsze wyniki: TSH 1,60 norma 0,27-4,2 FT3 5,4 norma 3,1-6,8 FT4 13,8 norma 12-22 Estradiol 82,53 norma 27,1-52,2 Prolaktyna 486,8 norma 86-324 Progesteron 1,06 norma do 0,474 Test powyzej skali. Lekko podniesiony cholesterol calkowity. Ostatnio czasami boli mnie glowa, czy to moze byc od PRL. Bralem niepokalanek 4 ed, ale na mnie chyba nie [...]

    Odpowiedzi: 2260 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/19/2018 4:27:54 PM Liczba szacunów: 1
  • Za wysokie TSH

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Madrego lekarza ,gdzie takiego znalezc?U mojej mamy ,jak i siostry wysokie wyniki tsh,duzo powyzej normy.I ciagle leczone,najczejsciej stanardowe leki.Troche ,poczytalem o pasozytach.Ciezko ,to wykryc.W niektorych przypadkach ,nawet badanie codziennie w lab,i nic nie wykryte.Zaluje ,tylko ,ze wzialem ten pyrantelum.Dziwi mnie ,ze tak dlugo [...]

    Odpowiedzi: 219 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/15/2018 9:01:57 PM Liczba szacunów: 1
  • Dziewczyny znające się na tarczycy, mam do Was ogromną prośbę. Zastanawiają mnie wyniki TSH. W lutym prof. chcąc wyrównać/ podnieść TSH, zmniejszył dawkę Euthyroxu (brałam 100-tkę przez 7 dni, a teraz 6 dni 100-kę i 1 dzień 75). Tydzień temu odebrałam wyniki i mam wrażenie, że coś schrzanili w laboratorium. Nagle spadło do 0,03- choć teoretycznie [...]

    Odpowiedzi: 953 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/31/2013 10:57:39 PM Liczba szacunów: 0
  • Kokosik ale jak piszesz ze miałaś wyniki TSH blisko gornej granicy, a nawet powyżej normy i do tego tyjesz i masz inne objawy to chyba nie ma o czym dyskutować. I tak te normy sa zawyżone, TSH powyżej 2.5 już jest podejrzane. Ja przy 3.1 juz praktycznie nie bylam zdolna do funkcjonowania ja przy 0,5 fukcjonuje jak czlowiek- czyli na pograniczu [...]

    Odpowiedzi: 551 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/5/2012 12:11:29 PM Liczba szacunów: 0
  • TSH a kształtowanie sylwetki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] się w normie laboratoryjnej, no ale... Logicznie myśląc, skoro coś jest prawie 2 razy mniejsze niż u ZDROWEGO człowieka, to jak może MIEŚCIĆ się w NORMIE? Konsultowałaś wyniki USG z kimś innym, bo mi tutaj coś śmierdzi... ten króry zalecił mi "mniej żreć" w ogóle nie skomentował, tylko dał wynik i jak zapytalam to swierdził że musze [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 3672 Data: 1/13/2017 2:57:56 PM Liczba szacunów: 0
  • TSH a kształtowanie sylwetki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] się w normie laboratoryjnej, no ale... Logicznie myśląc, skoro coś jest prawie 2 razy mniejsze niż u ZDROWEGO człowieka, to jak może MIEŚCIĆ się w NORMIE? Konsultowałaś wyniki USG z kimś innym, bo mi tutaj coś śmierdzi... zgłosiłam sie do lekarza z tym, że w przeciągu pól roku utyłam 10 kg bez zmiany diety (low carb)i ćwicząc regularnie - 4 [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 3672 Data: 1/13/2017 2:09:54 PM Liczba szacunów: 0
  • Kokosik ale jak piszesz ze miałaś wyniki TSH blisko gornej granicy, a nawet powyżej normy i do tego tyjesz i masz inne objawy to chyba nie ma o czym dyskutować. I tak te normy sa zawyżone, TSH powyżej 2.5 już jest podejrzane. Ja przy 3.1 juz praktycznie nie bylam zdolna do funkcjonowania - nie moglam się na tyle skupić żeby przeczytać stronę [...]

    Odpowiedzi: 551 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/5/2012 11:36:57 AM Liczba szacunów: 0
  • Jestem taka osłabiona

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] słońca cały rok nie wspomnę! A jak wiemy witamina D reguluje przyswajanie magnezu, wapnia, których deficyt wywołuje tężyczkę i może wywoływać nerwicę. Kolejna ciekawostka to wyniki i normy TSH w Polsce, to że w Polsce jest wynik poprawny zgodnie z normo już w innych krajach jest uznawany za chorobę tarczycy i w ostatnim poście Katarzyna to [...]

    Odpowiedzi: 56 Ilość wyświetleń: 3812 Data: 9/20/2019 2:26:33 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] a strzal w stope. Sama walcze z pomyslem " to nizej z kcal jak nie dziala"....czuje Twoja frustracje jak nikt inny :) Hm, nie znałam tej normy, pamiętam że miałam wyniki TSH w okolicach 3,5... Zrobię teraz morfologię i panel tarczycy, wykluczę ten temat i zajmę się resztą, bo na raz wszystkiego rzeczywiście mogę nie dać rady zrobić :P [...]

    Odpowiedzi: 127 Ilość wyświetleń: 10673 Data: 1/15/2016 9:30:26 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] na niskich kaloriach i niskich węglach :-) Ale jeśli rzeczywiście coś jest na rzeczy z hormonami, to masz już jakiś trop do sprawdzenia. Było tu parę dziewczyn z insulinoopornością, na przykład filonka - możesz poczytać jej dziennik. A masz może swoje ostatnie wyniki TSH, FT3 i FT4 (i normy)? Bo że w normie to niekoniecznie znaczy że dobre.

    Odpowiedzi: 1455 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/10/2012 8:50:27 PM Liczba szacunów: 0
  • Polazłem znowu na badania ;) Zostaly mi jeszcze 3 tabsy clomu i chciałem zobaczyc jak to na daną chwilę wygląda. Niżej wyniki: TSH 0,046 mU/l 0,270 — 4,200 FT4 19,01 pmol/l 12 — 22 Estradiol 156 pmol/l 28 — 156 Estradiol (jedn.tradyc.) 42,59 pg/ml 7,63 — 42,6 FSH 7,91 U/l 1,5 — 12,4 LH 6,77 U/l 1,7 — 8,6 Progesteron [...]

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 1396 Data: 1/9/2021 8:40:04 PM Liczba szacunów: 0
  • NERWICA SERCA [ART]

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] stopy i ręce pocą się, serce galopuje, biorę propranolol pod język to wszystko wraca do normy, miałem robione ekg 29 grudnia i wyszło ok, badanie krwi ok, teraz czekam na wyniki tsh ft3 i ft4, a w środę 20 stycznia mam wizytę u kardiologa i zobaczymy co powie. Wszyscy ciągle mi mówią, że zachowuję się jak stara baba, to tylko nerwica, ze mam [...]

    Odpowiedzi: 103 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/15/2010 6:35:45 AM Liczba szacunów: 1
  • witam zwracam się z zapytaniem odnośnie moich wyników na tarczycę. moje wyniki; TSH (ICD-9:L69) WYNIK 0,920 (NORMY 0,270-4,200 uIU/ml) FT3 (ICD-9:O55) WYNIK 3,22 (NORMY pg/ml 1,80-4,20) FT4 (ICD-9:O69) WYNIK 1,22 (NORMY ng/dl 0,80-1,90) badanie zostało wykonane dla osoby dorosłej w wieku 31 lat proszę o jakieś info bo nie mam pojęcia co to moze [...]

    Odpowiedzi: 1670 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/30/2012 12:26:53 AM Liczba szacunów: 0
  • Cześć, Po pół roku brania co tydzień Testosteronu Enanthate 100 mg moje wyniki badań są następujące: SHBG (s) Wynik : 34,31 nmol/l Norma: 11,4 - 52,3 Poniżej wyniki i normy: Antygen swoisty dla prostaty - PSA całkowity 21-12-2019 PSA całkowite 0,409 ng/ml <= 4 Hormon folikulotropowy - FSH 21-12-2019 FSH 0,11 U/l 1,5 - 12,4 Hormon [...]

    Odpowiedzi: 41 Ilość wyświetleń: 2505 Data: 12/26/2019 1:12:28 PM Liczba szacunów: 0
  • DietON-DT

    Post
    Ladies SFD

    Mała wypisz jeszcze normy;-P bo te wyniki TSH wcale tak dobrze nie wyglądają i to by częsciowo tłumaczyło wygląd Twoich jajników... ale z tym to może ja bym Ci pomogła bo przeszłam podobna drogę... i tu mi właśnie ladies i moja Martucca z Obli pomagały

    Odpowiedzi: 337 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/9/2013 2:23:01 PM Liczba szacunów: 0
  • Testosteron, start.

    Post
    Doping

    Panowie, sorki za zwłokę, ale zrobiłem pełne badania ze skierowania od endokrynologa. Zrobiłem TSH, prolaktynę i testosteron. Wyniki: TSH: Wynik: 3,530 Min: 0,270 Max: 4,200 Prolaktyna: Wynik: 205,20 Min: 86,00 Max: 324,00 Testosteron: Wynik: 370,60 Min: 249 Max: 836 Min i Max myśle, że każdy wie co znaczy ale jeśli nie to sa to normy które mam [...]

    Odpowiedzi: 33 Ilość wyświetleń: 2253 Data: 12/10/2013 12:33:44 AM Liczba szacunów: 0
  • AKTUALIZACJA (dodałem normy) Zwracam się z prośbą o interpretacje wyników. Mam 40 na karku, trenuję naturalnie od ok 10 lat regularnie (PPL 4x w tyg), miska także trzymana na bieżąco. Obecnie redukcja na lekkim deficycie (kcal 2300-2700 w rotacji). Ostatnimi czasy zauważyłem jakąś apatię, wyraźny spadek libido i generalnie problemy w sprawach [...]

    Odpowiedzi: 1670 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/30/2019 3:25:11 PM Liczba szacunów: 0