[...] te „wzbogacone” w liczne składniki, których zwyczajnie nie powinno tam być. Mają one destrukcyjny wpływ na nasz ustrój, wywołują stan zapalny, cukrzycę, pośrednio choroby układu krążenia i nowotwory. Podobnie pokarmem wysokiego ryzyka są batoniki czekoladowe, wafle, czekolady, drożdżówki, cukierki, żelki. Wyroby cukiernicze są źródłem [...]
[...] u wegetarian w porównaniu z osobami jedzącymi mięso. Wnioski te są skutkiem analizy kilku badań, której dokonano w 1999 roku i która wykazała, że śmiertelność z powodu choroby wieńcowej była o 24% niższa u osób niespożywających mięsa. Może to wynikać chociażby z tego, że wegetarianie mają niższy poziom cholesterolu LDL, niższe BMI i co za [...]
[...] Główne korzyści diety to możliwość zmniejszenia liczby przyjmowanych leków w celu leczenia różnych chorób przewlekłych, mniejsza masa ciała, zmniejszenie ryzyka zachorowania na raka i zmniejszenie ryzyka zgonu z choroby niedokrwiennej serca. Owszem, istnieje zagrożenie pewnych niedoborów, ale wszystko jest kwestią dobrej organizacji.
Viki dziękować tylko Bogu, że nie jesteśmy jakoś poważnie chorzy na jakieś choroby przewlekłe bo za wszystko się płaci. Syn dostał skierowanie do okulisty na NFZ listopad a dostał skierowanie w lutym, prywatnie, dentysta z dziećmi prywatnie, alergolog skierowanie dla syna 2 miesiące temu, termin luty 2022 idziemy prywatnie, mama skierowanie do [...]
Viki dziękować tylko Bogu, że nie jesteśmy jakoś poważnie chorzy na jakieś choroby przewlekłe bo za wszystko się płaci. Syn dostał skierowanie do okulisty na NFZ listopad a dostał skierowanie w lutym, prywatnie, dentysta z dziećmi prywatnie, alergolog skierowanie dla syna 2 miesiące temu, termin luty 2022 idziemy prywatnie, mama skierowanie do [...]
[...] do rozwoju wielu chorób. Diety wegetariańskie i wegańskie pojawiają się na całym świecie dzięki dowodom, że wzorce żywieniowe oparte na roślinach zmniejszają ryzyko choroby niedokrwiennej serca, wysokiego ciśnienia krwi, cukrzycy typu 2 i raka. Ciąża jest krytycznym oknem możliwości zapewnienia nawyków żywieniowych, które są korzystne [...]
[...] W licznych badaniach wykazano, że spożycie pomidorów i produktów z pomidorów zawierających likopen wiąże się ze zmniejszonym ryzykiem chorób przewlekłych, takich jak rak i choroby układu krążenia. Poziomy likopenu w surowicy i tkankach są również odwrotnie proporcjonalne do ryzyka chorób przewlekłych. Chociaż uważa się, że właściwości [...]
Mózg to centrum dowodzenia naszego ciała i organ odpowiedzialny za naszą interakcję z otaczającym nas światem. Niestety wraz z wiekiem mogą pojawiać się choroby neurodegeneracyjne, które podobnie jak zwyrodnienia stawów, powoli utrudniają pełne wykorzystanie mózgu. Tracimy zdolności zapamiętywania, jak i przypominania sobie pewnych faktów z życia, [...]
[...] i tak być strawione, jeśli nie będą strawione to mamy problem... Już mówię jakie mogą być problemy, jeśli nie strawimy np. tłuszczu - biegunki tłuszczowe - Ciężkie choroby którę mogą prowadzić do śmierci np. zespół Bassena-Kornzweiga, ( gdzie organizm nie jest w stanie dobrze metabolizować tłuszcz i nie jest magazynowany do adipocytów [...]
[...] wybierają peskatarianizm? Dla korzyści zdrowotnych Istnieje wiele korzyści ze stosowania diet roślinnych, m.in. mniejsze ryzyko otyłości i chorób przewlekłych, takich jak choroby serca i cukrzyca. Według naukowców wiele z tych korzyści można uzyskać także dzięki diecie peskatariańskiej. Ze względu na środowisko Hodowla zwierząt gospodarskich [...]
[...] rodzice moich kolegów i koleżanek ze szkoły mieli swoje działki swoje warzywa i wszyscy pracowali, a w większości fizycznie Zależy też co mieli albo też jak powszechne były choroby roślin. U mnie pomidory nie chorowały przez wiele lat, w ostatnich latach chorują. Ślimaków kiedyś chyba tyle nie było u mnie ale może ciągną tak do dyni których [...]
[...] doustne środki antykoncepcyjne lub jako hormonalna terapia zastępcza np. u kobiet po menopauzie. Podobny efekt zaobserwowano u mężczyzn, gdy estrogeny stosowano w leczeniu choroby wieńcowej lub w czasie terapii zmiany płci. Wykazano, że progestyny w złożonych doustnych środkach antykoncepcyjnych również wpływają na ryzyko zakrzepicy. Żylna [...]
[...] naturalne, a które sztuczne? Pomimo ich korzystnych efektów, istnieją obawy dotyczące ich skutków ubocznych, a zwłaszcza ich wpływu na rozwój niealkoholowej stłuszczeniowej choroby wątroby (NAFLD). Naukowcy dokonali kompleksowego przeszukania literatury, uwzględnili przeglądy systematyczne, długoterminowe badania kontrolowane i retrospektywne [...]
To dam dla podbicia, aktualnie redukcja 8 miesiąc po 2-3 miesięcznym melanżu +choroby. Po high carb /SFD/2021/8/24/27b87f8f21824ead82854c96fa4df634.jpg
[...] zostanie przez nasz organizm przyswojonych. Spożywanie nadmiernych ilości "pustych kalorii" powoduje zmiany w gospodarce węglowodanowej organizmu, prowadzi do zwiększonego poziomu cholesterolu we krwi, miażdżycy,obniża poziom wapnia,zwiększa ciśnienie krwi, powoduje choroby nerek, wątroby, serca i zwiększa ryzyko zachorowania na nowotwory. :)
[...] czasach nie brakuje. Książka to jedno, a życie to drugie. Nie muszę, mam prawo do własnego zdania. Więc nie narzucaj mi co muszę. Chyba że masz mocne argumenty. Książki powstaja na bazie przeżyć. Często książki powstają po to aby knni nie musieli przezywac tego samego. Przeżycie choroby nie daje wiedzy o tym jak leczyć jednostkę chorobowa.
[...] są mniej kaloryczne. Cukrzyca Cukrzyca typu 2 to globalna epidemia zdrowia. Zdrowa dieta, szczególnie gdy jest oparta na roślinach, może pomóc w zapobieganiu i leczeniu tej choroby. Dzieje się tak najprawdopodobniej dlatego, że diety roślinne wspomagają utratę wagi i zawierają wiele pokarmów bogatych w błonnik i ubogich w niezdrowe tłuszcze i [...]
[...] i zachorowalność na całym świecie. Płytki krwi biorą udział w rozwoju miażdżycy, a zmniejszenie aktywności płytek za pomocą leków zmniejsza częstość występowania i ciężkość choroby. Aspiryna - korzyści i ryzyko Aspiryna bywa stosowana w profilaktyce (bądź leczeniu) zawału serca oraz udaru mózgu, ze względu na swoje właściwości przeciwpłytkowe. [...]
[...] tłuszczowej i masy ciała. :) Kolejny raz należy wyprostować kilka rzeczy. Otóż obfite posiłki wieczorem nie mają wpływu na pojawienie się insulinooporności, etymologia tej choroby, oraz cukrzycy typu 2 jest zupełnie inna niż przytaczana przez Ciebie. Powiedzenie, które wspominasz również nie ma tutaj zastosowania, bo wielkość posiłków nie ma [...]