jaki chleb wcinacie na diecie masowej czy tez redukcyjnej?? wcina ktos moze chleb fitnes z piekarni Pod Telegrafem?? jak to z nim jest nadaje się on do diety czy lepiej zmienic na prawdziwy razowy??
Siema mam takie pytanie ktory chleb bylby najlepszy? Pytlowy, zytni razowy ze slonecznikiem czy moze zwykly zytni razowy czy moze wszystkie sa ok? A chleb dyniowy tez by sie nadawal?
1. Piekę w domu chleb z mąki żytniej typ 720 na zakwasie. Czy po takim chlebie może boleć brzuch i mogą pojawić się wzdęcia? Jest to dużo lżejsza mąka niż 2000, a przypuszczam że mam po takim chlebie wzdęcia - czy to możliwe czy raczej powodem wzdęć może być cos innego? 2. Jakie inne zdrowe mąki proponujecie do wypieku własnego chleba (oprócz mąk [...]
Jak wygląda najbardziej typowy posiłek każdego, kto poważnie podchodzi do uprawiania sportów siłowych? Kurczak, ryż, warzywa i oliwa z oliwek, jak tutaj http://facetigary.blogspot.com/2014/06/chleb-powszedni-kazdego-pakera.html czy dodalibyście coś jeszcze? /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/9dcce35fee6d4a4f897b4e83f0389e43.JPG
Witam bardzo polubiałem chleb tostowy czy jest skazany do diety na mase ? Firma Schulstad Tost trzy ziarna- nie jest to bialy chleb tylko ciemniejszy. 100g Bialko 9g Wegle 49g w tym 6g to cukry Tluszcz 7g Blonnik 2.7g sod 0.6g czy jest to dobry chleb na mase ?
Jaki chleb jest najlepszy przy odchudzaniu:żytni czy orkiszowy pełnoziarnisty???...a może sojowy?Po ile mają kalorii w 100 gramach wyżej wymienione pieczywa???Czy pieczywo typu "Wasa"jest skuteczne przy zrzucaniu wagi???????????????????????????????
Dlaczego uwaza sie,ze chleb chrupki jest zdrowszy niz normalny skoro czesto ma bardzo podobny sklad do "miekkiego"? Np.jest zytni suchy i zytni normalny.Niby nie ma roznicy,a niektorzy wybieraja ten pierwszy choc lubia zwyczajny
czesc, zastanawiam sie jakich wyborów dokonywac w dobie supermarketów. gdy jestem u babci na wsi nie mam watpliwosci co do jakosci pieczywa. jedak w miastach a szczegolnie tych duzych jakosc pieczywa jest podejrzana. czy ograniczenie klesycznych bulek i chleba na rzecz pieczywa chrupkiego np.wasa jest wskazane?
Witam, jestem w trakcie zaczynania diety na mase. Mam pytanie co do chleba, a konkretnie co na niego dawać. Czym smarować ? Jakieś pasty rybne, paszety, ser, twaróg itp. ? Co stosować, a czego zdecydowanie unikać ?
Jeżeli robię własny chleb z np mąki jaglanej, ryżowej i żytniej, to jeżeli chce obliczyć kaloryczność i makroskładniki jednej kromki to wystarczy jak dodam do siebie np w przypadku węglowodanów ilość węgli z każdej mąki i potem podzielę przez ilość kromek jaka mi wyszła? Dobrze myślę? Nie musi to być aż tak strasznie dokładnie, ale żeby mniej [...]
czym zastąpić chleb, ryż, makaron. Jestem w ciąży i do tego otyła lekarz zabronił jeść chleb i inne węglowodany.Mogę przybrać 12 kg, a już mam 3 więcej na początku 4-ego miesiąca. co jeść na śniadanie i zabierać do pracy
hej!!! napiszcie mi proszę ile kalorii, węgli i białka i tłuszczu ma według was średnio kromka pieczywa tostowego. Acha, co sądzicie o tej tabelce http://www.cukrzyca.pl/pacjenci/die_zywienie3.html ??? Czy jest wiarygodna??? Z góry dzięki!!!
cześć!! Nie mam w domu wagi, bo mi sie zniszczyła :( ale możecie mi powiedzieć ile waży jedna kromka chleba, kramka normalnej wielkosci, zalozmy ze jedna kromka nie przekracza gruosci 1cm :)) jak bede mial wiecej pytan w sprawiee wagi to tu napisze ;) Pozdrawiam
Czy ktoś wie może co to jest za chleb? Nie mogę znaleźć nigdzie takiego... Wszędzie jest domieszka żyta. W sumie to nawet nie wiem czy chodzi o to, że chleb jest tylko z mąki pszennej czy o coś innego. Jeżeli ktoś wie coś na temat tego chleba to będę wdzięczny za pomoc! Pzdr
Witam Kupiłem właśnie taki chleb (tak przynajmniej pisze na etykietce) i w żadnej tabeli kalorycznej nie ma tego produktu (przynajmniej ja nie znalazłem) i mam pytanie jak go mam wliczać do Diety? Zmieniony przez - 007Donald w dniu 2007-02-12 12:14:20
[...] to jest ze Białko/Tłuszcz/węglowodany/na 100g produktu Chleb żytni razowy 5,6/1,7/51,5 Chleb zwykły 5,4/1,3/57,0 Kajzerki 8,3/1,9/58,5 To co ja mam z tego rozumieć ze bułka jest lepsza od chleba razowego??:/i ze ciemne pieczywo wcale nie ma tak duzo wegli??(róznica pewnie polega na prostych i złożonych weglach..bo nie ma wyszczegolnione..)
Zauważyłem, że chleb żytni (nawet z mąki żytniej typ 720, a nie 2000) niestety nie służy mi. Mam po nim wzdęcia, brzuch wydęty. Czy chleb z mąki orkiszowej na zakwasie domowej roboty będzie również zdrowym chlebem? Można taki chleb spokojnie włączyć do swojego odżywiania? Orkisz to w końcu pszenica... a chleb pszenny ponoć nie jest zdrowy i [...]