Węgle przede wszystkim o niskim IG. No i oczywiście z warzyw, ale nie wliczaj ich do bilansu. Czyli: Pieczywo *Razowy chleb jęczmienny, chleb gryczany, pumpernikiel Makarony *pełnoziarniste, razowe, najlepiej gotuj ,,al dente" Zboża *otręby pszenne i owsiane, kasze, ziarna żyta i pszenicy *ryż brązowy A co do tłuszczy to m. in. oliwa z [...]
[...] odmówiłam popcornu i pepsi (a jestem uzależniona od pepsi). Potem rodzice wzięli sobie kubełek KFC i znowu byłam twarda i wytrzymałam kuszenie frytkami. Za to piekąc sobie chleb do jutrzejszego tatara dożarłam pestki dyni których nie wsypałam do maszyny. Stąd w miarę dużo kalorii. Siłowy trening z rana poszedł ładnie, tylko nie wiedziałam jak [...]
Chleb gryczany 1/2 kg kaszy gryczanej 25 dag ryżu 7 łyżek oleju z pestek winogron łyżeczka soli 5 dag drożdży 2 szklanki ciepłej wody Rozpuszczamy drożdże w 1 szklance wody i odstawiamy na 1h. W tym czasie mielimy 1/2 kg kaszy oraz 25 dag ryżu na mąkę. Przesiewamy przez sito do miski, a następnie to tak powstałej mąki dodajemy drożdże oraz [...]
[...] Taka sama jak wczoraj (na 3 dni ugotwalam), tylko zapomnialam omleta zabrac na przekaske do pracy :-( - ciecierzyca, owies, jajko, olej kokosowy, owoce (banan, truskawki, jagody) - chleb owisano-gryczany, maslo, indyk - wolowe+wieprzowe, proso, ziemniaki, tluszcz gesi, marchew z groszkiem, maslo - indyk, makaron pelnoziarnisty, smietana
[...] mnie dobil, juz po drugim nuki jak z waty. Chcialam wiecej ale nie dalam rady. MISKA Jeszcze nie do konca ulozona ;-) - ciecierzyca, owies, jajko, olej kokosowy, owoce - chleb owisano-gryczany, maslo, losos - indyk, jajo, ser, olej kokosowy, kukurydza, proso, bob - owies, jajo, odzywka, ser zolty, orzechy - indyk, ziemniaki, smietana - po [...]
.... drugi raz wczoraj pieklam chleb i znowu zakalec. Wydaje mi sie ze mam zbyt zimno w domu i zakwas nie chce rosnąć podczas dokarmiania. Kiedyś widziałam takie czapeczki z materialu, z warstwa trzymająca ciepło. Może to by mi sie nadalo. Z mojego doświadczenia wynika, że zakwas wcale nie musi jakoś specjalnie rosnąć, jak ma kwaśny smak i zapach [...]
[...] 19. imbir, cytryna - w przerwach miedzyposilkowych w postaci nalewki z miodem - czasami, ogólnie to jest pycha 20. ryże biały i brazowy - naprzemiennie z kaszą - często 21. chleb orkiszowy - jem mniej chleba niż normalnie się je chyba, na rzecz kaszy i ryżu itd. (stąd te drugie jem w tak licznej różności) 22. buraczki, cukinia, ogórki, pomidory, [...]
[...] się od nich trzymać z daleka, czy może wystarczy tylko moczyć? Od regeneracji mam więcej warzyw zielonych w diecie (kapusta, brukselka, szpinak, brokuł) i od regeneracji jem chleb gryczany z dodatkiem mąki z amarantusa własnego wypieku (wcześniej nie jadłam). I to chyba jedyne zmiany żywieniowe. MISKA - ok. 1600 kcal, rozkład BTW: ok. 110 g [...]
PYTANIE DO TYCH CO ZNAJĄ SIĘ NA PIECZENIU CHLEBA: Czy jak do pieczenia chleba użyję dwóch różnych mąk to koniecznie muszę mieć dwa różne zakwasy, czy wystarczy jeden z jednej z tych mąk? Mam zakwas gryczany i do tej pory piekłam chleb z mąki gryczanej...ostatnio trochę dodałam trochę mąki z amarantusa i wyszedł. A dzisiaj pojechałam zakupić mąkę [...]