Badania badaniami.... Pytanie pierwsze czy była brana pod uwage grupa krwi ? Pytanie drugie jaki to był chleb, przecież to ma kolosalne znaczenie, pewnie to nie był ani chleb ezechiela ani chleb esseński które mają neutralny wpływ na organizm wszystkich. Chleb żytni jest niewskazany zupełnie dla osób z grupą B natomiast pszenny jest praktycznie [...]
[...] TIAMINY.>ajlepszym zrodlem kobalaminy sa -watroba ,tak wolowa jak cieleca.powinno sie wiec jadac watróbke choc raz w tygodniu .naprzyklad smazona z cebulka,do tego razowy chleb,a ponadto salatke z kielkami pszenicy.poza tym raz na tydzien - drozdze w jakiejkolwiek formie, bo B12 lepiej dziala gdy towarzysza jej inne witaminy z grupy B.O [...]
[...] żytniego razowego "Oskroba", który pewnie jest lepszym rozwiązaniem, ale wchodzi dużo gorzej (chodź i tak według mnie jest najbardziej zjadliwy ze wszystkich tego typu chlebów). "Kołodziej" jest pulchny i nieco gumiasty, smakowo naprawde niezły. Oto skład: woda, mąka żytnia, żyto cięte, płatki owsiane, słonecznik, siemię lniane, drożdże, [...]
Ostatnio na foum było kilka pytań odnośnie chleba więc postanowiłem się zebrać i napisać o nim artykuł. Chleb jest to pieczywo otrzymywane z wypieku ciasta, będącego jednorodnym połączeniem mąki zbożowej różnego gatunku i wody, poddanego najczęściej, ale nie zawsze, fermentacji alkoholowej (z wykorzystaniem drożdży) bądź mlekowej [...]
[...] i węglowodanów. Stanowi źródło energii dla komórek nerwowych. Jest niezbędny dla rozwoju intelektu i układu płciowego. Dobre źródła: orzechy (najwięcej mają go migdały), chleb pszenno-razowy, kasza jaglana i jęczmienna, makaron razowy, fasola, groch, jajka, winogrona, pomidory, seler, cebula, ryby. Kobalamina (zwana witaminą B12) chroni [...]
Ja kupuje chleb na którym pisze, że jest razowy.Oto jego skład: mąka pszenna, mąka żytnia,drożdże, słonecznik, woda, sól. Chleb razowy orginalny ma podpobny skład.
[...] zmienienie tunczyka naraziem jem ryz biał ale tez zmienie bo zostało to jem narazie a po treningu moze carbo i wpc a czasami mass xll zawsze jem rano owsianke tylko w piątek chleb a i 15 ml misci się na na duzej łyszcze stolwej takiej jak np jemy zupe i mam pytanie jeszcze o chleb ma taki chleb grachm crązowy Skład: woda,mąkapszenna,mąka żytnia [...]
[...] pozostają w nas do końca życia. Pod wpływem tych „domieszek" naczynia krwionośne „drętwieją" i mąka zamienia się w męke. Niebezpieczne drożdże Praktycznie wszystkie gatunki chleba wypiekane są na drożdżach piekarskich, a drożdże, jak wiemy, powodują procesy fermentacyjne w jelitach. Oprócz tego, jak stwierdzili amerykańscy naukowcy, drożdże [...]
[...] ale są martwe. Nie zawierają żywych składników odżywczych potrzebnych człowiekowi do rozwoju i kontrolowania populacji drożdży w organizmie. Przykładem może być tu chleb nasz powszedni, sporządzony z oczyszczonej mąki z dodatkiem wody z kranu (chlor, fluor) i drożdży. Po takim przyrządzeniu trudno doszukać się w chlebie jakichś [...]
W zwiazku z toczacymi sie sporami dotyczacymi chleba oraz chemii w nim zawartej, chcialabym sie z Wami podzielic przepisem na chleb razowy z ziarnami. Sama wyprobowalam i po prostu rewelacja. Chleb razowy z ziarnami (ok.265kcal/100g) 2 szkl maki zytniej razowej + 6lyzek 25g drozdzy 300ml wody 1 jajko (opcjonalnie) 1 lyzeczka soli ziola (w moim [...]
[...] na układ nerwowy, na serce. Jej brak powoduje zapalenia nerwów. Źródła występowania: Otręby, orzechy arachidowe, orzechy włoskie, daktyle, drożdże, mięso,warzywa, ziemniaki, chleb pełnoziarnisty. Największa zawartość występuje w szynce parmeńskiej. Zalecane normy: Kobiety potrzebują 1,5-2,0 mg dziennie, mężczyźni 1,6-2,5 mg dziennie. 100g [...]
NO to jak to jets tak do konca z tym vchlebem bo zwykly wiamdom bez wartosci..A dzis starsza kupila mi CHLEB GÓRALSKI jest to ciemny chleb podaje sklad: woda ziarna drozdze i wspomagacz??co sadzicie o takim chlebie??:>:D
[...] jest niezdrowe (szkoda tylko że ten ktosiu nie sprecyzował dlaczego), czy ktoś wie?? Czy może po prostu dlatego, że teflon jest niezdrowy?? Na forum wyczytałam że najlepszy chleb jest bez drożdży, dlaczego?? Ja czasem piekę chlebuś z mąki 2000 do tego dodaje płatki owsiane na wierch i spód, orzechy jak mam, słonecznik, dużo ziół, siemie lniane [...]
[...] etc. Proponuję używać narzędzi z tworzywa sztucznego. Rozdwajanie się paznokci może być spowodowane niedoborem witamin, zwłaszcza witaminy B (drożdże, kiełki, ciemny chleb) Gdy temperatura spada poniżej zera należy nosić rękawiczki, aby dłonie nie przemarzły, bo paznokcie tracą swoją "odporność". Dobrze jest też zawsze mieć [...]
to co odróżnia chleb prawdziwy od tego, którego powinnaś unikać to drożdże. prawdziwy chleb jest robiony na zakwasie. to o to chodziło kolegom, kiedy pisali "twardawy", bo jest bardziej zbity, nie nadmuchany. u mnie taki chleb można kupić tylko w sklepie ze zdrową żywnością, ale w lodówce może przetrwać tydzień bez problemu. jest dużo [...]
[...] i ww tez kiepskie.. zaleznie od wybranego wariantu.. tluszcze j.w., wywalam groszek i inne skrobiowe, zostaje mieso i zielone warzywa +olej // serek wiejski, pomidor, chleb z p.p. olej 3pos // j/w tunczyk w sosie wlasnym, ogorek,pomidor,olej // jogurt lub twaróg+chleb z pelnego przemialu, olej// piers z kurczaka, warzywa, oliwa 4pos // [...]
Witam wszystkich Wracam do treningów po dwuletniej przerwie (miałem kilka operacji). Przede wszystkim musze zrobić masę, wychudłem nieludzko przez ten czas. Ale najpierw nie przesadzam z bilansem dodatnim, przez jakieś 2-3 miechy planuje trening wprowadzający, masa będzie dopiero wtedy. Ale chciałem zacząć od jakiejś dobrej diety, co by nie było [...]