Widziałeś skład? Woda,maka, błonnik. ""Makaron konjac Z błonnika glukomannan wytwarzany jest makaron shirataki. Jest przezroczysty, neutralny w smaku ma zerową zawartość węglowodanów. Nie zawiera też glutenu, tłuszczów ani białka. Jest produktem 100 proc. naturalnym. Działa silnie alkalizująco na organizm. Niestety, bardzo ciężko dostać go w [...]
[...] dietę low-FODMAPs z wyłączeniem najpopularniejszych alergenów i próby prowokacyjnej - to jest za darmo + najbardziej wiarygodna metoda. "Błonnik (oprócz źródeł zbożowych np. błonnik kokosowy)" - również niezbyt polecam. Większość rodzajów błonnika jeszcze pogarsza stan, jeśli mamy do czynienia z zaburzeniami równowagi flory bakteryjnej. [...]
Zacytuje sam siebie żeby nie pisać cały czas tego samego. Przede wszystkim owoce są zasobne w witaminy, składniki mineralne oraz błonnik pokarmowy. Zawierają również związki polifenolowe, a w tym flawonoidy o właściwościach antyoksydacyjnych i przeciwzapalnych które mogą pozytywnie wpływać na wrażliwość insulinową. Również zawierają alkalizujące [...]
Niby czemu rodzynki to śmieciowe jedzenie? A proszę, wytłumacz mi, co tam się znajduje poza czystą fruktozą "owiniętą" w błonnik? To prawie jak cukier stołowy, tyle że cukier stołowy ma lepszy profil cukrów prostych :D A co do fruktozy... poczytaj sobie proszę, bo nie chce się powtarzać... a to tylko mały wycinek tego co fruktoza potrafi [...]
[...] Fruktoza to fruktoza, ten sam cukier, czy to w formie skrystalizowanego proszku, syropu czy w owocu - to ten sam związek chemiczny. Działa identycznie. Jedyna różnica to stężenie i błonnik, który łagodzi znacznie jej szkodliwe działanie. Tak naprawdę, błonnik to jedyna rzecz, która odróżnia rodzynki od fruktozy w proszku (cukru owocowego)...
[...] wrzucanie owoców do jednego wora z produktami zasobnymi w syrop glukozowo-fruktozowy to grube nieporozumienie. Przecież owoce są zasobne w witaminy, składniki mineralne oraz błonnik pokarmowy. Zawierają również związki polifenolowe, a w tym flawonoidy o właściwościach antyoksydacyjnych i przeciwzapalnych które mogą pozytywnie wpływać na [...]
czy moge uzywac mrozonek warzyw np. od hortexu w posilkach zamiast zwyklych niemrozonych? Czy witaminy, błonnik i wszystko będzie miało takie same jak w przypadku niemrożonych?
Nie będzie miało takich samych jak świeże - ale jest to bardzo dobra opcja. Najlepsza po świeżych... Sole mineralne i błonnik tak jak świeże, witaminy i enzymy mniej. Takie owoce/warzywa nadrabiają tym, ze zwykle do skupu trafiają dojrzałe (więc pełne wszystkiego co dobre) - a na półki sklepów jeszcze nie dojrzałe...
[...] szczególnie zasobne w minerały. W niektórych przypadkach mają trochę manganu, ale to tyle... Są natomiast bardzo dobrymi źródłami innych substancji bioaktywnych: enzymów, błonnika, steroli, terpenów, olejków eterycznych, przeciwutleniaczy, bioflawonoidów, inne substancje lotne itd. Substancje te przeważają nad negatywnych wpływem działania [...]
[...] przy zwiększeniu kalorii (kwestia doboru pokarmu). Niemniej jednak tak jak Aga zaznaczyła - istotny jest całokształt strategii żywieniowej (zbyt ogólne pytanie). Kalorie nie są najważniejsze. Dieta ma również spełniać wymagania ustrojowe na wszystkie niezbędne składniki odżywcze: - aminokwasy egzogenne - NKT - witaminy i minerały - błonnik
Sciemniacz - warzywa warzywami, ale kup sobie jakiś błonnik po prostu. Ja dawałem Colon C 2x dziennie na diecie tłuszczowej i było ok. Lub jakiś inny, natomiast podobno najlepsze są zawierające łuski babki płesznik (psyllium). W sklepie sfd można też kupić te łuski. A colon c to w każdej aptece. edit: jeszcze odnośnie treningu: wydaje mi się że [...]
Okres redukcyjny to nie tylko walka z nadmiarem tkanki tłuszczowej. Często w okresie tym dochodzi do niekontrolowanego ataku głodu, który potrafi skończyć się tym, że lądujesz w lodówce i wcinasz wszystko, co znajduje się pod Twoją ręką do momentu, aż nie spostrzeżesz, co się dzieje. Wszystko powiązane jest, z tym że kaloryczność posiłków jest [...]
Colon C to głównie łupina babki jajowatej, jeżeli masz łupiny a nie ziarna to masz to samo ;-). A ja coś chyba pomieszałem z tymi babkami, ale jedna i druga (jajowata i płesznik) są używane jako błonnik i na poprawę pracy jelit. Tylko że łupiny/łuski mogą być dodatkowo stosowane z powodzeniem jako zagęszczacz do potraw ;-).
[...] brzuch 82... to jest jakaś porażka. Chcę ten brzuch dobić no chociaż do 78cm. Diete w załączniku, żyje mi się wspaniale ale brzuch nie idzie, 0 głodu, zioła zdrowe tłuszcze błonnik są. Ćwiczę 3 razy w tygodniu 50 minut siłowo, 10 minut rowerka. Chcę jeszcze dołożyć jedną sesję 40 minut cardio. Bez treningu są te mniejsze kalorie w diecie. Nie [...]
[...] czy fruktoza jest "przetworzona" (nie bardzo nawet rozumiem co ten termin do końca oznacza...), ale czy jest w "stanie wolnym" czy w stanie "związanym z jakimś buforem jak błonnik". W miodzie występuje w stanie "wolnym", a więc działa jak fruktoza z proszku sklepowego. Na ten moment nie mam czasu wypisać badań, zrobię to może później jak znajdę [...]
[...] czy fruktoza jest "przetworzona" (nie bardzo nawet rozumiem co ten termin do końca oznacza...), ale czy jest w "stanie wolnym" czy w stanie "związanym z jakimś buforem jak błonnik". W miodzie występuje w stanie "wolnym", a więc działa jak fruktoza z proszku sklepowego. Na ten moment nie mam czasu wypisać badań, zrobię to może później jak znajdę [...]
/SFD/2017/5/8/c5d27039e48a49fe8eb31aede09503f6.jpg OPIS Wysoka zawartość białka w wafelku Wzbogacone o zestaw 12 witamin Wyśmienite smaki Protein Wafer to słodka przyjemność zamknięta w pysznym wafelku. Idealny puszysty krem zamknięty między warstwami chrupiącego wafelka. Uwodzi delikatnością, zachwyca intensywnym smakiem polewy. Jest to jedna z [...]