[...] OK jak najbardziej, arachidowe - OUT. Zastąp np migdałami. Płatki/migdały zalej na noc wodą - a poprawisz ich strawność i wyeliminujesz część substancji antyodżywczych. 2: buraki jedz od czasu do czasu (kwas szczawiowy), masz poro białka już w kolejnym posiłku. 3: j/w 4: serek w brew pozorom nadaje się na posiłek potreningowy. To mit, że [...]
[...] są to kanapki lub jakies parówki lub jajecznica czyli to co najczesciej ludzie jedzą, na obiad jest mieso do tego ryż lub makaron lub ziemniaki i jakaś jarzynka najczęsciej buraki bo to uwielbiają moje dzieci. Kolacja to podobnie jak śniadanie, ale czasem jak nie ma na spokojne jedzenie czasu i jestesmy na miescie to niestety wtedy jest [...]
[...] luksus (ale czasem sobie funduję) Jako specjalista od polędwicy wołowej podpowiem, że duży procent z tego co w sklepach sprzedawane jest jako polędwica wołowa jest koniną a buraki odkwaszają organizm, oczyszczają watrobę, wspomagaja procesy odnowy, są tanie, kosztują tylko dużo czasu (sok musi się odstać minimum 3 godziny bo inaczej po wypiciu [...]
[...] chude mięso, tłuste ryby, chudy nabiał, tranik, oliwa z oliwek, ograniczone ilości orzechów i nasion a dla zapchania gotowane warzywa (kalafior, brukselka, marchew, buraki - ostrożnie z warzywami strączkowymi) sałata, pomidor. Ogranicz do minimum skrobię - najlepiej w formie kaszy gryczanej, pieczywa razowego (nie mylić z ciemnym ). [...]
[...] :). Ja osobiście wątrobę jem co najmniej 2 razy w tyg. bo też bida u mnie. Szukaj też promocji na mięcho czy ryby bo czasem można się niedrogo obkupić. Warzywa z patelni to nie to samo co zwykłe. To samo preparat, nie odda w całości warzywek. Marchew jest tania, kup też buraki bo nie są drogie. Brokuły też możesz spokojnie od czasu do czasu.