Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] co polecicie? Jakie dodatkowo źródła tłuszczu? Planowałem czasami jajecznicę na maśle 82℅. Do smażenia nadaje się kokosowy? Jaki jeszcze olej mogę używać do smażenia? Co do bułki Graham może zamienię na suche pieczywo żytnie? Ew. Wafle ryzowe. Albo pieczywo razowe? Zmieniony przez - Nyeth w dniu 2016-04-19 11:12:03 Zmieniony przez - Nyeth w [...]
zwiększ troche ilosc np nie jak w 2 posilku 1 bulka tylko daj z 3 bułki(oczywiscie razowe/żytnie), poprostu u Ciebie najważniejsze są węglowodany. Kreatyny sobie juz nie odpuścisz? Do posilku z ziemniakami daj ich okolo 200g Życie jest za krótkie by być małym.....
Chyba zaczęłabym od tych 2500, by zobaczyć jak na Ciebie działa ta pula kalorii, te 2200 na początek może okazać się za mało, przyjdzie zastój i zostaniesz niebawem na biednych 1700kcal... Masło orzechowe raz na jakiś czas : http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy Z taką ilością [...]
to bardzo dobry pomysl, jesli chodzi o te pory godzinowe :-)) jeszcze zalezy o ktorej godzinie konczysz trening, bo jak o 20;30 to jedzenie o 21 posilku jest stanowczo za wczesnie. minimum ta godzine odstepu powinna byc. ale jaki talerzyk? zarcie do pudelka i wsuwaj z pudelka. ja np. nie korzystam w ogole z mikrofali w pracy. jem posilek w takiej [...]
Na pewno podbiłabym tłuszcze na 100g około (kosztem węglowodanów) Ile wyszło Ci na bilans zerowy? Nabiał wybieraj półtłusty, tłusty. Mniej przetworzone są. Ogólnie masz sporo nabiału, mało mięsa, omelt wrzuć każdy składnik osobno. Bułki wymień na żytnie, na zakwasie z piekarni nie z supermarketu, bo często są mrożone. Szynki wymień na świeże mięso [...]
Czekaj, robisz redukcję, bilans zero wyszedł Ci na 3400?? Więc od tych 3000 tys mozesz zacząć, 1-2 tygodnie i zobaczysz jak waga i obwody reagują na daną kaloryczność. Natomiast ja zwiększyłabym tłuszcze, by mieć minimum 1, a nawet 1,2g na kg mc tłuszczy, wtedy gramowo węglowodany nieco się zmiejszą. Czerp je z kasz : jaglana, gryczana, [...]
Dzięki !! :) co do makro na pewno tak ustale ! :) i teraz pare pytan kolejno do Ciebie 1. Dlaczego 2 porcje? gdyz mieszam jaja z odzywka bialkowa, zurawina wrzucam na papier dobieczenia i robie fajnego placka i na to maslo orzechowe. Fajne danie - smaczne i z dobrym makro dlatego chcialbym 60g tam zostawić. Bo 60g białka w prochu to za dużo ;-) [...]
[...] gotowych produktów typu"pierś smażona", tylko podaj mięso z piersi ważone przed obróbką i tłuszcz uzyty do smażenia, wtedy jest bardziej wiarygodnie policzone. Poza tym 50 g bułki, to ile, pół? Pieczywo to tez nienajlepsze żródło ww. Jak już to żytnie na zakwasie. Szynki sklepowe do wyrzucenia - lepiej dac kawałek samodzielnie upieczonego mięsa. [...]
[...] ( indyk, kurczak, czasem schab), ale jednak nie nonstop, wiec czymś trzeba to zastąpić. 5) nie spodoba Wam się też na pewno chleb, ost. często mieszany, były też jakieś bułki. To staram sie zmieniać. spróbuję piec teraz wiecej domowego chleba i jeśc go nie wiecej niż raz dziennie. od dziecka byłam przyzwyczajona że pieczywa zawsze jadłam [...]
[...] ( indyk, kurczak, czasem schab), ale jednak nie nonstop, wiec czymś trzeba to zastąpić. 5) nie spodoba Wam się też na pewno chleb, ost. często mieszany, były też jakieś bułki. To staram sie zmieniać. spróbuję piec teraz wiecej domowego chleba i jeśc go nie wiecej niż raz dziennie. od dziecka byłam przyzwyczajona że pieczywa zawsze jadłam [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Zamiast kajzerek radziłbym ciemne pieczywo (bardzo polecam bułki przenno-żytnie z biedry) , ponieważ białe pieczywo tuczy mocno a tego nie chyba nie chcemy ;)
Ale tutaj nie chodzi o to, by było niedobre, czy żeby ją zepchnęło na "złą" drogę. Samozaparcie musi znaleźć w sobie, trochę odwagi, by poszaleć w kuchni...a cuda można zrobić "ze zdrowych rzeczy" serio. Wejdz w mojego bloga, wejdz w dział KUCHNIA SDF, mnóstwo przepisów...aż slinka cieknie. Pomarańczę mimo wszystko dodałabym do posiłku, ten [...]
[...] W 72g dodaj oliwy, słabe źródła węgli mógłbyś do shake dodawać płatków owsianych(zmienjaszając ilość pozostałych produktów) tak żeby one były głównym źródłem ww II posiłek 2 bułki (grahamki lub żytnie) z szynką serem banan około B15g T 7g W60g- bez gainera 100g gainera 20% białka wywal gainera i banana dodaj więcej szynki(dobrze jakbyś [...]
Kukurydzę wymień na świeże warzywa (pomidor, sałata, ogórek etc) węgle spokojnie wrzuć na kolację, z tą kukurydzą Ci się w ogóle nie kalkuluje zobacz ile ma węgli, w zamian z kukurydzę dodaj tam tego ryżu/kaszy. Ketchup wywal (kupa cukru), kurę wymieniaj na tłustsze mięsa. Bułki grahamki są zazwyczaj zabarwiane karmelem, jak już jadasz pieczywo [...]
[...] grahamka / 2 kromki chleba ciemnego + ser topiony / biały ser / pomidor / ser Bieluch / plasterek cieniutkiej mielonki/plaster żółtego sera toasty gouda itp. lepiej kanapki/bułki z piersią kurczaka, mielonka na pewno zdrowa nie jest zamiast sera toasty gouda daj zwykły ser zółty Trzeci posiłek ok.15.00 przed treningiem Ziemniaki 350/400g + [...]
Bułki pszenne zamień na żytnie , staraj się zamieniać produkty na pełnoziarniste - aniżeli te z białej mąki - to że robisz mase nie oznacza że możesz jeść ,,śmieci" ponieważ jedyna masa jaka pójdzie w górę to ta z tkanki tłuszczowej a nie mięśniowa. A chyba nie na tym Ci zależy.
W pracy możesz jadać wiele innych posiłków, które będą "lepsze" od zimnego ryżu (ja tam nie narzekałam, jadłam zimne, kwestia przyzwyczajenia, serio). Można jeść placki jaglane/owsiane, babeczki z bananem, bakaliamy, czy z jabłekiem, czy na wytrawnie z mozzarellą, cukinią i papryką...batony proteinowe, no cudawianki. Deja już...zaznaczyła po taz [...]
Posiłek nr 1 +Ser biały twarogowy chudy 250g z miodem lub dźemem(50g) //100g SERA, 20g DŻEMU/MIODU. +Pieczywo chrupkie 10 sztuk OLIWA Z OLIWEK 10g. Posiłek nr 2 +Bułki pełno ziarniste 5 sztuk(około 200g) //NIE TYLE PEŁNOZIARNISTE CO RAZOWO-ZYTNIE CIEMNE +szynka z kurczaka 150g +masło około 15g //ZAMIAST MASŁA SEREK LIGHT. ZA TO DORZUĆ [...]