Witam , proponuje ułożyć dietę zbilansowaną. Dieta zbilansowana to dieta, która dostarcza nam wszystkiego czego potrzebujemy, czyli: - makroskładników – węglowodanów, białek, tłuszczu - odpowiednich wartości tych makroskładników, zgodnych z zapotrzebowaniem organizmu, na który składa się nasza podstawowa przemiana materii, tryb życia, rodzaj [...]
Jeśli jesteś osobą, która nie toleruje kazeiny i laktozy, to nadal pozostaje Ci wiele alternatyw w postaci odżywek białkowych. Na pewno dobry dla Ciebie będzie hydrolizat białka serwatkowego, niektóre izolaty lactose free. Na pewno nie znajdziesz kazeiny i laktozy oraz soi w hydrolizacie białka wołowego. Nie znajdziesz ich też w białku jaja, [...]
Witam. Od czego zacząć? Usiądź na krześle, zastanów się, weź kartkę i wypisz sobie na niej przyczynę Twojej nadwagi. Dodatkowe kilogramy nie biorą się z powietrza i nie biorą się też z aktywności fizycznej. Jestem przekonana, że na Twojej karteczce znajdą się słodycze, fast foody, słodkie i słone przekąski, słodzone napoje gazowane jak i soki [...]
Witaj, na początek warto zadać sobie jedno strategiczne pytanie. Skąd wzięła się Twoja nadwaga i jakimi produktami i stylem życia do tego doprowadziłeś. Mogły nimi być: fast foody, słodzone napoje, piwo i alkohol, słodkie, słone przekąski, co w efekcie skutkowało nadmiarem kalorii. Oczywiście te opisane wyżej produkty będzie trzeba wyeliminować [...]
Zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do [...]
Bialko powinno miescic sie w przedziale od 2,3 -3,1 g białka na kg beztłuszczowej masy ciała, czyli od 202,4 do 273 g białka (od 809 kcal do 1092 kcal), od 20 do 27,3%, Tutaj już indywidualnie musimy kalibrowac jaka ilosc bialka nam sluzy. Ja obecnie tetsuje nieco wieksze ilosci w granicach 3,5g na 1 kg masy ciala i ogranizm sobie daje z tym rade [...]
Niestety, ale nikt z nas nie jest w stanie stwierdzić tego, jak Twój układ trawienny zareaguję na określone produkty spożywcze. Szczególnie w przypadku odżywki białkowej. Jeżeli masz w tym kierunku jakieś problemy, to nie pozostaje nic innego, jak przetestować samemu i na podstawie reakcji organizmu wyciągnąć odpowiednie wnioski. Skoro, jak sam [...]
Cześć! Przy wyliczaniu zapotrzebowania kalorycznego musisz wziąć pod uwagę swoją dzienną aktywność, w Twoim wypadku kroki, których jest wiele, więc dzienna aktywność jest duża. Dodatkowo aktywność treningowa, czyli Twoje treningi z gumą, które musisz sama ocenić czy są trudne i ciężkie. Dodatkowo waga, wiek, wzrost itp. [...]
Na początek warto wspomnieć, że w trakcie budowania masy mięśniowej niezbędny jest dodatni bilans kaloryczny. W skrócie, musisz jeść ponad swoje zapotrzebowanie. Bez tego budowanie masy mięśniowej jest niemożliwe. Oprócz nadwyżki energetycznej potrzebujesz także budulca, dlatego kolejnym ważnym elementem jest wyższy udział białka w diecie. Zadbaj [...]
Kup białko o smak naturalnym i mieszaj w odpowiednich proporcjach z białą czekoladą. Ja zawsze tak robię bo wszystkie "smakowe" białka są dla mnie za słodkie. a próbowałeś wersji econo? są wyraźnie mniej słodkie https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_WPC_Protein_Econo-opis26459.html
Witaj, produkty spożywcze sypkie/suche w których składzie są białka i węglowodany mają najcześciej miedzy ok 350-390 kcal. Wynika to z tegom, że białka i węglowodany mają podobną wartość kaloryczną. Zauważ, że zarówno odżywka typu gainer jak i odżywka białkowa oraz samo carbo mieszczą się właśnie w tych granicach. Tyle samo ma mąka, ryż i [...]
Zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do [...]
Witam , znaczna część trenujących na siłowni osób zwraca jedynie uwagę na to, by zapewnić jak największą podaż białka, uznając ten składnik za kluczowy dla rozwoju muskulatury. Tymczasem zarówno dla zachowania zdrowia, jak i prawidłowego utrzymania zadowalającego progresu na treningach i konsekwentnej poprawy kompozycji sylwetki ważna jest także [...]
Jeżeli chodzi o porządną kartę na brzuchu, to raczej się nie uda, ale jeżeli w 3 dni przejdziesz na keto i utrzymasz przez miesiąc Plus skupisz się na brzuchu i będziesz przyjmował dodatkowe białko, to jak nic będzie zarys mięśni.
To zdjęcie, które wkleilem to to o co się założyliśmy, czyli do czego chce się doprowadzić mniej więcej w miesiac, plan takiego makro I 3400+cardio jest git? Dodatkowe białko tzn? Mam jeść więcej niż 164?
To zdjęcie, które wkleilem to to o co się założyliśmy, czyli do czego chce się doprowadzić mniej więcej w miesiac, plan takiego makro I 3400+cardio jest git? Dodatkowe białko tzn? Mam jeść więcej niż 164? wiec teraz daj zdjecie swojej aktualnej sylwetki zeby była jasnosć
Białko Allnutrition wpc wpi w porównaniu do innych firm wychodzi bardzo korzystnie cena/ilość/jakość , bardzo dobre smaki , jest ich tyle że będziesz miał w czym wybierać...polecam , sam używam tylko tego białka... Sos zero słodki dla mnie nr1 Allnutrition Choco Nut...
Witaj! Jakies opinie o białku 100% Whey Mass, produkt o ktorym wpsominasz nie jest bialkiem w rozumieniu odzywki bialkowej, a po prostu GAINEREM Gainery są popularnymi produktami dla osób aktywnych, ich celem jest dostarczenie wysokiej dawki energii w formie płynnego koktajlu. Zazwyczaj są to odżywki, które podzielone są ze względu na ilość [...]
Nie jest w pełni bezpieczne z uwagi na występowanie ryzyka obecności bakterii salmonelli w białku jaja. Żółtka jak najbardziej można spożywać na surowo. Oczywiście ryzyko takie jest niewielkie, ale jednak istnieje i w przypadku jajek jest ono większe niż w stosunku do innej żywności. Poza tym są badania, według których białko surowego jajka ma [...]