oj apokalispa niestety mnie zawiodles:/ no dobra to zrobmy przelicznik ile kosztuje gram bialka wszystkich popularnych bialek na rynki KTO CHETNY(sogow duzo poleci)????? natomiast ja moge juz napisac podsumowanie: ostrowia wymiata, rolmlecz chu..y , a bialka firmowe jedne drogie drugie jeszcze drozsze....kto sie nie zgadza z takim [...]
[...] w tym rodzaju bo producent jest nieznany Wieksza watpliwosc mialbym co do skladu normalnych odzywek (tak jak w badaniu paru bialek to wyszlo ze nie mialy one takiej ilosci bialka jaka powinny miec) z prostego powodu - ostrowia nie jest sprzedawana z zalozenia jako odzywka wiec producentowi nie powinno zalezec na tym zeby naciagac jej prawdziwy [...]
[...] jest tak jak napisalem min 8% i niemysle ze niemoga byc spelnione jednoczesnie wszystkie te warunki, tzn ze jest to wartosc %w suchej masie(co by zreszta oznaczalo ze bialka tez jest tam mniej) , oraz ze jest tylko 6gr wegli gdyz to by oznaczalo ze 8% z suchej masy wynosi 6gr a to oznacza ze sucha masa wynosi 75gr a z tego by wynikalo ze [...]
Jeszcz słówko do tych, którzy sugerowali, że ja udzielam sie w tej dyskusji, bo Ostrowia to konkurencja dla Olimpa... Jak napisałem wcześniej - chodzi mi tylko o pradę i o to, aby na czarne nie mówić białe. Jaką konkurencją dla Olimpa jest wpc Ostrowii?... Takie tematy pojawiają się co jakiś czas. Panowie - wy tylko patrzycie na rzeczywistość [...]
[...] Ale prawda jest taka, ze wszystkie proteiny serwatkowe zawieraja pewna ilosc tluszczu, poniewaz calkowite usuniecie wszystkich sladowych ich ilosci, wymagaloby hydrolizy bialka, co z kolei prowadziloby do jego denaturacji i zaniku dzialania biologicznego..." "..." "...pyt. Zatem ten ukryty tluszcz we wszystkich [...]
[...] the effects of an oral proteolytic enzyme system on whey protein concentrate metabolism in healthy males http://www.jissn.com/content/5/1/10 dwie grupy spozywające: -50g bialka (85%;Alacen 131, NZP North America) + 2,5g enzymow proteolitycznych (Aminogen® Triarco Industries, Wayne, NJ) -50g bialka (85%;Alacen 131, NZP North America) [...]
rozumiem o co Ci chodzi nie ma to większego znaczenia czy trenujesz po 2 posiłkach mięsnych czy po 1 mięsnym. Ogólnie chodzi że mięso/ryby to najbardziej wartościowe źródła białka i po to masz mieć go dużo(w 3-4 posiłkach) żeby każdy Twój dzień miał odpowiednią ilość wysokiej jakości białka. A trening koniecznie popraw rozpisz i wklej tutaj a na [...]
Piszesz, że nigdy nie ograniczałaś drastycznie kalorii... no bo właściwie to z czego miałabyś ograniczać? Masz głodową miskę, jesz tyle, co malutka dziewczynka, a jesteś dorosłą kobietą. Tłuszczu co najmniej 4x za mało, białka też tyle, co kot napłakał. Można przy ograniczeniach finansowych jeść mięso/ryby, wystarczy mądrze wszystko [...]
Po pierwsze za duzo wszystkiego. Przy klatce robisz trening albo hantlami płasko + skos + rozpiętki albo sztanga płasko + skos + rozpiętki. Nie mozęsz stosować na treningu jednego i drugiego. A pro po barków - za dużo ćwiczeń na boczny akton, zostaw 2 ćwiczenia na boczny i ćwicz też przedni akton. Martwy ciąg stosuje się przy treningu pleców a nie [...]
Dalej za mało kcal, białka ( przy twojej wadze ma być koło 180g), tłuszczu ( przy twojej wadze ma być koło 90g). W śniadaniu dalej nie masz dobrego białka. Zmieniony przez - lukaszq15 w dniu 2016-03-15 21:59:28
Trening jest do dupy, bo nie robisz ćwiczeń przy redukcji najważniejszych. Robisz zestaw plażowy jak małolaci. Plan treningu redukcyjnego powinien opierać się na ćwiczeniach złożonych z wolnymi ciężarami. Przysiady ze sztangą, martwy ciąg, dipsy, podciąganie na drążku, wiosłowanie sztangą, wyciskanie żołnierskie - to ćwiczenia podstawowe, które [...]
Makroskładniki są podawane przed obróbką termiczną. Załóżmy 100g piersi z kurczaka ma 20g białka, 1g fatu i 0 węgli, po upieczeniu odchodzi z niej np 20gram wody, ale 20gramów białka wciąż pozostaje.
Makroskładniki są podawane przed obróbką termiczną. Załóżmy 100g piersi z kurczaka ma 20g białka, 1g fatu i 0 węgli, po upieczeniu odchodzi z niej np 20gram wody, ale 20gramów białka wciąż pozostaje. Czyli wtedy po upieczenie jak nie mam podzielonych porcji a piekę całą część kurczaka to jak ważyła przed upieczeniem 400g a wody zeszło np 200g to [...]
[...] dodac: nabierajac masy staraj sie jesc jak najwiecej ww zlozonych (ryz,kasza,pieczywo zytnie,platki owsiane,platki z pelnego ziarna,makarony,ziemniaki) oraz jak najwiecej bialka zwierzecego (o najlepszym wspolczynniku biologicznym)-tzn. drob, chude mieso (wolowina), ryby, ser bialy, jaja. komponuj posilki z glowa (tzn. nie wsuwaj wiecej niz [...]
Posiłek 3 / 5 - posiłek przed / po treningu MA BYĆ PEŁNOWARTOŚCIOWY w białka / węgle / tłuszcze. Na kolację dodaj więcej białka i wywal banana. Banana daj bezpośrednio po treningu (na siłowni zjedz + do tego odżywkę białkową WPC). Jeżeli masz możliwość to zmieniaj piersi z kurczaka na inne podroby, jest to nawet wskazane. Urozmaicaj źródła [...]
nadmierna ilosc bialka , zwlaszcza pochodzacego nie z naturalnego pozywienia moze wywolac niestrawniosc. bialko takie jesli nie bedzie zawieralo witamin, mineralow i innych zwiazkow niezbedznych do jego wchlaniania i zagospodarowania , jedynie obciazy ustroj amoniakiem jak tez moze byc przyczyna wypryskow skornych i zmian alergicznych na skorze. [...]
Dawka 150g nowego gainera jest polecana głównie osobom majacym dość duży problem z przyrostem masy ciała. W jednej porcji jest: 640 kcal 45g białka, 10g tłuszczu i 91g węglowdanów. Taka porcja pozwala skutecznie podnieśc kalorycznosć diety. Z opini klientów, dawka 150g w nowym gainerze nie jest zbyt skondensowana i nieźle smakuje. Jako wersje [...]
W przypadku białka możesz ... 1. uwzględnić tylko białko pochodzenia zwierzęcego - w przypadku ostrego masowania całkiem ciekawy pomysł, dla większości - z moich obserwacji - najsłuszniejsza metoda 2. uwzględniasz białko pochodzenia zwierzęcego oraz bierzesz połowę sumy białka roślinnego - wersja optymalna jak dla mnie, lubię ją, nie narzekam [...]