Skoro Twoje zapotrzebowanie kaloryczne organizmu wyszło 3200 kalorii, to tyle też bym ustawił w rozpisce diety. Nie widzę powodu ku temu, aby jeść poniżej zapotrzebowania kalorycznego. Rozkład składników odżywczych wygląda sensownie. Posiłek numer trzy, z owoców lepiej będzie rozłożyć na inne posiłki, zamiast podbijać niepotrzebnie glukozę w [...]
Nie jeszcze jakiś zostal do zjedzenia,ogólnie sa naprawdę smaczne tylko dla mnie za mało białka. Szkoda ze nie ma jakieś opcji troche droższej powiększonej o dodatkowe mięso,tak aby na porcje bylo te 50-60 gram
Ja mam takiego kolegę, który od x lat robi redukcję - tylko że strasznie lubi węgle a nie lubi białka (produktów białkowych). No i ciągle się dziwi że redukcja nie idzie - ale chłop ważący 120+ kilo zjada poniżej 100 gram białka, za to z węgli i tłuszczu ze 3 tys. kcal licząc na oko jak mi opowiada co i ile zjada. I mówi że nie ma opcji żeby jeść [...]
Super że się tak dobrze czujesz. Oby tak dalej Co do diety to jestem jednak za tym zeby dietę urozmaicać. Np. Takie mascarpone w diecie nie zaszkodzi ale uważam że codziennie nie jest najlepszym źródłem ani białka ani tłuszczu. Więc lepiej rotować produktami
Miss ja już nie raz mówiłam że zapewne gdybym miała kategorie wagowa niższa to dużo trudniej byłoby mi trzymać jakiś rygor żywieniowy. Tak sobie to przynajmniej wyobrażam bo ja niższa kategoria wagowa to byłam jakoś na przełomie gimnazjum /liceum haha. Ostatnio jakoś łatwiej mi przychodzi takie ściśle trzymanie się założeń. Może po prostu [...]
Witam, co prawda bardzo często czytam forum, ale nie było kiedy się wypowiadać :) Planuje cykl na redukcję. 1-12Prop 1ml c2d 1-12 Masteron 1m lc2d 4-12 Tren Acet 75mcg c2d Helios 1ml co 2 dni później zwiększać stopniowo T3 50mcg Teraz pytanie, czy po odstawieniu terna dalej jechać na propie i masteronie aż to pożądanego rezultatu ?? jeśli tak to [...]
W XXI wieku do łask wracają niektóre metody lecznicze typowe dla wieków średnich. Trochę to smutne, trochę przerażające. Nie, to nie znaczy, że „alternatywne terapie zdrowotne” zalecają lub aplikują lekarze, zwykle ludzie sami wyszukują podobne rozwiązania w Internecie. Renesans przeżywa morsowanie, które przynosi znikome korzyści i prawie same [...]
Ilość białka i tłuszczów trzymasz na takim samym poziomie. Tutaj nic nie ulega zmianie. Chyba, że zmienisz cała koncepcję diety, bazowania na tłuszczach, a nie na weglowodanach. Wchodzisz na zerowy bilans kaloryczny i podbijasz węglowodany. Jeżeli chodzi o efekty, to wydają się bardzo dobre. Ładny spadek obwodu w pasie, przy niewielkich spadkach [...]
[...] mi podpowiedzieć jak zakończe za 3 tygodnie redukcje. To przechodze na 3000 kcal na 10-14 dni , to na jakim poziomie utrzymywać białko i tłuszcze tak jak na redukcji 2g bialka i 1 g tłuszczu , czy mniej . Po tej przerwie od ćwiczeń 10 - 14 dni , znowu wejść na redukcje na 10-12 tygodni i zapotrzebowanie zostawić na 2600 Kcal z białkiem 2 g [...]
Witam, mam pewien problem, a mianowicie z tym, że podczas budowania masy tyje, ale tylko w okolicach brzucha... Nogi, ręce są nadal bardzo słabiutkie... Czy wie ktoś może w czym może leżeć problem? Oczywiście ćwiczę regularnie 3 razy w tygodniu każda partie ciała, dostarczam odpowiednią ilość kcal, węgli, białka i tłuszczy Waga idzie do przodu, [...]
z tego co piszesz to masz kompletnie nieuregulowane żywienie, przez co mogą być cyrki - flora jelitowa jest pewnie w opłakanym stanie (fermentowane produkty mleczne, kiszonki), najprawdopodobniej jesz za mało kcal i dostarczasz za mało makroelementów, spożywasz za mało błonnika, nie dostarczasz organizmowi mikroelementów (warzywa, owoce, [...]
U mnie powoli odzywa się zmęczenie materiału. Rozpoczynam 7y tydzień masy. Waga od 3 tygodni się nie zmienia, mimo że 2-krotnie podbijałem kalorie. Jednak wymiary minimalnie idą do przodu, a siła już w ogóle. Właściwie przy każdej partii dokładam liniowo z treningu na trening. Niestety od pewnego czasu czuję taki kłujący ból promieniujący od [...]
jest to tak słabo widoczne, że nie chce mi się przychylać i mrużyć oczu, ale jeżeli będziesz bazować na produktacvh takich jak opisałeś post wcześniej to będzie ok a tutaj dodatkowe pare linków http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html [...]
Kupiłem niedawno parowar i generalnie jest bardzo dobry, ale jest jedna rzecz, z którą nie mogę sobie poradzić. Otóż kiedy gotuję w nim pierś z kurczaka to po 5 minutach zaczyna podnosić się woda i robi się piana. Przez to również woda wycieka spod pierwszej miski na blat. Wiem, że jest to efekt ścinania się białka. Zawsze przed gotowaniem [...]
Cześć! Na samym początku warto jeszcze raz obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, wzór znajdziesz poniżej: http://www.sfd.pl/-t276436.html Następnie odpowiednio podzielić kalorie na makroskładniki: Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g [...]
W sumie tak, talia to może rzeczywiście kwestia genetyczna no i czym wiecej mięsa na sobie to ta talia większa. Tylko z tą talia to tez chodziło że z wywalona idą w parze problemy trawienne :p bo wiesz, rano wstajesz brzuch płaski, a po 3 posilkach z mięsem już wywalony jak piłka. No ale fakt. Schodzisz z ilosci jedzenia i ta talia mimo wszystko [...]
Spróbuj może indyka zamiast kurczaka. Ja też ciągle miałam ,,śmierdzące" gazdy. Nic nie zmieniłam w diecie, jedynie rodzaj mięsa i jest o wiele lepiej - ZERO PROBLEMÓW TRAWIENNCY. A wiesz, że u mnie tego białka też sporo leci.
Chcesz redukować to musisz mieć deficyt kaloryczny . Zaczynasz od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
Tak jak pisałem na górze, wrzucam dietę tutaj do oceny, są to dwa zdjęcia jednego dnia: https://ibb.co/qRmpZg6 https://ibb.co/kqPrpYg Węgle którymi będę rotował w posiłkach to ogólnie kasze jaglanaj/jęczmienne/gryczana. Ryż brązowy/biały, makarony pełnoziarniste. Białka: mięso z piersi kurczaka/indyka, schab wieprzowy, ryby Tłuszcze: orzechy [...]