Skład jak na odżywkę węglowodanów białkową jest całkiem dobry. Osobiście jednak kompletnie nie widzę sensu w wydawaniu tyłu pieniędzy na ten produkt. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie zakup dobrej jakości węglowodanów z owsa lub ryżu i osobno koncentrat białka serwatkowego. Możesz wtedy decydować o tym, jakie chcesz spożyć proporcje białka [...]
Zerknij chociażby tutaj: http://www.sfd.pl/PIERWSZE_PRAWDZIWE_MRP-t320827.html Jak chodzi o to białko to w okolicach treningowych jedz jakąś wołowine/pierś a kazeiny zostaw na noc.
[...] i źródeł pożywienia. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] swoje zapotrzebowanie i nakierujesz je na cel w każdym przypadku niezależnie jaki będzie Twój dany cel treningowy (lub wagowy). Jak już wspomniałam potrzebne Ci będzie białko. Z perspektywy kobiety wiem, że większa ilość białka w diecie czerpana ze źródeł mięsnych i nabiału nie zawsze jest korzystna dla naszych jelit. Dlatego warto rozważyć [...]
Odżywka białkowa jest suplementem diety specjalnego przeznaczenia żywieniowego zawierającym z reguły od 65 do 85% białka w swoim składzie. Celem stosowania jej jest uzupełnienie braków białka w diecie. W sytuacji, gdy nie mamy czasu, ochoty, możliwości na przygotowanie, czy zjedzenie stałego posiłku, składającego się z mięsa, ryby, jaj, czy [...]
[...] przy tej okazji radzę Ci, aby korzystać z maksymalnie dużej ilości źródeł białka. Bazuj głównie na chudym mięsie, rybach, jajach, serach, roślinach strączkowych oraz odżywce białkowej: białka mleka, białka jaja, białko wołowe, a także odżywki bazujące na białkach roślinnych. a co do suplementacji: Zestaw który wymieniłeś, to typowa suplementacja [...]
A w.w+białko- to zależy od wielu czynników... -żródła tych składników -wieku -stanu zdrowia -pory dnia -całodziennej diety -prędkości metabolizmu itd itd itd ZAPRASZAM do udziału w akcji "Trenuj z nami CYKLICZNIE" http://www.kulturystyka.pl/artykuly/120 KONSULTACJE INDYWIDUALNE-MÓJ MAIL PRYWATNY- POWIADOMIENIEM Z SFD-ZAPRASZAM
[...] sylwetki przyczynia się również jakoś spożywanych produktów. Dlatego zwróć uwagę na makroskładniki, ustaw sobie odpowiednie proporcje białka (podczas redukcji warto aby białko było nieco wyżej niż zwykle), węglowodanów oraz tłuszczy. Wyeliminuj z diety wysoko przetworzone pokarmy, słodycze, które nie sprzyjają redukcji wagi, słodzone napoje [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] lecz w przypadku celiakli nawet śladowe ilości glutenu mogą być niebezpieczne. Produkt który jest oznaczony gluten free i jednocześnie nie jest białkiem mlecznym, to np. białko od firmy Vitalmax 100% natural egg protein. https://www.sfd.pl/sklep/Vitalmax_100_Natural_Egg_Protein-opis38990.html Odżywki białkowe na bazie białka jaja kurzego [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] funkcjonować. Stąd tak ważne jest zapewnienie organizmowi odpowiedniej ilości tego makroskładnika. Tłuszcz zawiera w jednym gramie 9kcal, a więc ponad dwukrotnośc tego co białko czy węglowodany. Tłuszcze możemy podzielić na : - kwasy tłuszczowe nasycone, (brak wiązań podwójnych) - kwasy tłuszczowe jednonienasycone, (jedno wiązanie podwójne), - [...]
Witaj, Najważniejsze to oczywiście wyleczyć się solidnie i nie świrować wtedy o tym, że będą "jakieś spadki", że stracimy ciężko wypracowaną miesiącami muskulaturę i w tydzień choroby cofniemy o pół roku w efektach siłowych. Często widzę takie rozumowanie ludzi podczas delikatnych, a także cięższych infekcji, chorób, przerw spowodowanych jakimś [...]
Witam Faktem jest, iż możemy spożywać nawet do 2,5-3g białka na kg masy ciała w okresie redukcji tkanki tłuszczowej i nie spowoduje to zatrzymania postępów czy tycia, gdyż białko nie ma charakteru energetycznego. Jednak z tym składnikiem również można przesadzić i warto pamiętać o procesie takim jak glukoneogeneza, czyli enz przekształcania [...]
Z tego co kojarzę te białka 4f to najpopularniejszy i powszechnie stosowany koncentrat białka serwatkowego. Jeżeli tak jest, to spójrz czy ma zadowalającą Ciebie ilość białka w 100g ,czy też na jednorazową (z reguły około 30gramową) porcję. Do tego ile ma cukrów prostych, tłuszczu i jakie warianty smakowe do wyboru. Jak wszystko będzie przyzwoite [...]
[...] + nadwyżka kalorii 2. wspomóż się odżywkami w kolorowych opakowaniach: może to być gainer (przewaga węgli nad białkiem), bulk (fifty-fifty), tylko carbo (węgle) lub tylko białko... Pijesz te pyszności w zależności od braków w diecie właśnie Aby lepiej Ci się ćwiczyło dorzuć zma apteczne (zincas forte + filomag b6) albo jeśli Cię stać to zma ze [...]
5-10gr bezpośrednio po treningu i 5 gr przed snem,jeżeli masz białko i bierzez je na noc to glutamine bierz z rana na czczo-5 gr Jeżeli pomogłem głosuj na TAK!- http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=111962 Jeżeli nie- eeee nie ma takiego numeru >>>A tak wogóle to nienawidze MATERIALISTÓW <<< .................. 1 BOLD NOWEJ [...]
[...] podaż makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]