Cześć! Na samym początku powinieneś sprawdzić jakie jest Twoje "0 kaloryczne", czyli ilość kalorii jakiej potrzebujesz by funkcjonować i nie zyskiwać ani nie przybierać na masie biorąc pod uwagę całą Twoją aktywność. Możesz obliczyć, to na kalkulatorze tutaj:
Cześć! To dobrze, że stosujesz odpowiedni system żywienia, ale nie powiedziałeś nic więcej. Może jesz za mało. Jak potrzebujesz urosnąć to zacznij od obliczenia kalorii jakie Ci są potrzebne do wzrostu. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne znajdzie w linku. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni [...]
[...] mięśni 2) wiek 29 3) waga/wzrost 90/197 4) staż treningowy ok 4 lata w sumie (z przerwami) 5) cel cyklu na chwilę obecną redukcja 6) stosowane już wcześniej suplementy białko 7) stosowane wcześniej spalacze burn4all 8) suplement stosowane przez ostatnie 60 dni wolnych od 9) ilość dni wolnych od kreatyny 10) informacje na temat diety [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] jest relatywnie prosty: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Przede wszystkim aby wyrobić sobie "kaloryfer" powinieneś popracować nad odpowiednim treningiem, jak również odżywianiem. Sam monohydrat kreatyny nic nie da, gdy nie dasz organizmowi sygnału do wzrostu ani materiałów z których będzie mógł budować mięśnie. Zachęcam do spojrzenia na poniższy artykuł aby wiedzieć ile powinieneś jeść: [...]
[...] łaknienie, jest zdecydowanie bardziej sycące niż węglowodany i tłuszcze, gdyż jego strawienie kosztuje organizm znacznie więcej energii. Przy wyborze odpowiedniej odżywki białkowej pomoże Ci nasz ranking, który znajdziesz tutaj: https://www.sfd.pl/art/Rankingi/Od%C5%BCywki_bia%C5%82kowe_ranking__najlepsza_od%C5%BCywka_bia%C5%82kowa-a907.html [...]
[...] ważna jest odpowiednia ilość białka w diecie. Białko wspiera regenerację, przyspiesza przemianę materii, a także daje odczucia większej sytości. Jeśli nie wiesz jaką odżywkę białkową wybrać, zerknij na często aktualizowany ranking: https://www.sfd.pl/art/Rankingi/Od%C5%BCywki_bia%C5%82kowe_ranking__najlepsza_od%C5%BCywka_bia%C5%82kowa-a907.html [...]
[...] masa to dodajesz ok 500 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Jest to sylwetka, która wskazuje bardzo dobry potencjał na rozbudowę. Jeżeli będziesz sumienny i dobrze ułożysz sobie żywienie, to możesz naprawdę fajną sylwetkę zbudować. Żeby wiedzieć ile powinieneś spożywać kalorii zapraszam do artykułu poniżej: Gdy odżywianie usystematyzujesz, to warto zadbać o dobry trening. Poniżej masz kilka [...]
[...] i źródeł pożywienia. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] sylwetki przyczynia się również jakoś spożywanych produktów. Dlatego zwróć uwagę na makroskładniki, ustaw sobie odpowiednie proporcje białka (podczas redukcji warto aby białko było nieco wyżej niż zwykle), węglowodanów oraz tłuszczy. Wyeliminuj z diety wysoko przetworzone pokarmy, słodycze, które nie sprzyjają redukcji wagi, słodzone napoje [...]
Witam , no niestety właściwie już sam sobie odpowiedziałeś na pytanie i znasz przyczynę słabych efektów . Jeżeli zależy Ci na znaczącym progresję to musisz ułożyć dietę . Właściwie zbilansowana dieta to dieta urozmaicona, smaczna, zapewniająca właściwą podaż wszystkich niezbędnych składników odżywczych oraz innych związków mających korzystny wpływ [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Jako osoba początkująca zamiast skupiać się na dodatkach, które możesz brać skup się na podstawach. Zacznijmy od jedzenia, bo to podstawa. Sprawdź ile kalorii potrzebujesz, poniższy artykuł pozwoli Ci to ustalić: