[...] nerwowego (tzw. efekt turbo), dbając o utrzymanie stałego poziomu wydolności. Działanie zawartych w preparacie substancji aktywnych zostało sprawdzone w oparciu o liczne badania naukowe. - skutecznie zwiększa wydolność fizyczną i sprawność psychiczną - stymuluje aktywność umysłową - zwiększa koncentrację i motywację zmniejszając zmęczenie - [...]
[...] frytki Frytki serwowane w ogromnych ilościach we wszystkich restauracjach typu fast-food mogą mieć natychmiastowe, fatalne w skutkach działanie na tętnice. Takie dane niosą badania przeprowadzone w Nowej Zelandii. 10 mężczyzn zjadło posiłek bogaty w tłuszcz, który jest powszechnie stosowany do smażenia frytek w fast-foodach. (na marginesie [...]
[...] do tłuszczu jest istotny dosyć mocno... Takie balansowanie między skrajnościami, które niby rozwiązuje wszystkie problemy jednocześnie zupełnie mnie nie przekonuje. Bardziej cenię możliwość optymalnej adaptacyji do danego sposobu odżywiania. Teraz prowadzone są bardziej wnikliwe badania odnośnie tych zagadnień, zboczymy jakie będa rezultaty...
Sprawa z dawkowaniem białka jest dyskusyjna. Cały czas mówi się o szkodliwości dużej ilości białka na nerki, a badania z którymi się zetknąłem jakoś nie bardzo to potwierdzają. Nic tak dobrze nie stabilizuje cukru we krwi jak duża ilość białka, a Charles Poliquin który ma obsesję na punkcie zdrowia zaleca je nawet powyżej 4g na kg masy ciała, bo [...]
[...] białka. Ale temat jest sporny - trudno powiedzieć na ile te enzymy wytrzymują kontakt z niskim pH przew pokarmowego (bo to też białka, które mogą ulec denaturacji). Istnieją badania które jednak potwierdzają, że enzymy roślinne mająwpływ na w/w proces, pisałem o tym tutaj:substancja-zawarta-w-kiwi-pomaga-w-przyswajaniu-bialka - mało prawdopodobne [...]
[...] od lat,zdarzały się momenty,że obniżałem te białko na krótkie okresy ale nigdy nie było niżej niż 3g/kg,nie odczuwam żadnych negatywnych skutków jego wysokiego spożycia,badania są ok,nerki mam zdrowe,na redukcji mamy taki tego plus,że białko dobrze tłumi apetyt i tego głodu nie czuć tak szybko no i wydaje mi się,że regeneracja jest [...]
[...] poziomu markerów nie wskazywały, że większa ilość białka jest szkodliwa dla zdrowych nerek. Ale przeciwnicy diet wysokobiałkowych zawsze mogą powiedzieć, że przeprowadzone badania nie trwały wystarczająco długo i nie uwzględniały takich ilości białka jakie w rzeczywistości spozywają wyczynowcy/kulturyści. Były prowadzone różne badania o czym [...]
[...] i innymi pokarmami zawierającymi skrobię. Mimo zmiany poglądów dietetyków i lekarzy oraz szerokiej akcji informacyjnej przyzwyczajenia żywieniowe zmieniły się nieznacznie; badania pokazują, że spożycie węglowodanów (z cukrem włącznie) rzadko osiąga 50% całkowitej podaży energii. Ta sytuacja, jak widzieliśmy, nie ułatwia kontroli zachowań [...]
[...] Powszechnie mierzonymi parametrami są: współczynnik BUA (opisujący zależność współczynnika tłumienia od częstotliwości) oraz prędkość dźwięku. Jak wyjaśnił PAP kierujący badaniami dr Jerzy Litniewski, w prowadzonych w Instytucie pracach badawczych wykorzystywany jest nie sygnał przechodzący przez kości, ale sygnał wstecznie rozproszony [...]
[...] z czym wczesniej bywalo roznie. 6. Taurine Mega Caps Aminokwas wspomagajacy synteze bialka i hamujacy katabolizm. Ulatwiajacy redukcje tkanki tluszczowej co potwierdzily badania (art. Slawka Ambroziaka). Ciezko pisac o odczuciach czegos czego sie nie czuje ale napewno byl to jeden z elementow ukladanki do poprawy wygladu 7. Koszulka, pillbox [...]
[...] dobrze reagowala na 2g inna na 2,5g inna mozliwe ze na 3g Troche nie rozumiem spozywania bialka na granicy 3,5g-4,0 czy nawet wiecej bo sa takie przypadki. Kiedy jedyne badania odnosnie ~3,0g sa na temat mozliwej szkodliwosci/nieszkodliwosci,a spozywanie 4-5g jaki moze miec cel (w diecie zbilansowanej)? kiedy aby utrzymac rownowage azotową [...]
[...] przemiane mojego klienta, juz byłego bo wyjechał za granice ;-) zanim pracowaliśmy gość trenował 7lat, miał xx kursów, pracował jako trener na siłowni, brał już towar, znał badania arty itp na pamieć ale ciągle coś nie szło. WIec co było kluczem? co 2dni miał nowy pomysł, cos przeczytał, cos usłyszał, coś mu się wydawało, coś czuł, coś myślał - [...]
[...] wyczynie można zapomnieć raz na zawsze, z racji uszkodzenia zastawek po przebytej zakrzepicy. Aczkolwiek konsultowałem się u kilku specjalistów, kolejnych trzech wykonywało badania usg-d i każdy mówił „co innego” ale wszyscy byli zgodni co do wyczynu. W zależności od stanu po zakrzepicy i rozległości jej wystąpienia, uzyskujemy diametralnie [...]
[...] , Co do szkodliwości białka , to się nie zgodzę moim zdaniem jest zdrowsze niż inne żródła albo na równi z nimi ,każdy środek dopuszczony do obrotu musi przejśc jakieś badania ,choć długofalowe skuki przyjmowania wychodzą dopiero w praniu ,ale podobnie jak wpc cz wpi produkowanych jest wiele produktów mąka , cukier i wiele innych ,jak [...]
[...] wchłanialności...." - dlatego wale serek - wychodzi tyle białka co z prochu - też piłem białko - ciekawe, że najlepsze pod każdym względem było to najdroższe - wiem, że badania dają coraz to nowe ciekawostki ale ostatni głośno było o diecie wysokobiałkowej - niewskazane, rakotwórcze - sfd173 - z tego co wyczytałem to teścia podbija: DAA, [...]
[...] na zaawansowany stopień osteoporozy. Niezwykle ważne jest więc zapewnienie młodemu organizmowi pożywienia bogatego w łatwo przyswajalny wapń. Potwierdzają to retrospektywne badania przeprowadzone w różnych ośrodkach naukowych, dowodzące, że zwyczaj picia mleka w okresie dzieciństwa i młodości zmniejsza lub oddala w czasie ryzyko pojawienia się [...]
[...] ktory sam w sobie jest jej metabolitem. być może to szczęśliwe połączenie , kto wie ? Nie jestem wrogiem HMB pomimo sprzecznych badań, gdyz wiem jak niechlujne są często ów badania. Znam osoby na które to działa zawsze i znam takie które nic na nim nie zyskują. Pozyzszy przeparat polecam wziąść w dużej porcji ok 20 gram przed treningiem. Brałem [...]
[...] Jednym z najsilniejszych czynników pobudzających układ sympatyczny jest wysoki poziom insuliny. Co to wszystko oznacza dla serca? Nic dobrego. Kilka lat temu robione były badania, porządne, dokładnie przeprowadzone badania, które wykazały, że prawdopodobieństwo dostania zawału wzrasta dwu-, a nawet trzykrotnie, po spożyciu [...]
[...] potępia proponowane tu na forum diety niskowęglowodanowe, wysokobiałkowe, wysokotłuszczowe jak i dietę Kwaśniewskiego czy Atkinsa - więc do tych diet zastosowano różne badania (badaczy) i uzyskano różne rezultaty. 1. Norma białka wg Światowej Organizacji Zdrowia(ze względu na obciążenie nerek jak i inne czynniki) nie powinna przekraczać [...]