[...] robi bulion. Na patelnię dajesz cieniutko posiekany imbir ( tak na oko kawałek 2x2cm), kilka ząbków czosnku, 2 papryczki chili te długie wąskie. Jak już poczujesz zayebisty aromat to wrzucasz to wszystko do zupy. Gotujesz aż mięso będzie miękkie i na sam koniec dodajesz utarte 2 marchewki i 1 jabłko, jeszcze trochę gotujesz, jakieś 20-30 minut. [...]
[...] g miodu 12 g whey 100 trec ( tak z ciekawości dodałam, poprzednio robiłam bez i też było dobre) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu skórka starta z 1 cytryny aromat waniliowy ( pół łyżeczki własnego zrobionego na bazie lasek wanilii i wódy) 1 szczypta zmielonej gałki muszkatołowej 1 szczypta soli garstka płatków migdałowych do [...]
[...] robi bulion. Na patelnię dajesz cieniutko posiekany imbir ( tak na oko kawałek 2x2cm), kilka ząbków czosnku, 2 papryczki chili te długie wąskie. Jak już poczujesz zayebisty aromat to wrzucasz to wszystko do zupy. Gotujesz aż mięso będzie miękkie i na sam koniec dodajesz utarte 2 marchewki i 1 jabłko, jeszcze trochę gotujesz, jakieś 20-30 minut. [...]
[...] o tym budyniu z rok temu %-) W mikorfali nie wydzie bo to trz4ba mieszac. Jak nie wiesz jak zrobić to zapytaj matki jak zrobić krochmal - tyle ze dodajesz kakao, słodzik aromat, cynamon, przyprawe do piernika co tam chcesz. Proporcje musisz sam dobrać wypróbować, 2-3x i bedziesz mieć opanowane. Skrobia ziemniaczana 2zł w biedrze za 500g ;-)
[...] i kubeczki do robienia lodów (5 zł 6 sztuk - 100 lub 150 ml każdy). Baza to zblendowany serek wiejski, jogurt naturalny, slodzidlo. Dodatki wg uznania (kakao, owoc, kawa, aromat, wpc). Zblendować, do pojemników, zamrażarka i za kilka h gotowe. Unikać mleka i wody bo robią się takie zamrożone igiełkowe. Unikać wyciągania na siłę żeby nie zerwać [...]
[...] śmietana kremówka, mleko odtłuszczone częściowo zagęszczone, cukier oraz żółtka jaj. Pozostałe składniki odpowiedzialne za kształtowanie danego smaku i barwy to naturalny aromat waniliowy, czekolada mleczna, kakao, przecier truskawkowy, koncentrat soku z buraków, ekstrakt kawy. Ponadto lody waniliowe, kawowe i truskawkowe nie zawierają żadnych [...]
[...] DOMEM- pól ciasta fasolowego /-) 175 g fasola czerwona konserwowa, 55 g białka jaj, 20 g żółtko, proszek do pieczenia, 25 g borówki, 15 g WHEY UNS, 15 g kakao, 25 g mleko, aromat waniliowy, słodzik, 10 g migdały siekane + kawa mrożona w MC + 1 frytka skubnięta od męża ;-D SFD/Images/2015/7/30/5d7999f84bcf4d7781b3cc79aaa5a407.jpg 3. 50 g ryż [...]
Adkens- Widzę, że wiesz o co chodzi :D UNS- Jak coś to smak kapusty a aromat PO kapuście :D Sylwia- Coś w nim nadzwyczajnego? Chyba normalna normalność ;] Amber - Jazda na dworzec szalona, a reszta się zgadza;)
galaretka z colą zero wychodzi zayebiscie i fajnie syci a teraz własnie robie omlet ,400g białek ,10g cynamonu,20g kakao,słodzik,aromat do ciast Zmieniony przez - KabaSss w dniu 2014-05-14 00:58:42
żaden problem, rozpuszczam 1/3 żelatyny w szejkerze w 100 ml gorącej wody, dolewam trochę zimnej, dodaję twaróg, mieszam, dolewam tak żeby był pełny szejker i do zamrażalnika na jakiś czas i gotowe ew słodzik, aromat do ciasta czy kakao można dodać do żelatyny na początku to jest smaczniejsze :-) na 700ml szejker daję kostkę twarogu
super jest, dodaję aromat cytrynowy i słodzik. Czasem kakao dawałem, ale mi się skończyło:-) dla mnie najlepsze co można wszamać na vlcd :-) sorry za ten spam
Opinie są podzielone co do twarogu, ja uważam, że należy dostarczać białko z wszelakich źródeł, poza tym przepis to nie tak żeby wszamać całość ale do kawki kawałek jak znalazł :). Kolejna modyfikacja to budyń waniliowy + aromat waniliowy trochę powinien poprawić smak :).
[...] znanymi nam słodyczami. Sam smak to strzał w moje gusta- bardziej czuć sam karmel i słodycz, niźli sól, ale jak najbardziej na plus- nie za mdłe, nie czuć żadnej sztuczności aromatu. 1. Strawberry & Cream https://i.imgur.com/jexujCEh.jpg 2. Ocena smaku 8/10 Co do samej konsystencji i "body" batona podtrzymuję oczywiście opinię z testowane powyżej [...]
[...] tego znanego batonika sprzed lat. OCENA: 10/10 ON OPTIMUM NUTRITION STRAWBERRY Próbkę zmiksowałam ze 150 ml mleka 1,5%. Po otwarciu próbki, wyczuwalny jest naturalny aromat truskawki. W smaku przypomina smak milkshake’a truskawkowego z McDonald’s (trochę mniej słodki) – na pewno smak ten jest spotęgowany przez dodanie mleka, a nie wody do [...]
[...] wrzucić do siebie na półkę. Ocena końcowa - 8/10 CREME BRULEE Smak - Bardzo ciężko mi określić jak określić smak tego białka tak trochę podchodzącę pod jakiś śmietankowy z aromatem palonego cukru czyli jak na creme brulee przystało :d Rozpuszczalność - 10/10 Własna opinia - Dość sceptycznie podchodziłem do tego smaku i nie wiedziałem na co się [...]
[...] się wykombinuje i Ci podrzucę x) W ogóle! Dla miłośników kawy - wyłapałem dziś mega ciekawą przyprawę do kawki - po spróbowaniu stwierdzam, że daje całkiem fajny smak i aromat. Ja kupiłem na rynku u kobitki sprzedającej przyprawy :D Ale zapewne w jakiś sklepach zielarskich itp itd też będzie. Wygląda to mniej więcej tak : [...]
[...] sobie ciacho (zdjecia nizej). Sklad byl taki: - 35g platkow owsianych - 40g maki gryczanej - 2 jajka - 50g twarogu chudego - 50g jogurtu greckiego 10% - soda oczyszczona, aromat migdalowy - 100g owocow mrozonych Wszystko zmiksowalem (oprocz owocow :P) i do piekarnika na 40 min, 180 stopni i termoobieg. Szczerze ? Smakowo w zasadzie prawie to [...]