No moj jest styrany koszmarnie. Troszke to wina tego, ze chcialem zaoszczedzic - kolejny bedzie w wersji steel. Ale skandalem jest co innego - bezel jest z aluminium i wiadomo, ze nie jest odporny na scieranie i uderzenia - tym bardziej powinien byc dostepny jako czesc zamienna - a nie jest. Gdybym byl esteta, zamowilbym sobie bezel z tytanu, mam [...]
nono , to aluminium też zjadasz pewnie sporo ale z papierem do pieczenia też da rade %-) Zmieniony przez - kwachor w dniu 2020-02-18 19:54:30 Żebym miał patrzeć na takie coś to bym musiał psychol być xd , wszystko złe i nje zdrowe dla większości
[...] że człowieka oszczędnego można poznać po tym że dwa razy nie płaci%-) a 7,5 kg to jest Marcin prawie rekord w tym segmencie - większość waży grubo powyżej 10 kg i mają ramy stalowe a nie z aluminium. nie wiem jak producenci zakładają że dzieciak ważący np. 20 kg ( przeciętny chłopiec 4 latek) ma wstawać i ruszać sam na sprzęcie ok. 12-15 kg.
Przypomnisz czym się zajmujesz? Ja pierwszy raz na studiach jak byłem w UK pracowałem w odlewni aluminium przy rozbijaniu form piaskowych z odlewami po 600-700 stopni. Na hali było 40 stopni. Na angielskim żarciu w 2 miechy zjechałem 6kg %-)
Ja jak pierwszy raz byłem w UK na przerwie między semestrami, to leciały pizze, kebaby, tosty itd. i do tego Robinson do picia i w 3 miechy -6kg :-D. Może dlatego, że pracowałem w odlewni aluminium i było na hali cały czas +40 stopni %-). Kolejne lata, to już sukcesywne łapanie kg, siedziałem na dvpie w klimatyzowanym pomieszczeniu :-P
Scott Contessa Speedster 45, rocznik 2015 Pani,rozmiar S, Aluminium, podwójne cieniowanie,kola 27", waga 9.500 po wymianie siodla na aerodynamiczne , 60 sekund do 52km/h z gorki %-) Zmieniony przez - Lisus w dniu 8/18/2017 10:04:28 AM
[...] rowerów ale osobiście uważam, że to dobre rowery. Dla porównania z tej samej półki cenowej TREK miał gorszy sprzęt ale podobno lepszą ramę... choć i tu i tu jest to samo aluminium |-) Jestem chyba ostatni, który by hejtował rowery dec'a. Mam od nich część ubrań ;-) Sam bym jeździł pewnie na szosie z dec'a/kross'a gdyby nie to że mam potężne [...]
[...] zębów, zabroniony w Polsce) E 172 podejrzany (tlenki i wodorotlenki żelaza, brunatny, żadko stosowany - dodawany do sztucznych osłonek kiełbas) E 173 podejrzany (aluminium, niedopuszczony w Polsce, kolor metaliczny, stosowany do dekoracji słodyczy) E 174 nieszkodliwy (srebro, niedopuszczony w Polsce, dodawany do wyrobów [...]
[...] temperaturze i ciśnieniu następnie neutralizacji zasadami. Procesy te przeprowadzane są w metalowych zbiornikach powodując zanieczyszczenie produktów metalami zwłaszcza aluminium. Reakcje chemiczne usuwają większość niebezpiecznych związków biochemicznych zawartych w soi, lecz nie jest to eliminacja całkowita, pozatym reakcje te powodują [...]
[...] Budwig (chodzi o wchłanialność, wytłumaczył mi dokładnie, ale nie powtórzę tak dokładnie jak on :-) ), ewentualnie mielić ziarenka lnu i dodawać do potraw, - unikać fluoru, aluminium, zaopatrzyć się w filtr do wody, smażyć w temperaturach do 150C na odpowiednim tłuszczu (te zalecenia to tak czepiając się już drobniutkich szczegółów) - jako, że [...]
Oooooo, no właśnie! Dzięki za przypomnienie mi o zupie meksykańskiej :) Przecież tam są same zdrowe składniki, a duży garnek mi starczy na 3 dni :P BTW. Widzę, że używasz aluminiowej chochli i łyżki - nie rób tego, bo aluminium reaguje z jedzeniem :<
[...] żóltka :-D A tak swoją drogą są dostępne w Selgrosie oddzielnie białka i żółtka, ale to nie to samo co od wiejskich kur. Poza tym do białek dają stabilizator, jakieś związki aluminium. Do żółtek - nie wiem, bo mnie nie zainteresowały. Wiem,żę białka są dostępne w necie, ale ja nie używam ich tak dużo i nie opłaca mi sie zamawiać. W stacjonarnych [...]
[...] żóltka :-D A tak swoją drogą są dostępne w Selgrosie oddzielnie białka i żółtka, ale to nie to samo co od wiejskich kur. Poza tym do białek dają stabilizator, jakieś związki aluminium. Do żółtek - nie wiem, bo mnie nie zainteresowały. Wiem,żę białka są dostępne w necie, ale ja nie używam ich tak dużo i nie opłaca mi sie zamawiać. W stacjonarnych [...]
Ooo... to ciekawe dlaczego do białek to aluminium. Niby nie wchłania się z przewodu pokarmowego, jak czytałam, ale zmienia konsystencje pieczonych białek i smak, niestety. Różnica duża w porównianiu z innymi białkami bez tego dodatku. Może w omlecie iwypiekach byłoby OK, ja je piekłam w piekarniku.