Produkty przetworzone do eliminacji: masło orzechowe, dżemy, wafle, ryż biały, cukier, mleko, ketchup, margaryna. Czyli pół Twojej diety. Tłuszcze min. 1g/kg masy ciała. Zmieniony przez - domer w dniu 2017-11-28 07:25:10
No kolego , a kto Ci doradził jedzenie samego kurczaka ? Druga sprawa białko to nie jest cała dieta , mamy jeszcZe tłuszcze i węglowodany . Imbir możesz sobie dodawać do diety jako poprawa smaku http://potreningu.pl/articles/1323/roznorodnosc--zapomniana-zasada-zdrowej-diety
Rzeczywiście dieta składa się z wysoko przetworzonych produktów jak i występują niedobory żywieniowe. Nie ulega wątpliwości, iż należy zrewidować podejście do żywienia. Posiłki mają być pełnowartościowe które będą zawierać białko, dobrej jakości ww jak i zdrowe tłuszcze z dodatkiem różnokolorowych warzyw. Dostosuj się do w/w wskazówek po czym [...]
Starałem się wybierać produkty z linków, które podesłał flex. Mój rozkład makroskładników to: białko ok. 2g/kg, węglowodany ok. 7g/kg i tłuszcze 1,7g/kg. Proszę o porady i wskazówki jak poprawić dietę. /SFD/2017/12/4/e8251da6f7b0435c85a0649d14252058.jpg
Diety niskokaloryczne powodują niestety zatrzymanie się naszego metabolizmu, ale także problemu ze strony gospodarki hormonalnej. Zanim zaczniesz kolejną redukcję, dobrze byłoby, gdybyś przede wszystkim wykonała badania, które mniej więcej ocenią stan Twojego zdrowia, na pewno przydałoby się wykonać: - morfologię z rozmazem, - mocz, - lipidogram - [...]
Powszechnie wiadomo, że dieta jest podstawą tego, jakie osiągniemy wyniki w sporcie i jaką uzyskamy sylwetkę. Zdecydowanie warto w naszej diecie bazować na produktach jak najmniej przetworzonych i dostarczać organizmowi takie ilości kcal i składników odżywczych, jakie wyliczyliśmy sobie pod określony cel treningowy. Wśród źródeł makroskładników, [...]
tez tak kiedyś myślałam dopóki nie zauważyłam, że tłuszcze mnie "zalewają", Ty masz dużo nasyconych w diecie i efekt może być odwrotny do zamierzonego, kobieca sylwetka lub jednak węglowodany, także tarczyca :-) nie ma co się ich bać :-D
tez tak kiedyś myślałam dopóki nie zauważyłam, że tłuszcze mnie "zalewają", Ty masz dużo nasyconych w diecie i efekt może być odwrotny do zamierzonego, kobieca sylwetka lub jednak węglowodany, także tarczyca :-) nie ma co się ich bać :-D Mnie tłuszcz nie zalewa.Rok temu prawie na diecie keto jadłam go bardzo dużo.Nie tyłam, nawet trochę jednak [...]
[...] na posiłki. Te z kolei komponujemy z zalecanych źródeł makroskładników: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Tłuszcze: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html 3. Węglowodany: [...]
B 2.3 g/kg myślę żeby podbić do 2,5 T trochę ponad 1 g/kg reszta W obecnie ok 5 g/kg myślę ze rozkład makro jest ok ale oczywiście jestem otwarty na propozycje. Co do jakości jedzenia to ciężko się przyczepić piersi schab szynka itp z węgli ryz basmati kasza gryczana makaron pełnoziarnisty tłuszcze to oliwa z oliwek i lniany wiec myślę ze jest ok [...]
Idąc za waszymi radami, postanowiłem pierw trochę zredukować, a następnie ruszyć z budowaniem masy mięśniowej. Stosując się do :http://www.sfd.pl/Dieta_-_ułóż_sam_a_-t315296.html wyszło mi, że dzienne zapotrzebowanie kcal przy redukcji to ok 2800kcal 164gB 353gW 77gT, przy czym nie wiem, czy nie powinienem zmniejszyć trochę węgli i tłuszczy, [...]
Witam Stosowanie sterydów ma dużo skutków ubocznych, z którymi powinniśmy się liczyć. Należą do nich między innymi : -łysienie -zatrzymanie wody w organizmie -wahania nastrojów -rozchwianie gospodarki hormonalnej -trądzik, o którym wspomniałeś Niestety sam trądzik jest w dużej mierze uwarunkowany genetycznie ale mogą go nasilać toksyczne [...]
Pot jest wydzieliną gruczołów potowych. W skład jego wchodzi głównie woda - 98%, chlorek sodu 0,6-0,8%, tłuszcze, mocznik, kwas moczowy, amoniak, kwas mlekowy, węglowodany, składniki mineralne. Jego dokładny skład zależny jest do tego, czy jest to pot wydzielany w wyniku zwiększonej temperatury ciała, np. w czasie wysiłku lub wydzielany stale, bez [...]
[...] ich zaletą jest wysoka zawartość białka, dochodząca do 20%, bardzo dobry profil aminokwasowy i przede wszystkim niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3. Tłuszcze obecne w rybach morskich, takich jak: śledź, makrela, łosoś dziki, pstrąg, składają się z kwasów tłuszczowych EPA (eikozapentaenowy) i DHA (dokozaheksaenowy). Tłuste [...]
Od lat mówiono nam że nabiał jest świetnym źródłem wapnia, dostarcza nam sporych ilości białka i pod wieloma względami jest zdrowy. Ze spożyciem nabiału, a zwłaszcza krowiego mleka, wiąże się wiele kontrowersji. Przeciwnicy spożycia nabiału wskazują na problemy z tolerancją zawartych w nich składników, takich jak między innymi laktoza czy też [...]
Jeżeli przy nadwyżce kcal bazujesz głównie na zdrowych węglach to uciął bym węgle i podbił tłuszcze do tej samej kaloryczności. Oliwa z oliwek, awokado, olej lniany, kokosowy nierafinowany - na zimno a do smażenia smalec lub masło klarowane. Mi pomogło, owiele lepiej czuję się podbijając tłuszczami a węgle trzymać na poziomie 2,5-3g na kg masy [...]
Ale ważysz to mięso? Czy tak na oko szacujesz? Bo taki np. stek to tak 200 g waży i sama nie widzę problemu w skonsumowaniu, może poza lekkim niedosytem;-) Olej skoro rzepakowy zimnotłoczony to ok. Słonecznik od czasu do czasu można zjeść, byle nie traktować go jako źródła dobrych tłuszczy, bo akurat to kiepskie tłuszcze. Osobiście jestem [...]