SERY PODPUSZCZKOWE DOJRZEWAJĄCE Lp. Nazwa produktu B T W 26. Ser brie pełnotłusty 19,8 28,0 0,2 27. Ser cheddar pełnotłusty 27,1 31,7 0,1 28. Ser edamski tłusty 26,1 23,4 0,1 29. Ser ementaler pełnotłusty 28,8 29,7 0,1 30. Ser gouda 27,9 22,9 0,1 31. Ser myśliwski pełnotłusty 25,5 27,4 0,1 32. Ser rokpol pełnotłusty 22,6 30,6 0,1 33. Ser [...]
Wszystko, mięso, ryby(Wędzone,smażone,pieczone), jaja , sery tłuste(Gouda) , sery podpuszczkowe(Mozarella). Twaróg od czasu do czasu nikogo nie zabije ale nie ma co bazować na tym że to codziennie musi lecieć przed snem.
Whoa, spróbuję się ustosunkować. 1. W jakim celu zapychacz? Czujesz głód w ciągu dnia czy co? Regularność posiłków i odpowiednia ilość kalorii i organizm się przystosuje. Ewentualnie zwiększ ilość warzyw z zalecanych 0,5 kg do kilograma i zajadaj się nimi. 2. Żarcie z torebek odpuszczasz i bardzo dobrze, oprócz konserwantów to źródło kwasów [...]
http://potreningu.pl/kobieta/artykuly/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia http://potreningu.pl/artykuly/2100/niedoceniany-olej-mct Tutaj w kontekście np. tłuszczu kokosowego, którego jestem zwolennikiem. http://potreningu.pl/diety/artykuly/1048/najlepsze-zrodla-tluszczu-w-twojej-diecie [...]
[...] za wiele i można śmiało jeść, mają np. wit.B12. http://potreningu.pl/articles/3475/dlaczego-warto-jesc-sery http://potreningu.pl/articles/4720/czy-tluszcz-mleczny-tuczy Sery podpuszczkowe długodojrzewające, jak parmezan, są wartościowe, mozarella, pleśniowe... Warto poszukać artykułów na PoTreningu. Dobry ser żółty (podpuszczkowy) lub ser [...]
Przyłączam się do głosów, że tragedii nie ma a nawet bardzo fajne ciałko i kobieca figura. Oby udało Ci się osiągnąć swoje cele :D Dawno tu takiego chorowitka nie widziałam, ale to nie znaczy że nie było takich, więc jest nadzieja :D Co do nabiału- może powodować zatrzymywanie wody w organizmie, dużo osób ma nietolerancję laktozy i nadmierne [...]
Nabiał jak najbardziej na tak, głównie sery podpuszczkowe/mozzarella, ser żółty/ cenne źródło wapnia. Natomiast sery białe jak kto lubi. Zmieniony przez - Piter_1988 w dniu 2014-01-19 21:12:01
Widzę, że dzisiaj nie ucieknę od filozofii :-) Może dlatego, że szukam klasztornego wyciszenia i spokoju cały dzień. Jedzenie to paliwo i energia. Największą przyjemnością jest poczucie pełni mocy i energii. Smak to iluzja i fałszywa przyjemność, która potrafi sprowadzić na manowce. Zastanawiałeś się dlaczego ludzie potrafią, w imię kilkunastu [...]
[...] chocapic- chyba nie musze nic mowic %-) Serek wiejski- nabial rowniez nie jest swietnym wyborem ;-) Wolalbym zapodac np mozzarelle (mimo wiekszej zawartosci tluszczu). Sery podpuszczkowe w ogole sa mocno niedocenianym produktem. Swoja wiedze opieram na szkoleniach z Tadeuszem wlasnie. Nie ktorych rzeczy nie pamietam niestety, niektorej [...]
Seven No raczej impreza nie odpoczynek, ale odstresowanie na pewno :D Mówiłam też o niedzieli. No chyba, że powiedziałeś nam, że tylko "leżałeś i odpoczywałeś", a tak naprawdę nadal imprezowałeś. nie imprezowałem, ale tak leżałem cały dzień, że tak powiem wymuszenie :D tylko nie pytajcie mnie o miskę w niedziele, bo po prostu jej nie było %-) [...]
Serwatka Serwatka jest to produkt uboczny otrzymywany przy przerobie mleka na sery podpuszczkowe, twarogowe oraz kazeinę. Zależnie od metody produkcji wyrobu głównego, różny jest skład chemiczny i kwasowość serwatki. Ogólnie skład chemiczny serwatki jest następujący: -woda 93÷95%, -białko 0,8÷1,0%, -tłuszcz 0,1 ÷0,6%, -laktoza [...]
Zapotrzebowanie: 66 + (13,7 * 74,4) + (5*180) – (6,8*17) BMR=~1960kcal BMR x MNOŻNIK mnożnik = 1,2 =~2350kcal 2350 x 110% =~2500KCAL Powiem tak, wspólczynnik aktywności wynoszący 1.2, to ustawia sieosobom leżącym w szpitalu pod kroplówką... Kalorii wydaje się trochę za mało. Jak liczysz zapotrzebowanie recznie, to używaj wzoru [...]
Sebastian co do tak dużej ilości cardio to tylko chwilowy zabieg, redukcje kończyłem robiąc okolo 30min cardio 5-6x w tyg natomiast z mniej niż 30g węgli przeszedłem praktycznie z marszu na 150g więc podbiłem ilość cardio na 1-2 tygodnie do 45min żeby sprawdzić jak org na to zareaguje i póki co jestem zadowolony bo mimo dołożenia kcal i [...]
Wśród produktów niskowęglowodanowych znaczne ilości sodu zawierają np: sery podpuszczkowe. Jeśli zdecydujesz się zwiększyć spożycie sodu, to rób to stopniowo. Czasem problemy takie jak ziemne ręce/stopy również mogą być związane z niedostatecznym spożyciem sodu. W tym kontekście znaczenie może mieć również spożycie płynów. Konsumpcja oleju [...]
Takie codzienne pomiary to dodatkowy niepotrzebny stres, wyznacz sobie jeden dzień w tygodniu przed posiłkami i zawsze rób wtedy pomiar. Przy tej diecie otręby bez dodatków, liczysz węglowodany strawne. Nie interesowałem się niestety wcześniej płatkami migdałowymi. Tabele kaloryczne są dla świeżych ryb przed obróbką termiczną, a czy podczas [...]
Według zasad tego planu produkty zbożowe: chleb itd. powinny być dane 4-6 godzin po treningu siłowym. Tuż przed treningiem pasuje carbo i whey, ale jak nie ma to zrób tak jak pisałem wcześniej. Nie rozdrabniałbym się w ten sposób, że najpierw po treningu banan, potem ryż. Jakieś 30 minut po treningu przyjąłbym wszystko razem, za 2 godziny kolejny [...]
Plan na okres od 1/1/2014 do 18/03/2014 Przechodzę na bardziej restrykcyjną opcję jeżeli chodzi o dobór źródeł makroskładników. Wszystko po to, żeby na pierwszy dzień urlopu zejść z wagą do 82kg przy poziomie tłuszczu 16-17%. Podaż kcal i rozkład makro: Zasadniczo nie zmieniam ilości kcal. Delikatnie zmieniam rozkład makro. Główne zmiany dotyczą [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Nie chodzi o żadną laktozę i negatywne skutki doraźne :) po prostu mleko mleku nie równe, jest od źródło dla CIELĄT nie dla ludzi, ale oczywiście ma swoje zalety również Jak ktoś pije ''od dziecka'' litr dziennie to nie śmiem mu tego zabraniać, jednak pod względem zdrowotnym i pewniejszy,m zdecydowanie lepiej wychodzą produkty mleczne [...]
Czarnuchok o ile wpływ(na wydzielanie insuliny) leucyny podawanej samej nie jest jakoś szczególnie szkodliwy/pomocny to jej wpływ na mTOR przy deficycie kalorycznym/obniżonej ilości węglowodanów jest dosyć ciekawy, o czym również niżej: http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/134/4/968S Zastanawiałem się kiedyś czy można więcej `wycisnąć` z [...]